Teröre Destek Veren Kişilerin Malvarlıkları Donduruldu - Son Dakika
Ekonomi

Teröre Destek Veren Kişilerin Malvarlıkları Donduruldu

Teröre Destek Veren Kişilerin Malvarlıkları Donduruldu

Bakanlar Kurulu, terör eylemlerine iştirak eden bazı kişilerin Türkiye'deki malvarlıklarının dondurulmasına ilişkin kararın yürürlüğe konulmasını kararlaştırdı.

04.08.2015 09:40  Güncelleme: 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakanlar Kurulu, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) kararı doğrultusunda, bir takım terör eylemlerine iştirak etmesi nedeniyle bazı kişilerin tasarrufunda bulunan Türkiye'deki malvarlıklarının dondurulmasına ilişkin kararın yürürlüğe konulmasını kararlaştırdı.

İKİ KİŞİ İÇİN KARAR ÇIKTI

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan karara göre, BMGK'nın 1373 sayılı kararı kapsamında Yunanistan doğumlu Christodoulos Xiros ile Nikolaos Maziotis adlı kişilerin, bir takım terör eylemlerine iştirak etmeleri nedeniyle malvarlıkları dondurulacak.

SORUŞTURMA AÇILMAZ İSE KARAR KALKACAK

Söz konusu kişiler hakkında malvarlığının dondurulmasını talep eden devlet tarafından bir yıl içinde soruşturma başlatılmadığı takdirde karar yürürlükten kaldırılabilecek.

LİSTE DEĞİŞTİ

Öte yandan, BMGK kararlarıyla listelenen kişi, kuruluş veya organizasyonların tasarrufunda bulunan mal varlıklarının dondurulması hakkındaki kararda yer alan listede değişiklik yapılmasına ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

EL-KAİDE LİSTESİ GÜNCELLENDİ

Maliye Bakanlığı'nın ilgili yazısı üzerine "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanunun" 5 inci maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nun bu listede değişiklik yapılmasına ilişkin kararı yürürlüğe girdi.

Böylece, BMGK kararlarıyla listelenen kişi, kuruluş veya organizasyonların kontrolünde olan malvarlığının dondurulması hakkındaki kararın, "El-Kaide Bağlantılı Gerçek Kişiler" listesi güncellendi.

GÜNCELLENEN KRİTİK İSİM

Güncellemede, listenin 205. sırasında yer alan "İbrahim Ali Ebubekir Tantuş" isimli şahsa ilişkin bazı bilgiler güncellendi.

Her iki karara karşı, Resmi Gazete'de yayımını izleyen 60 gün içinde Danıştay'da dava açılabilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Teröre Destek Veren Kişilerin Malvarlıkları Donduruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • Mert : yeterki rte ye bişey olmasın gerisi boş 24 2 Yanıtla
  • URFALI: Mükemmel karar.Derhal hdpkk lılarada uygulansın. 21 3 Yanıtla
  • Dadaş: bu yetmez terörist ve terörist yakınlarının devletten aldığı her türlü yardımları kaldıracaksın, yeşil kartını bile iptal edeceksin, yardımlardan yoksun bırakacaksın...hem devletin nimetlerinden yararlanacaksın hemde devlete silah çekerek vurup, kırıp öldüreceksin... 17 5 Yanıtla
  • Hasan: Bilalinkinide dondurun o zaman..Işıd ve El Kaidenin yöneticileri ile otellerde yemek yerken resimleri var..Destek verdiği ortada.. 9 11 Yanıtla
  • BirİkiÜç: Dondurmak yok, hazine devir + vatandaşlıktan çıkarma. Hain zürriyetsizler. 16 1 Yanıtla
  • Bu kadar: akp de cözüm süreci diyerek halki oyaladi 6 10 Yanıtla
  • pan türk: terör örgütüne üye olan onlari savunan herkesin mal varligi dondurulmali. 14 1 Yanıtla
  • Dogru.: Helal tayyip baba 9 5 Yanıtla
  • trakyalı: kürdün canını al parasını alma dağdakilerin ailesine kesin cezayı vatandaşlıktan çıkarın 6 5 Yanıtla
  • KIRMIZI BEYAZ: HEPSININ BUTUN HDP LILERINDE DONDURULMALI 9 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı Yarın Açılıyor
    13:34 Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı Yarın Açılıyor

