Terör Saldırılarına Tepkiler - Son Dakika
Yerel

Terör Saldırılarına Tepkiler

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) öncülüğünde, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ziraat Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi başkanları, yaşanan terör olaylarını kınayan ortak basın açıklaması yaptı.

15.09.2015 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) öncülüğünde, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ziraat Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi başkanları, yaşanan terör olaylarını kınayan ortak basın açıklaması yaptı.

Toplantıya KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Günay, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Ali Özkan, Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hakkı Salur katıldı.

Kumluca'da faaliyet gösteren dört sivil toplum örgütü adına basın açıklamasını, KUTSO Başkanı Günay Türkiye'de son günlerde yaşanan terör olaylarını üzülerek takip ettiklerini, güvenlik güçlerinin cansiparane çabaları sayesinde ülkede huzur ortamını bozmak isteyenlerin emellerine ulaşamadıklarını söyledi.

"Terör örgütlerinin hain saldırıları neticesinde şehit düşerek, şanlı al bayrağımızın kalbinde yerini alan tüm vatan evlatlarımızı minnetle anıyor, yüce Allah'tan rahmet, acılı ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz" diyen Günay, şöyle konuştu:

"Yaşanan bütün bu olaylar hepimizi derinden üzmüş ve haklı olarak tepkimizi dile getirme gereği duymuşuzdur. Fakat ülkemizin bu zor günlerinde acımızı paylaşmak ve tepkimizi göstermek için yaptığımız protesto ve yürüyüşler iç ve dış şer odakları tarafından provoke edilmektedir. Türkiye'de adeta bir iç savaş varmış gibi gösterilmeye çalışılmaktadır. İşte bu yüzden halkımızı sağduyulu, sabırlı ve tehlikelere karşı uyanık olmaya davet ediyoruz. Devletimizin gücü iç ve dış tehditleri bertaraf için yeterlidir."

Bazı gruplar tarafından bilgi kirliliği oluşturulduğuna dikkati çeken Günay, bu davranışların bilinçli olduğunu, halkın isyana teşvik edilmek istendiğini belirtti.

Vatandaşları itidalli davranmaya çağıran Günay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yüce milletimizin Yunus Emre'nin, Hacı Bektaş-ı Veli'nin gösterdiği sevgi ve merhamet yolunda şekillenen duyguları, şer odakları tarafından yüzlerce kez denenmesine rağmen tutmayan ırkçılık ve mezhepçilik oyunlarını bir kez daha boşa çıkaracaktır. Terör örgütleri bu kargaşa ortamını özellikle İzmir, Muğla, Antalya gibi dünya markası olmuş turizm kentlerimizde yaratarak ülkemiz turizmine darbe vurmayı amaçlamaktadır. Terör örgütleri bu olayları destekçileri sayesinde uluslararası medya kuruluşlarına taşıyarak ülkemizin turistlerin için tehlikeli bir yer olduğunu vurgulamaktadır."

"Ötekileştirmek dini değerlere aykırı"

Batı Antalya'nın her yıl özelliklede Güneydoğu Anadolu Bölgesinden çalışmak için gelen binlerce kişiye iş kapısı olduğuna işaret eden Günay, "Bölgemiz ekonomisine önemli katkılar sağlayan bu insanlarımızı dışlamak ötekileştirmek bizlere bir fayda sağlamayacağı gibi ahlaki ve dini değerlerimize de aykırıdır. Aynı sağduyu ve kardeşlik duygularını Kürt kökenli vatandaşlarımızdan istiyor terör örgütü PKK ile aralarına mesafe koymalarını bekliyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Terör Saldırılarına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement