THY'nin İstanbul-Şikago Uçağında Tartışma - Son Dakika
Güncel

THY'nin İstanbul-Şikago Uçağında Tartışma

İstanbul Bağımsız Milletvekili Muhammed Çetin, yer tartışması nedeniyle polis tarafından zorla uçaktan indirilmek istendiğini iddia etti Çetin ile diğer bağımsız milletvekilleri Yıldırım ve Kalkan uçaktan inerken, sefer yaklaşık 2,5 saatlik gecikmeyle yapılabildi.

11.04.2014 19:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Bağımsız Milletvekili Muhammed Çetin, yer tartışması nedeniyle THY'nin İstanbul-Şikago seferini yapacak uçağından polis tarafından zorla indirilmek istendiğini iddia etti.

Alınan bilgiye göre, Atatürk Havalimanı'ndan saat 13.40'ta havalanması gereken Airbus 330 tipi uçağa, bağımsız milletvekilleri Erdal Kalkan ve Hasan Hami Yıldırım'la binen Çetin ile görevliler arasında yer tartışması çıktı.

Tartışmanın ardından Çetin ve diğer iki milletvekili uçaktan inerek, ABD'ye gitmekten vazgeçti.

Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda gazetecilere açıklama yapan Çetin, milletvekili arkadaşlarıyla Türkçe Olimpiyatları için Şikago'ya gitmek üzere uçağa bindiklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Ben ekonomi sınıfında oturuyordum. Arkadaşımın parasını ödediği Business class sınıfındaki koltuğa geçtim, Kabin görevlileri başlangıçta buna itiraz etmedi. Fakat daha sonra 'burada oturamazsınız, yerinize geçer misiniz' dediler. Geçmedim. Uçağa polis geldi. Polis amiri olduğunu öğrendiğim kişi, beni kolumdan tutarak indirmek istedi. Ben de inmedim. Daha sonra yolcular uçsun diye kendi isteğimizle indik. Yerli ve yabancı yolcular bizi alkışlarla uğurladı."

THY yetkilileri ise ABD'ye yapılacak uçuşlarda ek güvenlik hizmeti istendiğini vurgulayarak, Çetin'in, bir yolcuyla yerini değiştirmesine izin verilmeyince uçaktan inmek istediğini kaydetti.

THY'nin 243 yolcusu bulunan İstanbul-Şikago uçağı, 2,5 saatlik gecikmenin ardından havalanabildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel THY'nin İstanbul-Şikago Uçağında Tartışma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement