Tff, Seçimden Sonra Diyarbakır'da Toplanacak - Son Dakika
Spor

Tff, Seçimden Sonra Diyarbakır'da Toplanacak

Tff, Seçimden Sonra Diyarbakır\'da Toplanacak

Yeni Diyarbakırspor-Denizli Büyükşehir Belediyespor arasında oynanan Spor Toto 3. Lig Play-off yarı final rövanş maçında çıkan olayların ardından TFF ile bir araya gelen bölge takımları, olumlu sonuç aldı.

28.05.2015 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni Diyarbakırspor- Denizli Büyükşehir Belediyespor arasında oynanan Spor Toto 3. Lig Play-off yarı final rövanş maçında çıkan olayların ardından TFF ile bir araya gelen bölge takımları, olumlu sonuç aldı. Yapılan toplantının ardından TFF'nin seçimlerden sonra Diyarbakır'da toplanması kararı alındı.

Yeni Diyarbakırspor ile Denizli Büyükşehir Belediyespor arasında oynanan maçın ardından bölgedeki profesyonel ve amatör kulüpler ilk kez büyük dayanışma örneği sergiledi. Yeni Diyarbakırspor'un öncülüğünde Diyarbakır'da yapılan toplantıya 24 kulüp katıldı, mazeret göstererek katılamayanlar da destek mesajları verdi ve alınan kararların arkasında durdu.

HAKEM HÜSEYİN SABANCI'YA CEZA

Alınan kararları paylaşmak üzere kulüpler Türkiye Futbol Federasyonu tarafından İstanbul'a davet edildi. Bölge kulüplerinin temsilcilerinden oluşan heyet, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimi ile yapılan toplantıda dik ve taviz vermeyen bir duruş sergiledi. TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve yöneticilerinin katıldığı toplantı iki etaplı yapıldı. İlk bölümde tüm bölge kulüpleri yer aldı. Kulüp temsilcileri haksızlık ve adaletsizlikleri dile getirdi. Son derece olumlu bir görüşme oldu ve yaklaşık 2 saat sürdü. Hakem Hüseyin Sabancı'nın klasmanının düşürülerek cezalandırıldığı Demirören ve TFF yöneticileri tarafından teyit edildi.

DEMİRÖREN'DEN DİYALOG TALİMATI

Bölge kulüplerinin maruz kaldığı haksızlık ve adaletsizliklerin önüne geçileceği, bundan sonra TFF uygulamaları ve hakem atamalarında daha titiz davranılacağı dile getirildi.

Yeni Diyarbakırspor'un yapmak istediği tesis projesi başta olmak üzere bölgede yeni tesislerin yapılması için destek sözü verildi. Demirören ve ekibi, 23 Haziran'da yapılacak TFF seçiminden sonra Diyarbakır'a gelerek bölge kulüpleri ve spor adamlarıyla toplantılar yapacak. Bölge kulüpleri ve TFF arasında yaşanan diyalog ve iletişim eksikliğinin giderilmesi için bizzat Demirören tarafından ekibine talimat verildi.

BÖLGE KULÜPLERİ KARARLI DURUŞ SERGİLEDİ

Kulüp temsilcileri, Yeni Diyarbakırspor'a yapılan haksızlığı kendilerine yapılmış sayarak kararlılık ve dik duruş sergiledi. Bölge takımlarına deplasman maçlarında yapılan ırkçı saldırılar ve bunlara gerekli cezaların verilmemesi gibi önemli konular dile getirildi. Demirören, bu konudan çok rahatsız olduklarını, gerekli yasal düzenleme ve talimatları yeni sezonda uygulamaya koyarak, sporun ruhuna yakışmayan ve ülke bütünlüğünü bozmayı amaçlayan bu çirkin olaylara en ağır cezaları vermeyi taahhüt etti.

DİYARBAKIR'DA TOPLANTI YAPILACAK

Kulüp temsilcileri, liglerin oluşum şekli ve statüsü, bu statülerin bölge takımları için oluşturduğu adaletsizliği, MHK'nin hakem atama biçimlerini de eleştirdi. Demirören ve kurmayları bu konularda da federasyon seçiminden sonra önemli düzenleme ve değişim sinyali verdi. TFF seçiminden sonra Diyarbakır'da yapılacak toplantı büyük önem taşıyor.

DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR

Yeni Diyarbakırspor yönetimince yapılan açıklamada, "Denizli Büyükşehir Belediyespor'la oynadığımız Play-off yarı final rövanş maçında hakem faciasıyla şampiyonluğumuzun çalındığı tüm Türkiye tarafından görüldü. Temsil ettiğimiz Diyarbakır ve bölge halkı bu önemli süreçte hep yanımızda oldu. Azrailler grubu başta olmak üzere bölgenin ve ülkenin önde gelen taraftar oluşumları çeşitli eylem ve etkinliklerle destek sundu, objektif ve tarafsız yayıncılığı esas alan ulusal ve yerel basın kuruluşları, internet siteleri ve sosyal paylaşım siteleri güçlünün değil haklının yanında yer alarak mücadelemize güç kattı" denildi.

"KULÜPLER DAYANIŞMA ÖRNEĞİ SERGİLEDİ"

Hak ve adalet arayışında bölgedeki kulüpler tarafından yalnız bırakılmamanın kendilerini ayrıca mutlu ettiği belirtilen açıklamada, "Her platformda destek veren ve yalnız bırakmayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, Cizrespor, 12 Bingölspor, Batman Petrolspor, Dersimspor ve Van Büyükşehir Belediyespor kulüplerinin değerli başkan ve yöneticileri olmak üzere büyük bir dayanışma örneği sergileyen bölgemizdeki tüm profesyonel ve amatör kulüpler, bu haklı mücadelede destek mesajları veren Türkiye genelindeki tüm kulüplere, taraftarlara, spor adamlarına ve kısacası destek ve güç veren herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerine yer verildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Tff, Seçimden Sonra Diyarbakır'da Toplanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mihalıççık Belediyesi 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Şampiyonu
    19:05 Mihalıççık Belediyesi 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Şampiyonu

    2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları sonucunda Mihalıççık Belediyesi şampiyon oldu ve Süper Lig'e yükselmeye hak kazandı.

  • Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday
    18:49 Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday

    Eski kulüp yöneticisi Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Becan, Fenerbahçe'nin değerlerinin her zaman birlik ve beraberliği ön planda tuttuğunu vurgulayarak, kamplaşma ve karşıtlıkların sona ermesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulunun reforma ihtiyaç duyduğunu ve daha farklı bir yönetim anlayışına ihtiyaç olduğunu ifade etti.

  • Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı
    18:29 Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı

    Adana'da düzenlenen 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında, ziyaretçiler el işi ürünlerin yer aldığı stantları gezdi, spor etkinliklerine katıldı ve yöresel yemeklerin tadını çıkardı. Karnaval, 21 Nisan'a kadar devam edecek.

  • Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi
    18:18 Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi

    Adana'nın Çukurova ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığınca farklı illerde yapılan açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Alman Kalkınma Bankasınca, Avrupa Birliği'nin (AB) desteğiyle yürütülen 'Korunmasız Gençlerin Daha İyi ve Kapsayıcı Spor ve Gençlik Altyapısı ile Güçlendirilmesi' projesi kapsamında 100. Yıl Mahallesi'nde yapılan tenis kortunda toplu açılış töreni düzenlendi.


Advertisement