Terör Ortamında Mehmetçik, Hamile Kadını Hastaneye Yetiştirdi - Son Dakika
Güncel

Terör Ortamında Mehmetçik, Hamile Kadını Hastaneye Yetiştirdi

Terör Ortamında Mehmetçik, Hamile Kadını Hastaneye Yetiştirdi

Mehmetçik, Hakkari'de doğum sancıları tutan bir kadını, PKK'lı teröristlerin patlayıcılarla yollarını kestiği ve ateş açtığı bir ortamdan helikopterle hastaneye yetiştirdi.

01.08.2015 12:25  Güncelleme: 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mehmetçik, Hakkari Çukurca ilçesinde doğum sancıları tutan bir kadını, PKK'lı teröristlerin patlayıcılarla yollarını kestiği bir ortamdan helikopterle hastaneye yetiştirmeyi başardı. Hamile kadın sağlıklı bir doğum gerçekleştirirken helikopterle hastaneye götürülmesi an be an fotoğraflandı.

ATEŞ ALTINDA HAMİLE KADINI ALMAYA GİTTİLER

Edinilen bilgiye göre olay Hakkari'nin Çukurca ilçesi Şine Köprüsü kesiminde oldu. PKK'lı teröristler trafoları patlatarak elektriği kesti ve yola yerleştirdikleri patlayıcının infilak etmesi sonucu Çukurca-Hakkari kara yolu ulaşıma kapandı. Çukurca'da yaşayan ve hamile olan 22 yaşındaki Lahican Kaçar'ın doğum sancısı tuttu. Hamile kadın ve yakınları Hakkari Devlet Hastanesi'ne gitmek için yola çıktı. Çukurca Hakkari kara yolunun kapalı olması nedeniyle hamile kadının yakınları Mehmetçik'ten yardım istedi. Doğum yapmak üzere olan Lahican Kaçar'ı Hakkari Devlet Hastanesi'ne götürmek için 3. Piyade Tümen Komutanlığı'nca tarafından helikopter sevk edildi. Hamile kadını almaya giden helikoptere PKK'lı teröristler tarafından ateş açıldı. Mehmetçik, teröristlerin ateşine karşılık verirken diğer taraftan helikoptere alınan kadın Hakkari Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

HALK TSK'YA GÜVENİYOR

Lahican Kaçar, hastanede sağlıklı bir doğum gerçekleştirdi. O anlar an be an fotoğraflanırken, askeri yetkililer "Türk Silahlı Kuvvetleri her zaman olduğu ve bundan sonra da olacağı gibi her zaman, içinden geldiği, yetiştiği milletine hizmet etmekte kararlı. Hiçbir tehdit TSK'yı bundan geri koyamayacak. Bu kararlılık teröristle mücadelede de aynen devam ediyor ve edecek. Bölge halkı bunu çok iyi biliyor; seslendiremeseler de gözlerindeki TSK'ya karşı duydukları sevgi ve muhabbet bunun en güzel ispatı." dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Terör Ortamında Mehmetçik, Hamile Kadını Hastaneye Yetiştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (28)

  • ...: SİZ YARDIM EDİN ONLARDA DOĞRUP DOĞRUP BİZE DÜŞMAN ETSİN TERÖRİST YETİŞTİRSİNLER BU ÜLKEYE.NE BU DEVLET EL UZATSIN ONLARDA BİZE NAMLU 5 3 Yanıtla
  • anti akp: doğurtun onbeş sene sonra sizi taşlasın, yirmi sene sonra kurşun sıksın... bunlar iyilikten anlamaz.. bırakın gebersinler.... 2 4 Yanıtla
  • güvenlikçi: bırakın kendileri düşünsün yol kapalı kime yardım ettiklerini onlarda görsün en güzeli taşımayacaksın kalsın orada 2 3 Yanıtla
  • d: kurban olun tsk ya 3 0 Yanıtla
  • ağrı merkez: vay vay ajitasyon a bak 0 2 Yanıtla
  • Yorumcu: Öyle bir anlatış şekli varki gören hakkaride iç savaş kaos var herkesin elinde bir silah günde 100-200 kişi ölüyor sanacak altı üstü bir helikopter gelip hastayı aldı gitti ne var bunda bu embesil faşistler bu tür haberleri görünce gerçekten doğru sanıyor yıllarca hep öyle oldu tv ler haberler ne dediyse onu doğru kabul ettiler ne araştırmacı ruh ne sorgulama beyin olmayınca böyle oluyor demek 0 2 Yanıtla
  • Ayşe: İnsan muamelesi yapıyoruz. Terörist doğuruyorlar. Bu kadını zan altına almak doğru değil ama şehitlerımız var canımız yanıyor. doğu insanını severım. ama artık bakıyorum pkk sempatızanı olabılır mı bu diye 1 1 Yanıtla
  • cavdar: Bir militan daha kurtaralim aman aciyorum ama onlar acimiyor pkkyi besliyorlar 1 1 Yanıtla
  • Güneşin çocukları: İşte benim askerim erkek oglu erkekler 2 0 Yanıtla
  • Gaziantep li : edin yardımı sanki devlete hayırlı evlat olacak inş olur be diyelim 2 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Contitech Lastik A.Ş. İşçileri, İşten Çıkarılan Arkadaşları İçin Eylem Başlattı
    14:46 Contitech Lastik A.Ş. İşçileri, İşten Çıkarılan Arkadaşları İçin Eylem Başlattı

    Alman Continental Grup bünyesinde faaliyet gösteren Contitech Lastik A.Ş. işçileri, arkadaşlarının keyfi uygulama sonucu işten çıkarıldığını öne sürerek fabrika önünde eylem başlattı. Petrol-İş Bursa Şube Başkanı Ersin Birgül, yapılan haksızlığın herkese tehdit olduğunu belirtti.

  • Bayburt Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilere tören düzenlendi
    14:45 Bayburt Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilere tören düzenlendi

    Bayburt Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan 7 öğrenci için tören düzenlendi. Müftü Vekili Abdullah Aksoy, törende öğrencilere hafızlık belgelerini takdim etti. Aksoy, Kur'an-ı Kerim'in bozulmadan kıyamete kadar korunacağını ve bu süreçte hafızların önemli bir rol üstlendiğini vurguladı.

  • Muş'ta 150 Çiftçiye 100 Ton Korunga Tohumu Dağıtıldı
    14:45 Muş'ta 150 Çiftçiye 100 Ton Korunga Tohumu Dağıtıldı

    Muş Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Mera Islah ve Amenajman Projesi' kapsamında 150 çiftçiye 100 ton korunga tohumu dağıtıldı. Muş Valisi Avni Çakır, çiftçilere yönelik desteklerin devam ettiğini belirterek, tarım konusunda bilimsel çalışmalara teşvik edeceklerini vurguladı. Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Karadağ ise korunga bitkisinin hayvanlara verildiğinde sütün yağlı olmasına vesile olduğunu söyledi ve çiftçilere korunga bitkisini tavsiye etti. Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün ise projenin ilimize ve ülke meramıza hayırlı bereket getirmesini diledi.

  • Türkiye, Belarus'ta düzenlenen 'Leisure 2024' turizm fuarına katıldı
    14:44 Türkiye, Belarus'ta düzenlenen 'Leisure 2024' turizm fuarına katıldı

    Türkiye'nin Minsk Büyükelçiliği, Belarus'ta düzenlenen 'Leisure 2024' turizm fuarında stant açtı. Fuarda Türkiye'nin doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri tanıtıldı. Türkiye'nin Minsk Büyükelçisi, Belaruslu turistleri Türkiye'yi keşfetmeye çağırdı. Belarus Başbakan Yardımcısı, Türkiye'yi takdir ederek ulaşım bağlantılarının geliştirilmesini istedi. Türkiye-Belarus turizm işbirliği konusunda mutabık kalındı.

  • Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, belediye başkanı Murat Daban'ı ziyaret etti
    14:39 Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, belediye başkanı Murat Daban'ı ziyaret etti

    Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, yerel seçimde belediye başkanı seçilen Murat Daban'ı ziyaret etti. Okumuş, Daban'a görevinde başarı diledi. Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Daban da iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.

  • Kırklareli'nde Metro Turizm otobüsü devrildi, 11 kişi yaralandı
    14:39 Kırklareli'nde Metro Turizm otobüsü devrildi, 11 kişi yaralandı

    Kırklareli'nde Bulgaristan'a gitmek için yola çıkan Metro Turizm'e ait otobüs, Kavaklı Beldesi Koru mevkiinde yoldan çıkarak ağaçlık alana devrildi. Kazada sürücü dahil 11 kişi yaralandı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar çevredeki hastanelere sevk edildi.

  • Yalova'da trafik kazasında hayatını kaybeden genç kız organlarıyla 4 cana umut oldu
    14:39 Yalova'da trafik kazasında hayatını kaybeden genç kız organlarıyla 4 cana umut oldu

    Yalova'da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 22 yaşındaki Melek Karakaş, organlarını bağışlayarak 4 hastaya umut oldu. Melek'in cenazesi Yalova'da defnedildi.


Advertisement