TESK Başkanı Palandöken'den Yılbaşı Sepeti Uyarısı - Son Dakika
Ekonomi

TESK Başkanı Palandöken'den Yılbaşı Sepeti Uyarısı

TESK Başkanı Palandöken\'den Yılbaşı Sepeti Uyarısı

TESK Başkanı Palandöken, yeni yıl için hazırlanan hediye sepetlerindeki bandrolsüz alkollü içecekler ve merdiven altı ve sağlıksız ürünlere karşı vatandaşı uyardı.

21.12.2014 10:43  Güncelleme: 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni yıla sayılı günler kala alkollü içeceklerin, kuruyemişlerin ve çikolataların da yer aldığı hediye sepetlerine vatandaşların dikkat etmelerini istedi.

"AMBALAJI JANJANLI AMA İÇİ AYNI KALİTEDE DEĞİL"

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, piyasada firmalar tarafından hazırlanan yılbaşı paketlerine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak şunları kaydetti:

"Her yerde görmeye başladığımız parıltılı yılbaşı sepetlerinin içerisi aynı derecede şık değil. Güzel paketlerin içini merdiven altı kalitesiz ve sağlıksız ürünlerle dolduruyorlar. Dış ambalajı janjanlı ama içi aynı kalitede değil. Bandrolsüz veya kaçak içkilerin kullanıldığı, çakma gömlek kravatların kullanılarak esnafa da haksız rekabetin yapıldığı hediye sepetlerini iyi denetlemek gerekiyor. Denetim konusunda yerel yönetimlere ve emniyet güçlerimize çok görev düşüyor."

"ALKOLLÜ İÇECEKLERİ KONTROL EDİN"

Albenisi olan sepetlere ve düşük fiyatlara kanılmaması gerektiğinin altını çizen Palandöken, şöyle devam etti:

"Normal fiyatın altında satılan ürünün sahte, kaçak veya kalitesiz olması muhtemeldir. Sahte, kaçak veya izinsiz üretilen ürünlerden korunmak için alkollü içki alış verişinizi, TAPDK satış belgesi sahibi perakende satıcılardan yapınız. Yılbaşı sepetlerinin içindeki alkollü içecekleri kontrol ediniz. Alkollü içkileri, tezgahlarda açıkça sergilenmekte olan raflardan seçiniz. Asla tezgah altından veya görünmeyen yerlerden çıkarılan ambalajını şüpheli gördüklerinizi ve bandrolsüz olanlarını almayınız. Bu tür ürünlerin sahte ve kaçak olma olasılığı yüksektir. Alkollü içkileri alırken mutlaka TAPDK bandrollerine dikkat edin. Hediye sepetlerine konulan kuruyemişler başta olmak üzere çikolataları, bildiğiniz ve güvendiğiniz yerlerden almaya dikkat edin"

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi TESK Başkanı Palandöken'den Yılbaşı Sepeti Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mücbir Sebep Hali Süresi En Az 2 Yıl Daha Uzatılmalıdır
    11:28 Mücbir Sebep Hali Süresi En Az 2 Yıl Daha Uzatılmalıdır

    Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Mücbir Sebep Hali süresinin son kez uzatılacağını belirterek, sürenin en az 2 yıl daha uzatılması gerektiğini söyledi. Sadıkoğlu, sürenin 6 ay sonra sona ermesi durumunda birçok işletmenin faaliyetini sonlandıracağını ve işsizlik ile göçün artacağını ifade etti.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvancılık İçin Hibrit Mısır Tohumu Dağıtımına Başladı
    11:25 Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvancılık İçin Hibrit Mısır Tohumu Dağıtımına Başladı

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı bölgelerde üreticilerin girdi ve yem maliyetlerini azaltmak amacıyla yüksek verimli silajlık mısır tohumu hibe desteği sağlıyor. Aksu, Serik ve Elmalı ilçelerinde 202 çiftçiye 5 ton hibrit tohum dağıtıldı.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, çiğ süt fiyatlarına tepki gösterdi
    11:17 CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, çiğ süt fiyatlarına tepki gösterdi

    Ulusal Süt Konseyi'nin açıkladığı çiğ süt fiyatlarına tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, fiyatların yeterli olmadığını belirtti. Adem, üreticilerin para kazanamadığı durumlarda üretimi bırakıp şehirlere göç ettiğini ve bu durumun tarım sektörünü olumsuz etkilediğini vurguladı.

  • Kopenhag'da tarihi borsa binası alevlere teslim oldu
    11:16 Kopenhag'da tarihi borsa binası alevlere teslim oldu

    Danimarka'da 17. yüzyıldan kalma borsa binası alevlere teslim oldu. Tarihi binanın simge kulesi yıkıldı.

  • Yerli ve Milli Parti Genel Başkanı Teoman Mutlu, Çiftçilere Acil Destek Çağrısında Bulundu
    11:15 Yerli ve Milli Parti Genel Başkanı Teoman Mutlu, Çiftçilere Acil Destek Çağrısında Bulundu

    Yerli ve Milli Parti (YMP) Genel Başkanı Teoman Mutlu, Ulusal Süt Konseyi'nin belirlediği süt fiyatlarının çiftçileri mağdur ettiğini belirterek, hükümetin ve ilgili kurumların çiftçilere ve hayvancılığa sahip çıkması gerektiğini vurguladı. Mutlu, çiğ süt fiyatlarına yapılan zammın yetersiz olduğunu ve çiftçilerin zor durumda bırakıldığını belirterek, hızlı ve etkili politika değişiklikleri yapılması gerektiğini söyledi.

  • Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi Mart Ayında Yükseldi
    11:12 Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi Mart Ayında Yükseldi

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 Mart ayına ilişkin Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksini (Tarım-ÜFE) açıkladı. Buna göre, Tarım-ÜFE yıllık yüzde 61,87, aylık yüzde 5,57 arttı. Tarım-ÜFE'de 2024 yılı mart ayında bir önceki aya göre yüzde 5,57, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 17,51, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 61,87 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 59,98 artış gerçekleşti. Sektörlerde tarım ve avcılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 5,84, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 3,52 artış olurken; balık ve diğer balıkçılık ürünleri, su ürünleri ve balıkçılık için destekleyici hizmetlerde yüzde 1,18 azalış gerçekleşti. Ana gruplarda tek yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 3,27, çok yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 7,60 ve canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde yüzde 7,12 artış gerçekleşti. Yıllık değişimin en yüksek olduğu alt grup 170,17 ile yağlı meyveler, aylık değişimin en yüksek olduğu alt grup 13,54 ile koyun ve keçi, canlı; bunların işlenmemiş süt ve yapağıları oldu.


Advertisement