Teröristler Doktor Kaçırdı, Muş'ta Operasyon Başlatıldı - Son Dakika
Güncel

Teröristler Doktor Kaçırdı, Muş'ta Operasyon Başlatıldı

Teröristler Doktor Kaçırdı, Muş\'ta Operasyon Başlatıldı

Muş'ta son iki gün boyunca terör olaylarında artış görülmesi üzerine bölücü teröristlere karşı operasyon başlatıldı.

11.08.2014 14:06  Güncelleme: 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TSK'dan yapılan açıklamaya göre gece yarısı Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist, Muş'un Varto İlçesi Sağlıcak Köyü bölgesinde yapımına devam edilen Muş Doğan regülatörünün şantiye alanına gelerek, şantiye alanında bulunan 13 işçinin cep telefonlarını yağmaladı. Şantiye alanında bulunan üç adet mikser ve bir adet kepçe aracını yakan teröristlere karşı bölgede operasyon başlatıldı.

Dün Bölücü Terör Örgütü mensubu silahlı sekiz terörist, Muş Merkez Akkonak Köyü bölgesinde Alpaslan II Barajının yapımında kullanılan taş ocağında bulunan iki damperli kamyon, bir ekskavatör ve bir binek aracı yakıp, olay yerinden uzaklaştı. Dün ayrıca Bölücü Terör Örgütü mensubu silahlı altı terörist, Muş Merkez'e bağlı Akpınar Köyü bölgesinde, yapımı devam eden Akpınar Jandarma Karakol Komutanlığı inşaatına gelerek, karakol inşaatının emniyetini sağlayan beş Geçici Köy Korucusu ve bir şantiye görevlisini etkisiz hale getirdi. Geçici Köy Koruculara ait Kaleşnikof piyade tüfeklerini gasp eden söz konusu teröristler karakol inşaatına patlayıcı madde koymak suretiyle patlama gerçekleştirdi. Ayrıca, Geçici Köy Korucularına ait iki adet binek aracını yaktıktan sonra, Geçici Köy Korucularına ve şahıslara ait cep telefonlarını da yağmalayarak olay yerinden uzaklaştı. Dün meydana gelen bu olaylarla ilgili de operasyon başlatıldı.

TERÖRİSTLER HASTANEDEN DOKTOR KAÇIRDILAR

Öte yandan 8 Ağustos günü, Van'ın Başkale ilçesi kırsalında faaliyet gösteren Bölücü Terör Örgütü mensubu bir terörist tarafından, Van Merkez'deki işbirlikçiler vasıtasıyla, özel bir hastanede doktor olarak çalışan ve söz konusu hastanenin ortaklarından olan bir kişi örgüte maddi menfaat temin etmek maksadıyla kaçırıldı. Doktorun halen Başkale kırsalında tutulduğu öğrenildi. Kaçırılan doktorun kardeşi, GSM operatör şirketleri için bölgede "3G" kurulumu yaptığını, Bölücü Terör Örgütü mensupları tarafından faaliyette bulundukları alanlara "3G" sistemi kurulumu yapmaması konusunda tehdit edildiğini ifade etti. Doktorun bu nedenle kaçırıldığı üzerinde çalışan güvenlik güçleri aileden 1 milyon YTL fidye istendiğini öğrenildi.