    Bu yıl 29’uncusu düzenlenecek Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, yarın Fuar İzmir’de düzenlenecek törenle kapılarını ziyaretçilerine açıyor. Türk doğal taşının dünyaya açılan kapısı olan Marble İzmir, 17-20 Nisan 2024 tarihlerinde sektörü bir araya getiriyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Marble İzmir’e 29’uncu kez ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıkları belirterek, “Fuarımızı her yıl biraz daha büyütecek, doğal taş sektörünün geleceğine İzmir’den yön vereceğiz” dedi.

  • Niğde Valiliği TYP Programı ile 150 Kişi İşe Alacak
    13:24 Niğde Valiliği TYP Programı ile 150 Kişi İşe Alacak

    Niğde Valiliği bünyesinde çalıştırılmak üzere TYP (Toplum Yararına Program) çerçevesinde 150 kişi alınacak. Başvurular başlamış olup son başvuru tarihi 18 Nisan 2024 Perşembe olarak belirlendi. İstihdam edilecek kişiler kura sonucu belirlenecek ve 29 Nisan - 29 Ekim 2024 tarihleri arasında 6 ay süreyle istihdam edilecek. Başvurular iskur.gov.tr, e-Devlet veya Alo 170 iletişim hattı üzerinden yapılabilecek. Detaylı bilgi için https://esube.iskur.gov.tr/ adresi ziyaret edilebilir.

  • Gaziantep'te Ramazan Ayı ve Bayram Boyunca 85 Ton Baklava Satıldı
    13:08 Gaziantep'te Ramazan Ayı ve Bayram Boyunca 85 Ton Baklava Satıldı

    Gaziantep Baklavacılar Odası Başkanı Abdulkadir Katmerci, şehirdeki baklava satışlarının bu yıl Ramazan ayında önemli bir artış gösterdiğini ve geçen yıla göre satışların 85 tona yükseldiğini belirtti. Katmerci, bu artışın Gaziantep'in geleneksel lezzetlerine olan ilginin bir göstergesi olduğunu vurguladı. Ayrıca, Ramazan ayının bereketiyle birlikte Gaziantep baklavasına olan talebin arttığı ve bu durumun satışlara olumlu yansıdığı ifade edildi. Geçen yıla göre yeni bir rekora imza atan Gaziantep, bu yıl 85 ton baklava sattı ve hedeflerinin 100 ton baklava satışı yapmak olduğunu açıkladı. En çok tercih edilen baklavanın klasik Gaziantep baklavası olduğu da belirtildi.

  • İran-İsrail Gerilimi Altına Rağbeti Arttırdı
    13:05 İran-İsrail Gerilimi Altına Rağbeti Arttırdı

    İran'ın İsrail'e düzenlediği hava saldırısı sonrası ortaya çıkan gerilim nedeniyle borsalarda iniş çıkışların meydana gelmesiyle, uzmanlar gerilime rağmen altına rağbetin arttığını belirtti. Türkiye'deki borsaların kapalı olduğu Ramazan Bayramı tatili sürecinde altın gramı 3 bin lira seviyelerine kadar çıktı. İran-İsrail gerilimi ve Ortadoğu'daki savaşın etkisiyle altına talep artarken, sarrafiye ürünlerinde tedarik sıkıntısı yaşanıyor.

  • Azerbaycan'da Insurtech Zirvesi düzenlendi
    12:49 Azerbaycan'da Insurtech Zirvesi düzenlendi

    Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Azerbaycanlı ve Türk sigortacıların katılımıyla düzenlenen Insurtech Zirvesi'ne Azerbaycan Dijital Kalkınma ve Ulaştırma Bakanı Reşat Nebiyev, Azerbaycan Merkez Bankası Başkanı Taleh Kazımov ve iki ülkenin sigorta şirketlerinin yetkilileri katıldı. Etkinlikte, finans ve sigorta sektörlerinde dijital transformasyonun önemi vurgulandı ve Türkiye'nin sigorta sektöründeki tecrübesinin Azerbaycan'a katkı sağlayacağı belirtildi.


Advertisement