Tika'dan 15 Ülke Polisine Eğitim - Son Dakika
Güncel

Tika'dan 15 Ülke Polisine Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) öncülüğünde geçen yıl yürütülen uluslararası eğitim işbirliği projeleriyle 15 ülkeden 847 polise eğitim verildi.

30.01.2015 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) öncülüğünde geçen yıl yürütülen uluslararası eğitim işbirliği projeleriyle 15 ülkeden 847 polise eğitim verildi.

TİKA ve Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğinde 2007-2008 döneminde başlatılan "Uluslararası Polis Eğitim İşbirliği Projesi" çerçevesindeki eğitimlere bugüne kadar Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Filistin, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya, Maldivler, Moğolistan, Moldova, Özbekistan, Tunus ve Türkmenistan'dan polisler katıldı.

Proje kapsamında emniyet teşkilatı mensuplarına yönelik olarak tecrübelerin karşılıklı paylaşılması, suçla mücadelede ortak bilinç geliştirme ve iki ülke polis teşkilatlarının terminolojilerinde birlik sağlanması amacıyla hizmet içi ve uygulamalı eğitimler verildi.

Ayrıca, polislik uygulamalarındaki uluslararası standartların yaygınlaştırılması, bölgesel güvenlik sorunlarına koordineli ve eşgüdüm halinde mücadele anlayışının geliştirilmesi, Türkiye'nin güvenlik işbirliği içerisinde olduğu ülkelerdeki üst düzey polis yöneticilerinin ve uzmanlık gerektiren birimlerde Türk polislerince verilecek eğitimlerle polislik alanında yaşanan gelişmelerden haberdar edilerek polis teşkilatlarındaki değişimlerin hızlandırılması gibi konular ele alındı.

Yabancı polis memurlarına verilen eğitimler çerçevesinde patlayıcı maddelerle mücadele, terörle mücadele, balistik, özel harekat, önemli kişileri koruma, toplumsal eylemlere müdahale, siber suç, cinayet soruşturma teknikleri, operasyonel atış teknikleri, trafik, adli ses ve konuşma inceleme, çevik kuvvet, savunma taktikleri, hırsızlıkla mücadele, deniz limanları güvenliği ve teknik, elektronik istihbarat kursu gibi konularda da kurslar verildi. Bunlara ek olarak, TİKA tarafından Kırgızistan'a aşırı hız ve alkol kullanımı sonucu meydana gelen trafik kazalarının önlenmesi ve başka istismarların önüne geçilebilmesi amacıyla talep edilen sekiz radar cihazı hibe edildi.

Bosna-Hersek Polis Teşkilatı'na da toplumsal olaylara müdahale amacıyla kullanılacak malzemeler hibe edilerek nakliyatları yapıldı. TİKA ile Emniyet Genel Müdürlüğü İşbirliğinde yürütülen proje kapsamında Türkiye'ye gelen Tanzanya ve Gambiya Emniyet Genel Müdürleri ile Karadağ Emniyet Genel Müdür Yardımcısı, TİKA'yı ziyaret ederek yürütülen proje karşısında duydukları memnuniyeti belirtti. Emniyet yetkilileri, Türkiye'nin bu konudaki uzmanlık alanından yararlanmak istediklerini ve projenin geniş bir şekilde uygulanması yönünde de TİKA'dan destek istedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tika'dan 15 Ülke Polisine Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement