Tff Mali Genel Kurulu Başladı - Son Dakika
Spor

Tff Mali Genel Kurulu Başladı

Tff Mali Genel Kurulu Başladı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Genel Kurul Toplantısı, çoğunluk sağlanmasıyla birlikte başladı.

21.07.2014 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Genel Kurul Toplantısı, çoğunluk sağlanmasıyla birlikte başladı.

Ankara Marriott Oteli'nde gerçekleşen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Mali Genel Kurulu'na, 'Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, FIFA İcra Kurulu Üyesi ve UEFA 1. Başkan Vekili Şenes Erzik, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl ve diğer kulüp başkanları katıldı. 3 büyük kulübün başkanlarının da katılmadığı Genel Kurul'a Galatasaray İcra Kurulu Başkanı Lütfi Arıboğan, Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Mahmut Uslu, Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz temsilci olarak katıldı.

TFF 1. Başkanvekili Servet Yardımcı'nın açılışını yaptığı Olağan Genel Kurul'da çoğunluğun tutanakla tespitinin ardından, Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan başkanlığında Divan Kurulu oluşturuldu. Divan Kurulu'na da Bursaspor Kulüp Başkanı Recep Bölükbaşı, Konyaspor Kulüp Başkanı Ahmet Şan ve Akhisar Belediyespor Kulübü Başkanı Hüseyin Eryüksel getirildi.

"HİZMET ADINA YAPTIĞIMIZ YOĞUN ÇALIŞMALARIN MEYVELERİNİ ALMANIN HAKLI GURURUNU YAŞIYORUZ"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Ankara'da düzenlenen TFF Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Göreve geldiğimiz günden bu yana ben ve arkadaşlarım Türk Futboluna hizmet adına yaptığımız yoğun çalışmaların meyvelerini almanın haklı gururunu yaşıyoruz" dedi.

Ülke genelinde gidilmedik kulüp, gezilmedik tesis bırakmadıklarını söyleyen Demirören, "PTT 1. Lig dahil olmak üzere 2. ve 3. Lig kulüplerine toplam 26 milyon liralık tesis yardımında bulunduk. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde 21 çim sahayı futbolumuzun hizmetine kazandırdık. Altyapıyı önemseyen ve geliştirmek isteyen kulüplerimize her zaman destek olduk. Altyapı oyuncularını oynatan kulüplerimize teşvik amaçlı maddi destek verdik. Bu uygulamayı yeni sezonda alt liglerimizde de yaygınlaştırıyoruz" diye konuştu.

"SÜPER KUPA'YI MANİSA'DA OYNATMA KARARI ALDIK"

PTT 1. Lig Spor Toto 2. ve 3. liglerde mücadele eden kulüplerimizin deplasman giderlerini karşılayarak ağır bir maddi yükten kurtardıklarını belirten Demirören, "Yine aynı liglere yıllık 10 milyon TL tutarında ek sponsorluk geliri sağladık. Dönemimizde lisanslı futbolcu sayısı yüzde 18 artarak 270 bine ulaştı" şeklinde konuştu.

Süper Kupa'yı Manisa'da oynatma kararı aldıklarını ve Soma'ya 5 milyon TL'lik bir yardımda bulunduklarını ifade eden Demirören, şunları söyledi:

"Fenerbahçe ve Galatasaray kulüplerimizin oynayacağı Süper Kupa Finali'nin hasılatı da Soma'ya yardım için kullanılacak. Bunun yanı sıra

Soma'da bir futbol okulu açma sözü verdik, bu okulun yapımına da en kısa sürede başlayacağız."

"HEDEFİMİZ BEYLERBEYİ TESİSLERİ'Nİ TÜRK FUTBOLUNA KAZANDIRMAK"

Hedefimiz Beylerbeyi Tesisleri'ni Türk futboluna kazandırmak olduğunu ifade eden Demirören, "Federasyonumuzun tüm idari birimlerini buraya taşımak istiyoruz. Bu sayede hem yılda 3 milyon TL'lik tasarruf sağlanacak hem de, Avrupa'nın 6'ıncı büyük futbol ekonomisini yöneten Türkiye Futbol Federasyonu kira köşelerinden galerilerin marketlerin arasından sıyrılıp kendi binasına yerleşmiş olacak" diye konuştu.