6 TERÖRİST TESLİM OLDU

10 Ağustos tarihinde de Bölücü Terör Örgütü mensubu altı terörist silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu. Van'ın Saray ilçesi Örenburç Köyü bölgesinde, Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle alınan emniyet tedbirleri kapsamında görevlendirilen, bir aracın geçişini müteakip, teröristlerce döşenen 12 kilogramlık tüpün patlatıldığını kaydeden TSK; " Daha sonra olay yerinde yapılan inceleme sonucunda; birinci noktaya 10 metre mesafede, yol üzerinde pil düzeneği ile hazırlanmış, baskıdan kurtulma düzenekli ikinci bir el yapımı patlayıcı tespit edilmiş ve yerinde etkisiz hale getirilmiştir" açıklamasını yaptı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Teröristler Doktor Kaçırdı, Muş'ta Operasyon Başlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • ali çam: pkk yı hoş göstermeye çalışanlar nerede?sesleri çıkmıyor?Yazık Bu doktor yıllarca okudu ve ülkesine hizmet ediyor ne istediniz?Allah pkk yı işidin önüne atsında mazlumun ahını alsın. 32 5 Yanıtla
  • DR: DOKTORDAN NE İSTİYORSUNUZ ADİ TERÖRİSTLER ONUN TEK AMACI ORDAKİ HALKA HİZMET ETMEK BEN SESİ ÇIKMAYAN BU HALKA DA YAZIKLAR OLSUN DİYORUM 19 6 Yanıtla
  • serif: doktorun gorevi insanlari iylestirmek , tedavi edilecek yarali var demek , yoksa doktoru niye gotusunler fazla merak etmeyin yakinda sali verirler 14 11 Yanıtla
  • vanlı: Baylar bu yeni durum değil. Pkk uzun zamandır buralarda böyle paralar alıyor. özellikle zenginlerinden yüklü para istiyor. savcılığa şikayete giden hava alıyor(mUŞ). bu nedenle böyle durumu iyi adamlar buralardan habire kaçıyor. buralar pkk ya teslim edileli çoooook oldu. ne barışı be, kimi kandırıyorsunuz. terörist ile barış olur mu? 19 6 Yanıtla
  • a.öz: pkk diyarbakırda belediye aracıligı ile haraç topluyor işverene bagış için gidiyorlar vermeyince arabasını , işyerini, okuldaki çocugu taciz ediyorlar ancak haraç pazarlıga açık doguda pkknın yada kcknın haracını vermeyeni iş yapma imkanı yok. belediye ve vekil maaşlarına bile ipotek koyan pkk bölge esnafını rahatbırakmaz. pkk doguda devletin halkı korudugu bölgelerde pkk haraç sistemi işlemiyor sorun devletin kendisinde 17 5 Yanıtla
  • TAZE: Taze cumhurbaşkanı kurtarır endişe etmeyin pekeke pek korkar kendisinden. . . 8 4 Yanıtla
  • Ahmet Bey: Artık RTE sayesinde iyice ortalık karışıp özerkliği ilan ederler. Siz de mutlu olursunuz teröristlerde. Umarım bir gün teröristlerle müzakere yaptığınız için size ettiğimiz saygısızlıklardan utanırsınız. Aptallığa doyum olmuyor güzel ülkemde. . . 4 6 Yanıtla
  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.

  • Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi
    23:11 Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi

    Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze, Müslüman diplomatlar ve siyasetçiler ile Tüm Gürcistan Müslümanlar İdaresi yetkililerine iftar verdi. Programda konuşan Kobakhidze, ülkesinde yaşayan Müslümanların, Gürcistan'ın gelişmesi ve kalkınmasına önemli katkı sağladıklarını ifade etti. Gürcistan'daki tüm Müslümanların kardeşlik ve barış içinde yaşadıklarını kaydeden Kobakhidze, devletin Müslüman toplumuna sağladığı desteklerin artacağını belirtti.

  • İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız
    23:05 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, seçimlerin huzur ve güven ortamında yapılması görevinin İçişleri Bakanlığı'na ait olduğunu belirterek, 600 bin mesai arkadaşıyla seçim sürecinde bu huzuru ve güveni sağlayacaklarına inandıklarını söyledi. Yerlikaya ayrıca, terör örgütleri ve organize suç örgütleriyle mücadelede elde ettikleri başarıları vurgulayarak, devletin ve milletin iradesinden daha büyük bir güç olmadığını ifade etti.

  • AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor
    23:02 AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor

    AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, İl Başkanı Raşit Ocak liderliğinde gerçekleştirdiği çalışmalarla seçmenleri etkilemeye devam ediyor. Örgütlü bir şekilde yapılan bilgilendirme ziyaretlerinde sorular samimiyetle cevaplanırken, sıkıntı yaşanan alanlarda çözümler üretiliyor. Kadınlar ve gençlerin talepleri ise öncelikli olarak değerlendiriliyor.

  • İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması
    22:55 İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştirerek, "O artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olmuştur.

  • ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı
    22:53 ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı

    ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Rusya'yı 22 Mart'ta düzenlenen terör saldırısı hakkında uyardıklarını belirterek, 7 Mart günü saat 11.15'te Rus güvenlik birimlerine yazılı uyarıda bulunduklarını açıkladı.


Advertisement