TFF, Yabancı Sınırını Kaldırıyor - Son Dakika
Spor

TFF, Yabancı Sınırını Kaldırıyor

Futbol Federasyonu Yönetimi, yeni yıldaki yabancı sayısını kaldırmaya karar verirken uygulamanın detaylarını belirledi.

19.12.2014 08:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Futbol camiasının merakla beklediği yabancı uygulamasıyla ilgili detaylar sızmaya başladı. TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in önceki akşam bir TV kanalında, "Ocak ayı içerisinde açıklayacağız. Bazı önemli kriterler olacak" sözleriyle bahsettiği yabancı uygulamasında kulüpleri sevindirecek detaylar var.

YABANCI SINIRI KALKIYOR

Fanatik'in haberine göre; Projedeki en önemli yenilik, yabancı sınırının kalkıyor olması. Ancak transfer edilecek yabancılarda çok önemli kriterler gözetilecek. Önümüzdeki sezon hayata geçirilmesi planlanan uygulamada, kulüpler istedikleri sayıda yabancı futbolcuyla sözleşme imzalayabilecek. Ancak kadroda yer alacak yabancılarda bazı kriterler olacak. Bu kriterlerden en önemlisi milli takım şartı.

ULUSAL FORMA KRİTERİ

Transfer döneminde, FIFA sıralamasında ilk 20'de olan ülkelerin milli takımlarında yer alan futbolcuların transferinde herhangi bir kritere bakılmayacak. İlk 20'nin dışındaki ülkelerin ulusal takımlarında görev yapan futbolcular için farklı kriterler belirlenmiş durumda. Bu kategorideki ülkelerin milli takımlarından 25 yaşını aşmış oyuncuların en az 5 kez, 30 yaşını aşmış futbolcuların ise en az 10 kez ülkelerinin milli takımlarıyla resmi maça çıkmış olması gerekecek.

EN AZ 10 YERLİ

Ayrıca kulüpler sezon başında TFF'ye lisans başvurusu yaptıklarında, listede en az 10 yerli futbolcu olması gerekecek. Yani bir sezon boyunca bir kulüp takımının kadrosunda en az 10 yerli oyuncu yer alacak. Ayrıca altyapıdan yetişmiş en az 5 futbolcunun da kadroda yer alması zorunluluk haline getirilecek. TFF bu yöntemle, kulüplerin altyapıya da önem vermesini amaçlıyor. İddianın hayata geçip geçmeyeceği ise TFF'nin ocak ayındaki açıklaması sonrası netleşecek.

TFF, Yabancı Sınırını Kaldırıyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor TFF, Yabancı Sınırını Kaldırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • MEHMET ALİ TAYFUR: ne oldu fenevinizin ve bjknızın avrupa cezasımı bitti. ama Allah buyuk bak ulke puanı ne hallerde sımdı ıstesenızde ıkısı gıdemeyecek lakin eleme olcak artık. young boysu bıle gecemeyecek fenevınız bjknız. NE BUYUKSUN GALATASARAY. 15 5 Yanıtla
  • yerlizenciler: kesinlikle tribünleri dolduracak bi hamle. . Yeteneksiz Türk futbolcuları Türk futbolunu katlediyor zaten 12 2 Yanıtla
  • ,,: 5 Kezmi milli olacak. Adam hazırlık maçlarında oynasa bu kategoriye girer. Dişe dokunur bir maç ayarı yap ki kaliteli yabancı gelsin. Tabi bunu için kaliteli bir federasyon lazım. Şikesiz takımlar lazım. . . . 10 1 Yanıtla
  • seko: olumlu ingilterede uygulanıyor 10 0 Yanıtla
  • Vatandaş: Yüksek maliyetle alınan Alper, Tarık vb. oyuncuların gerçek değerlerinin üstünü tff ödesin. . . 8 0 Yanıtla
  • GALATASARAY: Kaldırın tabi ya GS zor durumda şikebahçenin Avrupa cezası bitiyor kaldırın 5 2 Yanıtla
  • KoRkut ATA: yine çorba olacak arkadaş. kulüpleri belli yabancı oyunculara yönlendiriyor bu yetenek bulmasını engeller. keşfedilmiş yabancı futbolcular kulüplere pahalı gelir. buna ne diyeceksiniz ?? 5 2 Yanıtla
  • timur: güzel karar ama slogan belli yeterrrrr 3 3 Yanıtla
  • kemalreis: TEBRİK EDERİM BÖYLE BİR KARAR ÇOK GÜZEL TÜRK FOOTBOLUNU İLERİYE GÖTÜREBİLİR. 3 2 Yanıtla
  • Vtndasss: Sayın Yıldırım DEMİRÖREN Buradan Sana SesleniyorumSen TÜRK Futbolunun Tarihi Kara Lekesi'sin . . Ben Senın yerinde olsamFederasyondan bir an önce İSTİFA EDER , Bütün Takımlardan ve TARAFTARDAN ÖZÜR DİLERAllah'tan da bu İnsanları Üzdüğüm için AF DİLERDİM. . . Sonra da Gider Kutuplarda yaşardım. . . Seni ancak Orası paklarÇünkü biz (Türk Halkı) Bu topraklarda Sen ve Senın gibileri bir daha Görmek İstemiyoruz. . yazdıklarımın Yüreğini dağlaması dileğiyle. . . VATANDAŞ 5 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Mersin'de PTT 52. Balkan Ülkeleri Postacı Yürüyüş Yarışması Bölge Seçmeleri Gerçekleştirildi
    15:50 Mersin'de PTT 52. Balkan Ülkeleri Postacı Yürüyüş Yarışması Bölge Seçmeleri Gerçekleştirildi

    Mersin'de düzenlenen PTT 52. Balkan Ülkeleri Postacı Yürüyüş Yarışması Bölge Seçmeleri'ne 124 personel katıldı. Yarışmalarda erkekler ve kadınlar kategorisinde dereceye girenler Türkiye Geneli Eleme Yarışması'na katılma hakkı kazandı. Mersin PTT Başmüdürü Recep Öztürk, etkinliğin sosyal dayanışmayı arttırdığını ve sportmenlik ruhunu geliştirdiğini belirtti.

  • Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    15:39 Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Kasımpaşa ile yapacağı maçın hazırlıklarına devam etti. Teknik direktör Selçuk İnan yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, 1,5 saat sürdü. Isınma ve koordinasyon çalışmalarının ardından geniş alanda çift kale maç yapıldı. Gaziantep FK, yarın yapacağı antrenmanla hazırlıklarını sürdürecek.

  • Denizlispor'un golcü futbolcusu sezonu kapattı
    15:19 Denizlispor'un golcü futbolcusu sezonu kapattı

    Denizlispor'dan yapılan açıklamaya göre 24 yaşındaki Bekir Turaç Böke'nin yapılan son tetkiklerde sol arka adalesinde yırtık tespit edildiği ve sezonu kapattığı öğrenildi. TFF 2. Lig'de mücadele eden ve düşme hattında olan Denizlispor'a bir kötü haber geldi.

  • Trabzonspor, Kayserispor maçı için hazırlıklarını sürdürüyor
    15:13 Trabzonspor, Kayserispor maçı için hazırlıklarını sürdürüyor

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda oynayacağı Mondihome Kayserispor maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde yapılan antrenmanda dinamik ısınma ve sonuçlandırma çalışmaları gerçekleştirildi. Sakatlığı bulunan Onuachu ise takımla çalışmalarını sürdürerek maçta forma giyebilme ihtimali bulunuyor.

  • Yılport Samsunspor, Adana Demirspor maçını kazanmak istiyor
    15:03 Yılport Samsunspor, Adana Demirspor maçını kazanmak istiyor

    Trendyol Süper Lig ekiplerinden Yılport Samsunspor, 20 Nisan Cumartesi günü sahasında Yukatel Adana Demirspor ile yapacağı maçı kazanmak istiyor. Teknik direktör Markus Gisdol, Adana Demirspor'un güçlü bir rakip olduğunu belirterek, takımın maçı kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Gisdol, ayrıca takımın geldiği durumun iyi olduğunu ve sezon sonuna kadar ligi en iyi yerde bitirmek istediklerini vurguladı.

  • Sümeyye Boyacı, Paralimpik Yüzme Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek
    14:45 Sümeyye Boyacı, Paralimpik Yüzme Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek

    Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü'nün Paralimpik Takımı Milli Yüzücüsü Sümeyye Boyacı, Portekiz'de düzenlenecek Paralimpik Yüzme Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.


Advertisement