Demirören, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Başbakanımızın önerisiyle Spor Bakanlığımız ile ortak bir çalışma içerisine girdik. 2-3 yıl içinde Olimpiyat Stadı'nı yenileyip Milli Takımlar Stadı haline getirmek istiyoruz. Türkiye Kupası cazip bir organizasyon haline geldi. Biten sezonunun yarattığı heyecanın devam etmesini umuyorum. Diğer yandan Kupa'nın gelir havuzunu büyütmek için önemli bir adım attık ve yeni ihaleyle yayın gelirlerini yüzde 22 oranında arttırdık. Federasyon bütçesinden final oynayan takımlara yüzde altmışa kırk oranıyla dağıtılacak, 5 milyon liralık bir ödül koyduk."

"KÖTÜ TEZAHÜRATI VE ŞİDDETİ BİTİRMEK İÇİN HER TÜRLÜ ÖNLEMİ ALACAĞIZ"

Çirkin ve kötü tezahürat konusunda geçtiğimiz sezon radikal önlemler aldıklarını söyleyen Demirören, "Sporda şiddetin önüne geçmek için göreve geldiğimiz günden bu yana ortaya koyduğumuz bir irade var ve bu iradenin sonuçlarını almak en büyük arzumuz. Özellikle çirkin ve kötü tezahürat konusunda geçtiğimiz sezon radikal önlemler aldık. Bunun sonucunda çirkin ve kötü tezahüratın yüzde 70 oranında azaldığını

belirtmek isterim. Kötü tezahüratı ve şiddeti bitirmek için her türlü önlemi alacağız" ifadelerini kullandı.

"E-BİLET İLE SEYİRCİSİZ VEYA SADECE KADIN VE ÇOCUKLARIN İZLEDİĞİ MÜSABAKALAR TARİH OLUYOR"

E-Bilet konusu hakkında açıklamada bulunan Demirören, "Bu sezon E-Bilet uygulamasının da yardımıyla tribün kapatma cezalarını uygulamaya alıyoruz. Bu uygulama ile seyircisiz veya sadece kadın ve çocukların izlediği müsabakalar tarih oluyor. E-Bilet konusunda ise Federasyon olarak öncü ve örnek bir yapı oluşturduk. Passolig dünyadaki emsallerinin üzerinde ve kulüplerimize şimdiden faydalar sağlamaya başlamış bir teknolojidir. Sizlerin ve sağduyulu taraftarların katkılarıyla yeni sezonda çok daha fazla faydalarını göreceğimize eminim" şeklinde konuştu.

"YENİ SEZONDA KAYBOLAN SPREY UYGULAMASINI SPOR TOTO SÜPER LİG'E GETİRİYORUZ"

Geçtiğimiz sezon 6. hakem uygulamasını ikinci uygulayan federasyon olduklarını vurgulayan Demirören, şunları söyledi:

"Yeni sezon da ise kaybolan sprey uygulamasını Spor Toto Süper Lig'e getiriyoruz. Bu uygulamanın da büyük fayda sağlayacağını umuyorum."

2012-2013'te 32 milyon lira kar eden federasyonun bu mali yılı 31 milyon lira karla kapattığını belirten Demirören, "Bizim amacımız kar etmek değildir. Biz bu parayı yine futbola aktarıyoruz. Riva Tesisleri gibi müthiş projeler bu kaynaklarla inşa ediliyor. Yönetim Kurulu'ndaki arkadaşlarımla 450 gün içerisinde dünya çapında bir tesisi tamamlamanın ve futbolumuzun hizmetine sunmanın gururunu yaşıyoruz. Bu tesiste tüm yaş gruplarındaki Milli takım futbolcularımız geleceğe hazırlanacak ve A Milli Takımımız, kendi tesislerinde kamp yapma olanağı bulacaktır. Bu proje yalnızca Türk sporunun en kapsamlı en modern, en iyisi değil dünyanın da sayılı alt yapı tesislerinden birisi olmuştur" dedi.

"3-4 YIL İÇİNDE RİVA, FUTBOL VADİSİ OLACAK"

TFF Başkanı, Riva'daki tesisleşme hamlesinin ikinci ve daha büyük adımını yakında atacaklarını vurgulayarak sözlerini şöyle tamamladı: "Hizmete açtığımız tesisin yanı başında 120 bin metre karelik bir alan federasyonumuzun kullanımına verilmiş bulunmaktadır. Bu alana futbol lisesi, sporcu sağlığı ile ilgili bir hastane ve antrenman salonu gibi yeni üniteler inşa edeceğiz. Kısacası 3-4 yıl içinde Riva Hasan Doğan Tesisleri'nin olduğu bölge bir futbol vadisi olacak." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Tff Mali Genel Kurulu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement