The Witcher 3'e Yama Geldi. Grafikler Düşürüldü Mü? - Son Dakika
Teknoloji

The Witcher 3'e Yama Geldi. Grafikler Düşürüldü Mü?

The Witcher 3\'e Yama Geldi. Grafikler Düşürüldü Mü?

Performans artışı sağlanırken grafikler konusunda da açıklamalar geldi.

22.05.2015 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Mahmut Saral - -

Yılın en çok beklenen oyunlarından olan The Witcher 3: Wild Hunt, bir süre önce PC, PlayStation 4 ve Xbox One platformları için raflarda yerini aldı. Detaylı haritası, görselleri ve hikayesiyle beğeni toplayan oyun, çoktan 1 milyon satış barajını geride bıraktı bile. Ama yine de bu oyunda da bazı hatalar ve oyuncuların tatminsizlikleri söz konusu...


Oyunu satışa sunan CD Projekt RED, çıkışın ardından ilk iş olarak sıcağı sıcağına yakalanan hataları ortadan kaldırmak ve performansı artırmak için bir yama çalışması başlatmıştı. Bu yama, PC oyuncuları için indirilmeye sunuldu. Yüzlerce düzenleme içeren yama sayesinde grafiklerde düzenlemeler, yapay zekada düzenlemeler, performans artışları ve grafik kartlarından daha verimli yararlanma gibi detaylar var.


Unutmadan, oyunun Xbox One ve PlayStation 4 versiyonları için de yama çalışmaları sürüyor ve kısa süre sonra bu güncellemelerin yayınlanması planlanıyor.


Bu arada, oyunun yıllar önce gösterilen bazı videolarıyla şimdiki son hali arasında grafiksel farklılıkların olduğu, grafiksel kalitenin düşürüldüğü düşünülüyordu. Bu konuya da yapımcılardan cevap geldi. Bu konu hakkında Eurogamer'a verilen bilgiler; oyunun final sürümüne doğru bazı düzenlemelerin yapılması gerektiği, DirectX 12 teknolojilerinin her oyunda uyumlu bir şekilde çalışmadığı, dinamik ışıklandırmanın verimli bir şekilde kullanılabilmesi için ve oyunun performansının düşmemesi için bazı düzenlemelerin yapılması gerektiği yönünde.


Oyuncuları kandırmadıklarını, böyle bir şey düşünmediklerini belirten yetkililer, görsel kaliteyi düşürmediklerini, bazı düzenlemeler yaparak final sürümüne ulaştıklarını ekliyor.



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji The Witcher 3'e Yama Geldi. Grafikler Düşürüldü Mü? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement