Tff'den Gündüz Maçı Atağı - Son Dakika
Spor

Tff'den Gündüz Maçı Atağı

Tff\'den Gündüz Maçı Atağı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), büyük takımların gündüz maçı oynaması için ilk somut adımı attı.

24.01.2015 09:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Süper Lig’de ikinci yarı fikstürü son hafta hariç açıklandı. Büyüklerin yapacağı maçlardan 9’u saat 16.00’da başlayacak. Gündüz birer kez ile en az Fenerbahçe ve Galatasaray güneş ışığı altında oynayacak. Trabzonspor 4 deplasman maçında gündüz sahaya çıkacak.

Türk futbolu için devrim gibi bir karar alındı. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ile Trabzonspor’un ligin ikinci yarısında çıkacağı 9 mücadelenin gündüz oynanacağı açıklandı. Süper Lig’de 2. devre fikstürü son hafta hariç belli oldu. Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) tarihinde ilk kez yaptığı bir çalışma sonucu ikinci devre programı da maçlar başlamadan belirlendi.

Fikstürün yalnızca, Türkiye’yi Avrupa’da temsil eden kulüplerin Avrupa Ligi müsabakaları ve ligdeki takımların Ziraat Türkiye Kupası’nda oynayacağı mücadelelere göre değişebileceği ifade edildi.

Kendi aralarında erken maç yok

Açıklanan programa göre Süper Lig’deki dört büyük takımın ikinci yarıda kendi aralarında yapacağı toplam 6 mücadelenin hiçbiri gündüz oynanmayacak. Yine de Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’un bazı müsabakaları, federasyonun gündüz maçı konusunda attığı ilk somut adım sonrası saat 16.00’da başlayacak. Tribünlere aileleri ve daha fazla taraftarı çekmek adına hayata geçirilen ‘gündüz maçı’ projesi, bir nevi pilot uygulama ile Süper Lig’e entegre edilecek.

Tüm gündüz maçları pazar günü

Dört Büyükler arasında, tamamı pazar günlerine ve saat 16.00’ya ayarlanan mücadelelere en çok Trabzonspor çıkacak. Bordo mavili ekip iç sahada 1, deplasmanda 4 gündüz maçı oynayacak. Beşiktaş için ise bu rakam 2 oldu. Siyah beyazlılar, 18. haftadaki Mersin İdmanyurdu karşılaşmasını Osmanlı Stadı’nda yapacak. Kartal’ın diğer maçı 20. haftada Atatürk Olimpiyat’ta oynanacak Bursaspor mücadelesi olacak. Fenerbahçe ile Galatasaray da, birer müsabakada iç sahada taraftarının karşısına gündüz çıkacak.

Rıza Çalımbay: Maçlarının hafta sonu gündüz oynanması maça gelen taraftarların aileleri açısından iyi olur. İnsanların sosyal faaliyetlerine de zaman kalması açısından güzel bir uygulama... Ama öğlen 13.30 saatinin erken olduğunu düşünüyorum. Maçlar 14.00-15.00 saatlerinde başlasa taraftarlar, akşamı da aileleriyle geçirir.

Ziya Doğan: Futbolcu açısından yaklaşırsam oyuncu akşam oynanan maçlara daha motive olur. Futbolcular gündüz maçlarına kolay kolay konsantre olamayabilir. Her zaman maçların akşam oynanmasından yanayım, çünkü ışıklandırma ve taraftar ambiansıyla oyuncular gündüze oranla akşam maçlarında daha kolay havaya giriyor.

Hürriyet

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Tff'den Gündüz Maçı Atağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement