"Türkiye'de Hakemliğin Saygınlığı İçin Mücadele İçerisindeyiz" - Son Dakika
Güncel

"Türkiye'de Hakemliğin Saygınlığı İçin Mücadele İçerisindeyiz"

"Türkiye\'de Hakemliğin Saygınlığı İçin Mücadele İçerisindeyiz"

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Arıcı, "Televizyonlarda programlara katılan ve geçmişte hakemlik yapan arkadaşlarımız, kişisel haklarla ilgili konulara giriyor." dedi.

03.09.2014 21:29  Güncelleme: 00:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı ve TFFHGD Genel Başkanı Abdurrahman Arıcı, "Televizyonlarda programlara katılan ve geçmişte hakemlik yapan arkadaşlarımız, kişisel haklarla ilgili konulara giriyor. O yüzden Başbakan Yardımcımızdan (Yalçın Akdoğan) randevu aldım, TRT Genel Müdürlüğü'yle ilgili Cuma günü kendisiyle görüşeceğim" dedi.

ANKARA HAKEMLERİ YENİ SEZON AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

2014-2015 sezonunun başlamasıyla amatör ve profesyonel liglerde görev alacak Ankara bölgesi hakem ve gözlemcileri yeni sezona 'merhaba' dedi. Terfi eden hakem ve gözlemcilere düzenlenen törenle beratları verildi.

Ankara bölgesi hakemleri, geleneksel yeni sezon açılış törenini Ankara 19 Mayıs Stadı'nda düzenlenen törenle yaptı. Törene Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı ve TFFHGD Genel Başkanı Abdurrahman Arıcı, Ankara Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Burhan Başoğlu, Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (AAKSF) Başkanı Murat Kandazoğlu, TFFHGD Başkanvekili Mustafa İlker Coşkun, Merkez Hakem Kurulu Üyesi Seyfi Gözaydın, Altındağ İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Akar, eski hakemlerden Metin Tokat, Sürhat Müniroğlu, Murat Ilgaz, Ankara bölgesi hakemlerinden Bülent Yıldırım, Ali Palabıyık, Yaşar Kemal Uğurlu, Cem Satman, Erdinç Sezertam, Serkan Tokat, Mustafa Solmaz, Serkan Olguncan, Serkan Çimen ile Önder Yılmaz hakem eşleri, eski hakemler, basın mensupları ve çok sayıda davetli katılırken, küçük bir kaza atlattığı öğrenilen TFFHGD Ankara Şubesi Başkanı Özgüç Türkalp katılamadı.

Törende ayrıca bir üst klasmana yükselen, hakem ve gözlemciler ile Ankara İl Hakem Kurulu'nda görev alanlara başarı belgeleri verildi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı ve TFFHGD Genel Başkanı Abdurrahman Arıcı, yeni sezonun hakemlere, gözlemcilere, futbolculara, teknik direktörlere ve yöneticilere hayırlı olmasını diledi.

ARICI'DAN TFF'YE "AMATÖR HAKEMLERİN DE KIYAFETLERİNİ TEMİN EDİN" ÇAĞRISI

"TFF ile zaman zaman aynı şeyleri düşünmediğimiz oluyor" diye konuşan Arıcı, "Tabandaki arkadaşlarımız bizim de tasvip etmediğimiz cüzi denilecek bir ücretle görev yapmaya çalışıyorlar ve elbiselerini de kendileri alıyorlar. Üst klasman hakemleri onlara göre belirli bir ekonomik güce sahip ve daha iyi ücret almalarına rağmen 8 kıyafet TFF tarafından veriliyor. Bu bir çarpıklık, bunun düzeltilmesi lazım. Bunun için her sene çaba sarf ediyoruz" dedi.

"DERNEK OLARAK PASSOLİG'İ DEĞİL E-BİLET UYGULAMASINI DESTEKLİYORUZ"

Spor müsabakalarında kullanılan Passolig'in yanında e-bilet uygulamasını desteklediklerini belirten Arıcı, " Türkiye'de düzensizliği ve karmaşıklığı önlemek istiyorsak 2008 yılında İspanya, İtalya ve İngiltere'de gidip çalışmalarda bulunup örnek aldığımız e-bilet uygulamasının oturtulması gerekir. Geçen yıllarda gördüğümüz düzensizlik ortadan kaldırılacaktır. Dernek olarak bunu destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'DE HAKEMLİĞİN SAYGINLIĞI İÇİN MÜCADELE İÇERİSİNDEYİZ"

Türkiye'de hakemliğin saygınlığını bir yerlere getirmek için büyük bir mücadele içerisinde olduklarını vurgulayan Arıcı, "Hakem camiasından alınan güç olmazsa o saygınlık olmaz. 2 yıl önce yapılan genel kurulda, genel merkezi Ankara'ya taşıma kararı vardı, TFF'den yeri de aldık, çalışmaları bitirdik, tam taşınacağımız sırada geçmişteki yönetici arkadaşların çalışanlarla yaptığı bir sözleşme çıktı. Eğer taşısaydık bu sözleşme yürürlüğe giriyordu. Eğer Eskişehir dışında başka bir yere taşınmışsa çalışanların sözleşmeleri fesih ediliyor ve tazminat hakları doğuyor. İki çalışana ödeyeceğimiz taminat 850 bin lira tutuyordu. Ben o dönem yönetimde imzası olan herkesi mahkemeye verdim. Çünkü bunu yapmak durumundaydım. Ben derneği teslim aldığımda borçlu durumdaydık. Çalışanların ücretlerini veremiyorduk, şimdi 750 bin liraya yakın bir paramız var. Bu para da yetmiyor, derneği bu duruma düşürmeye kimsenin hakkı yok. Onun için hukuksal açıdan çıkıp hakim karşısına hesaplarını verirler" şeklinde konuştu.

Arıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir sözüm de televizyonlarda bizim içimizden çıkıp da orada programlara katılan geçmişte hakemlik yapan arkadaşlarımıza. Hakemlerimizin maçlarını kritik ederek onlara yardımcı olan arkadaşlarımız da var onlara teşekkür ediyorum. Bunun ötesinde kişisel haklara ve şahsiyetleriyle ilgili şeylere giren arkadaşlarımız da var. O yüzden Başbakan Yardımcımızdan (Yalçın Akdoğan) randevu aldım. TRT Genel Müdürlüğü'yle ilgili Cuma günü kendisiyle görüşeceğim. RTÜK ile ilgili de biz dernek olarak bütün girişimlerde bulunacağız. Çünkü 2008 yılında çıkarılan TFF Kanunu'nda hepsi var. Bunların savcılıklar tarafından takip edilip gerekli her şeyin yapılması gerektiğine inanıyorum. Hata olacaktır, hataların olmaması için eğitimler olacaktır. Eğitimlerin bir tanesi de televizyonlar ve oradaki hakem arkadaşlarımızın eleştirileri. Eleştirilerin hatalar üzerine olması gerektiği inancındayım. Bunu yapan arkadaşlarımız da var. Yapmayanlar sonuçlarına katlanacak."

Açılış konuşmalarının ardından hakemler, pasta kesti. Kesilen pasta katılımcılara dağıtıldı. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Türkiye'de Hakemliğin Saygınlığı İçin Mücadele İçerisindeyiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu
    20:43 Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu

    Sinop'ta tedavi edildikten sonra doğaya salınan yılan kartalı, kadının üzerine hamle yapınca paniğe neden oldu. O anlar kameraya yansıdı. Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan tarafından doğaya bırakılan kartal, genç kadının üzerine hareket etti. Kadın panikle kaçarken çanta ile kendisini korumaya çalıştı. O anlar saniye saniye kameralara yansırken, kartal ise daha sonra ormana doğru uçtu.

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Faaliyet Raporu Açıklandı
    20:39 İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Faaliyet Raporu Açıklandı

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, meclis toplantısında 2023 Yılı Faaliyet Raporu'nu açıkladı. İmamoğlu, yaptıkları yatırımları ve gerçekleştirdikleri transferleri paylaştı.


Advertisement