THY 5 Bin Lira Maaşla Memur Alacak - Son Dakika
Ekonomi

THY 5 Bin Lira Maaşla Memur Alacak

THY Genel Müdür Yardımcısı Abdülkerim Çay, "2016'da yaklaşık 40 uçak alacağız. Bu 40 uçakla birlikte bin kişiden fazla kabin memuru alımımız olacak" dedi.

04.02.2016 17:34  Güncelleme: 19:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

THY Genel Müdür Yardımcısı Abdülkerim Çay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milli havayolu şirketinin son 12 yılda çok ciddi bir büyüme katettiğini söyledi.

Türkiye'nin gelişmesiyle THY'nin de yaklaşık 5 kat büyüdüğünü ifade eden Çay, "2003'te 65 uçağımız vardı, şimdi 300'lere yaklaştık. Şirketimizin büyümesiyle beraber ekiplerimizin sayısı da büyüdü ve artarak büyümeye devam ediyor" dedi.

9 BİN KABİN MEMURU VAR

Çay, THY'de çalışan 20 bin personelden 9 bininin kabin memuru olduğunu belirtti. Her yıl uçak alımlarıyla kabin ekibi kadrosunun da büyüdüğüne dikkati çeken Çay, şöyle devam etti:

"2016'da yaklaşık 40 uçak alacağız. Bu 40 uçakla birlikte bin kişiden fazla kabin memuru alımımız olacak. Bu arkadaşlarımız bize sadece şirketimizin internet sitesinden başvurabilirler. Başka yollar denemesinler. En az lise mezunu, İngilizce bilen, fiziki olarak bayan arkadaşlarımızda 1,60, erkek arkadaşlarımızda ise 1,70 metre minimum boy oranı ve kilo orantlılı kişiler başvurabilirler. Arkadaşlarımızı burada İngilizce ve psikoteknik sınavlara alıyoruz. Daha sonra mülakatları da geçiyorlar. Bu sınav maratonunu geçen arkadaşlar şirketimizde kabin memuru olarak göreve başlıyorlar."

AYLIK BRÜT ÜCRET 4 BİN LİRA

THY'deki kabin memurlarının 113 ülke ile 290 şehirde çok keyifli bir iş ortamında çalışma şansı yakaladığını ifade eden Çay, mesleğin gençler açısından ilgi gördüğünü anlattı.

Çay, kabin memurlarının aylık 4 bin lira brüt ücretle işe başladıklarını belirterek, "İkramiyeler de dağıtıldığında brüt ücretleri 5 bin liraya yaklaşıyor. Sabredip ilerlediklerinde çalışma sürelerine göre ücret artışları devam ediyor" dedi.

THY 5 Bin Lira Maaşla Memur Alacak
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi THY 5 Bin Lira Maaşla Memur Alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • veli: 1 uçağa 25 kabin memurumu alinacak 8 0 Yanıtla
  • Çotanak: Ataturk havaalani ic hatlarda aktarma icin 8 saat beklerken, ucak personelinin geciş guzergahina yakin oturmuşum, yabanci havayolu sirketlerinde ne porsoneller var, kirmizi ayakkabililarmi dersin, minilimi dersin, 8 saatlik gosteriden sonra trabzon ucagina cikip yerli personeli gorunce insan hayal kirikligi yasiyor, 1 4 Yanıtla
  • Siyah beyaz: Thyao hisseleri yerlerde sürünüyor küçük yatırımcıları resmen dolandırdınız artik ordan gelen paralarla da uçak alırsınız imkb milletin ocagina incir ağcı diktiniz marka değeri kalmadı ne anlatıyorsun çıkmış oraya sen simdi 2 0 Yanıtla
  • Çukurova'da Üretilen Turp, Ispanak ve Pırasa Malatya İçin Hasat Ediliyor
    10:57 Çukurova'da Üretilen Turp, Ispanak ve Pırasa Malatya İçin Hasat Ediliyor

    Çukurova'nın bereketli topraklarında yetişen turp, ıspanak ve pırasa, deprem bölgesi Malatya için hasat ediliyor. Kadınlar Ramazan ayında zorlu mesailerini sürdürerek ürünleri toplarken, erkekler ise nakliye işlemleriyle uğraşıyor. Ürünler tazyikli sularda yıkanarak Malatya'ya sevk ediliyor.

  • Bilecik'in İhracatı Azaldı, İthalatı Arttı
    10:51 Bilecik'in İhracatı Azaldı, İthalatı Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı 2024 Şubat ayı dış ticaret istatistikleri verilerine göre, Bilecik'in ihracatı yüzde 17,5 azalarak 10 milyon 826 bin dolar, ithalatı ise yüzde 34,9 artarak 10 milyon 122 bin dolar olarak gerçekleşti. Türkiye genelinde ise Şubat ayında ihracat yüzde 13,6 artarken, ithalat yüzde 9,2 azaldı.

  • Devrekani'de yapılan yatırımlar tersine göçü başlattı
    10:46 Devrekani'de yapılan yatırımlar tersine göçü başlattı

    Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, göreve geldikleri 5 yıl içinde ilçeye 1 milyar liranın üzerinde yatırım kazandırdıklarını belirtti. Yapılan yatırımlar ve doğalgazın ilçeye gelmesiyle birlikte göç veren ilçeye tersine göç başladı.

  • Ticaret Bakanı: Ovaköy Gümrük Kapısı'nın açılması için Irak ile görüşmeler sürüyor
    10:37 Ticaret Bakanı: Ovaköy Gümrük Kapısı'nın açılması için Irak ile görüşmeler sürüyor

    Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Kalkınma Yolu Projesi'nin önemli bir geçiş güzergahını teşkil edecek Ovaköy Gümrük Kapısı'nın açılması için Irak hükümeti ile görüşmelerin sürdürüldüğünü bildirdi. Ovaköy Gümrük Kapısı'nın açılmasıyla birlikte Habur Gümrük Kapısı üzerindeki yükün hafifleyeceği ve dış ticaret hacminin artacağı değerlendirilmektedir.


Advertisement