THY'nin Durdurulan Telaviv Seferleri - Son Dakika
Güncel

THY'nin Durdurulan Telaviv Seferleri

THY\'nin Durdurulan Telaviv Seferleri

ISPARTA (İHA) – THY Genel Müdürü Temel Kotil, “Telaviv konusunda dünya da seferlerini kesti.

24.07.2014 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ISPARTA (İHA) – THY Genel Müdürü Temel Kotil, "Telaviv konusunda dünya da seferlerini kesti. Sivil havacılık eksenli gidiyoruz" dedi.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nın davetlisi olarak Isparta'ya gelen THY Genel Müdürü Temel Kotil, Vali Vahdettin Özkan'ı makamında ziyaret etti. Kotil, THY hakkında Isparta Valisi Vahdettin Özkan'a genel bilgiler verirken, gazetecilerin İstanbul'dan İsrail'in başkenti Telaviv'e yönelik seferlerin durdurulmasına ilişkin sorusuna ise, "İkinci 24 saate girildi. Telaviv konusunda dünya da seferlerini kesti. Sivil havacılık eksenli gidiyoruz. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün bu konudaki talimatlarıyla gideriz. Şu anda yeniden kestik. Bundan sonra ne olacağını ben bilemem. Ama Gazze'deki üzüntümün çok yüksek olduğunu söyleyebilirim" şeklinde yanıt verdi.

"HABER ASILSIZ"

THY'nin zarar ettiği ve maaşların krediyle ödediği şeklinde bir gazetede yer alan habere ilişkin soruyu Kotil, "Maalesef talihsiz bir haber. Bu durum Borsa'ya bildirdik. Bu haberin aslı yok. 2002 yılında kar ettik. Her yıl kar ediyoruz. Vergi, amortisman kira gibi gelirlerden 7-8 yılda ortalama yüzde 18 gibi bir rakam tutturduk. Bu da havacılık sektöründeki rakamların 3-4 katı oluyor. Allah'a şükür bugüne kadar zarar ettiğimiz yılımız yok. 2002'den bu yana 3 milyar dolar gibi bir nakit biriktirdik. Bunun bir kısmını yatırımlarda kullandık. Kullanıyoruz. 2 milyar dolara lakın bir kısım da kasamızda duruyor. Bunu uçakların ön ödemesinde kullanıyoruz. Filomuz neredeyse 260'a yaklaştı. 64 yeni uçak getirdik Bunları hem finanse ettik hem ara ödemelerini yaptık. 2008-2009 krizinde finansal olarak dünyada en güçlü şirket olmuştuk. Toplam kar oranında birinciyiz zaten. 2008-2009'da dünya 6'ncısıydık ama 6'ncı büyük havayolu değildik o zaman. Şimdi de 6'ncı değiliz ama buna yaklaşıyoruz" diye yanıtladı.

"BÜYÜMEYE DEVAM"

"Bizde her zaman yeni güzergahlar var" diyen Kotil, şunları söyledi:

" Cezayir'e bir noktaya uçuyorduk. İki sefer daha başlıyor. Afrika'da yeni bir nokta başlattık. Fransa'da da yeni bir nokta başlattık. 70 yurt dışı uçuş noktası şimdi 215 noktaya ulaştı. Her yılda 10-15 yeni hat ilave ettik. Gelecek yıl yazında San Francisco'yu, Manila'yı uzun uçuş seferi olarak başlatmayı planlıyoruz. Büyümeye devam. Uçulan ülke sayısına göre en büyük havayolu şirketiyiz. Yurt dışı şehir sayısında en büyük havayoluyuz. Toplam uçuş teşebbüsünde dördüncüyüz. Nasip olursa yıl sonu itibariyle üçe çıkacağız. Önümüzdeki diğer şirketler Amerika'nın şirketleri."

Kotil, Saadet Partisi Lideri Mustafa Kamalak ve eşinin Kıbrıs dönüşü sırasında THY personeli tarafından sebepsiz yere uçağa alınmadıkları iddiasına ilişkin de "Biz tüm yolcularımıza sahip çıkarız. Orada VİP ile ilgili bir uygulamada aksaklık yaşanmış. Bunun için üzgünüz. Tüm yolcular bizim baş tacımızıdır. Başta Mustafa Bey olmak üzere" dedi.

"ISPARTA'YI DÜNYAYA BAĞLAYACAĞIZ"

Isparta'nın ve Türkiye'nin bahtının çok açık olduğunu kaydeden Kotil, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şirketimiz de iyi gidiyor. Allah nasip etti 4'üncü defa Avrupa'da en iyi hava yolu seçildik. Bu da bir marka oluşturuyor. Yolcu sayımız bu yıl 60 milyona yakın gelecek. Türkiye'nin bahtı çok açık. Çünkü Asya ekonomisi çok hızlı büyüyor. Avrupa ekonomisi de güçlü bir ekonomi. Türkiye hem Asya'da hem Avrupa'da var olan bir ülke olduğu için bunları birleştiren bir ülke olduğu için çok gelir elde edecek. Bizler de hava yolu olarak bunu yaşıyoruz zaten. İstanbul'dan dünyaya en fazla uçan hava yolu biziz. Daha doğrusu yurt dışı en çok şehre hizmet veren havayoluyuz. Isparta'mıza şimdilik günde bir uçuyoruz. Ama bizim tek sefer yaptığımız çok fazla şehrimiz yok. Türkiye'deki diğer illerimize daha çok uçuyoruz. Önümüzdeki dönemlerde inşallah bunu ikiye çıkarırız. Biz tabi ki uçtuğumuz zaman şehrin bundan çok avantaj sağladığını rakamlarımızla biz görüyoruz. Bizim sözümüz var günlük sefer sayısını ikiye çıkaracağız ama büyük ihtimalle gelecek yaz yapacağız onu. İstanbul'u Isparta'ya bağlayarak, Isparta'yı Dünyaya bağlayacağız. Şu anda İstanbul en kolay ulaşılan şehirlerden biri oldu. İstanbul 13 milyon turist alıyor. Ispartamıza da milyonlar yakışır. Biz elimizden geleni yapacağız. Gül şehrimize inşallah daha çok sefer düzenleriz."

Ziyaretin ardından Kotil, Vali Vahdettin Özkan'a THY Boing 777 model uçak maketi hediye ederken, Vali Özkan ise Kotil'e Isparta gül ürünlerinden oluşan hediye sundu. - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel THY'nin Durdurulan Telaviv Seferleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement