Terim: Görüyorum ki Hakemlerle İlgili Herkesin Canı Yanmamış - Son Dakika
Spor

Terim: Görüyorum ki Hakemlerle İlgili Herkesin Canı Yanmamış

Fatih Terim hakemlere yönelik yaptığı eleştirilerle ilgili, "Ülkenin canı yandığı için bu söylemlerde bulundum. Ama görüyorum ki herkesin canı yanmamış." dedi.

05.09.2015 18:17  Güncelleme: 18:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve oyuncularımızdan Selçuk İnan, Hollanda maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Fatih Terim, hakemlerle ilgili, "Ülkenin canı yandığı için bu söylemlerde bulundum. Ama görüyorum ki herkesin canı yanmamış. Bu kişiler zaten bilinen insanlar. Onları tanıyoruz." açıklamasında bulundu.

"KULÜP TAKIMLARI MİLLİ TAKIM'IN ÖNÜNE GEÇTİ"

Selçuk İnan'ın basın mensuplarının sorularına cevap verdiği toplantıdean satırnbaşları şu şekilde:

"Letonya beraberliği, beceriksizlikse beceriksizlik, şanssızlıksa şanssızlık ama biz iyi işler yaptığımıza inanıyoruz. Herkesin yaptığını yapıp olumsuz şeylerden bahsetmedik maç sonu.

Bundan 10 yıl öncesinde Milli Takım'a geldiğimde tüylerim diken diken olurdu. Şimdi de bu havayı yaratmaya başladık. Ama kulüp takımları artık Milli Takım'ın önüne geçti. Kulüp takımlarında yaşadığınız başarılar önemli ama Milli Takım kadar önemlisi yok. Seyircilerin de Milli Takım'a önem vermesi gerekir. Bu açıdan Konya şehrine çok teşekkür ediyorum

"11 KİŞİ DE YÜREKLERİYLE OYNAYACAK"

Bizim şanssızlığımız, kısmetsizliğimiz son dakikalarda goller yememiz oldu. Böyle uluslararası maçlarda en ufak bir konsantrasyon kaybı bile böyle goller yemenize sebep oluyor.

Yarın akşam sahada oynayan 11 kişi de yürekleriyle mücadele edecek. ben bir tek bunun garantisini verebilirim."

"NE TÜRKİYE NE HOLLANDA GRUPTA İYİ OYUN ÇIKARAMADI"

Fatih Terim'in toplantıda yaptığı açıklamalardan satırbaşları ise şu şekilde:

"Kuralar çekildiği zaman Hollanda favori, arkasından da Türkiye'nin geldiği bir yaklaşım vardı. Biz de bunu düşündük. Ne Hollanda ne de Türkiye bu grupta iyi oyun çıkaramadı.

Hollanda futbolu, Hollanda futboludur. Bugün zor durumda olması onun kötü bir futbol olduğu anlamına gelmez.

"ÇOK DAHA BÜYÜK SORUNLARIMIZ VAR"

Hollanda maçlarda skor sıkıntısı yaşayabilir. Her şey tartışılabilir orada. Ama bizdeki sorunlar çok farklı. Bizim önce bunları halletmemiz lazım. "Kim alındı, kim alınmadı, oyuna kim girdi?" gibi tartışmalardan çok daha büyük sorunlarımız var.

Ben buraya bir turnuvaya katılmak için gelmedim. Yoksa 2 maç kaybetmişsin, 3 maç kazanmışsın, bu çok önemli değil. Benim 7 senelik sözleşme imzalamamın sebebi de bu sorunlardı zaten. Bu sorunları burada anlatıp zaman kaybetmeyelim, başkasının zamanını çalmayalım.

"TÜM TURUNCU FORMALARI RAKİP GÖRMEMİZ LAZIM"

Sneijder benimle çalışmış bir oyuncu. Onunla ilgili konuşmama gerek yok. Bir de Van Persie geldi. Türkiye'ye mâl olmuş iki kulübün oyuncuları. Bu da onlar üzerindeki baskıyı azaltacaktır hatta onları sempatik kılacaktır. Bizim sahada görünen tüm turuncu formaları rakip görmemiz gerekir.

"HAKEMDEN HERKESİN CANI YANMAMIŞ, ONLARI TANIYORUZ"

Benim hakemle ilgili söylemlerim benim değil, bizim canımız yandığı içindir. Yoksa ben hiçbir zaman hakemleri bahane etmem. Ülkenin canı yandığı için bu söylemlerde bulundum. Ama görüyorum ki herkesin canı yanmamış. Bu kişiler zaten bilinen insanlar. Onları tanıyoruz.

"VOLKAN DEMİREL CEVABIM SPEKÜLASYONA YOL AÇAR"

Volkan Demirel de benim bir evladım. Ülkeye hizmet etmiştir. Ancak 24 saat önce benim burada vereceğim bir cevabın ne Türk Milli Takımı'na ne de Volkan'a bir yararı olmaz. Benim söyleyeceğim her cevap spekülasyona yol açar. Bizim 3 daha kalecimiz var. Onlara da haksızlık etmeyelim.

"HER OYUNCU HER MEVKİDE OYNAMALIDIR"

Bizleri eleştirenlerin 11'leri hiçbir zaman sahada olmadı. Her oyuncu her mevkide oynamalıdır. Oynatmalısınız. oyuncuya uygun mevkiler aramaya başlarsanız sıkıntı başlar. Mukavelelerde de "Ben burada oynarım, oynamam" diye bir madde yoktur. Toplu halde hep beraber bi bütünlük içerisinde oynamamız gereken bir maç. Bunu hangi oyuncularla yapacağız? Bunu göreceğiz.

"YENİLEN GOLDE ŞENER KADEMEYE GİREMEDİ"

Volkan Babacan için hiçbir tereddütüm yok. Ben ona inanıyorum ki yenilen golde de Şener kademeye girmedi, Serdar geç kaldı. Biz ayrıca her hatalı gol yiyen ya da hata yapan oyuncumuzu Milli takım'dan çıkaramayız. Maç sonrası soyunma odasında tabii ki kızacağım. Onlar benim evladım. Bu onları daha yükseğe taşımak için. Vizyonlarının daha yüksek olması içindir. Yoksa ben oyuncumun haysiyetine laf söylemem. 10 tane pozisyona girdik, atamadık. Ne diyeceğim? "İyi oynadık atamadık" mı diyeceğim? Hayır. Bu oyunu kabullenmeyecekler. Onlar benim evlatlarım.

Yarın iyi bir futbol gecesi olmasını ümit ediyorum. Umarım kazanan, mutlu olan taraf biz oluruz. 90 artı'lar bittiğinde oyuncularım kendileriyle gurur duyacaklardır. İnşallah mahçup olmayız. Berbaerlikte de şansımız belki devam ediyor ama oyuncularım tabii ki galibiyetle arsındaki farkı biliyorlar.

Çok güzel olan eleştirilere saygı gösteriyorum. Güzel olmayanlara da zaten yıllardır karşı çıkıyorum. Oynadığımız oyunda seyircinin ne kadar etken olduğunu gördük. Konya'da oynamanın doğru olduğunu görmüş olduk. Tek kötü kelimenin, küfürün çıkmadığı bir taraftar vardı. Taraftarlara teşekkür ediyorum.

Terim: Görüyorum ki Hakemlerle İlgili Herkesin Canı Yanmamış

Son Dakika Spor Terim: Görüyorum ki Hakemlerle İlgili Herkesin Canı Yanmamış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (57)

  • Kuzey: millete laf yetiştirmede üstüne yok terim .işini yap rezil ettin takımı 27 2 Yanıtla
  • kalpgozu: Canimizi yakan aldiginiz haksiz paralar 23 2 Yanıtla
  • dr ali: Göbekten gol yiyor. İhaleyi şenere yıkıyor. Çok komiksin lan terim. Kestane oldun terim git artık 24 0 Yanıtla
  • tohdi: Bırak laf sokup akıl verip hatalarını ört bas etmeyi işini yap yıllarca agresiflik le prim topladın RTE hepsini topladı sana birsey kalmadı 20 1 Yanıtla
  • selim: beşiktaş düşmanlıgı yuzunden elenıcez Senın Egon Mıllı Takımın Ustunde !!! 17 2 Yanıtla Bjk: Hain adam cenk gibi bitirici Oğuzhan gibi formda adamı almadı gitti Volkan sen ozan bilmem ne BKM dusmanı 0 0
  • Yako2k3: herkesın canı yandı da hakrmden degıl. sen ve senı ıhya eden tff den 16 2 Yanıtla
  • dr ali: Ne zaman Fenerbahçe düşmanlığını bırakırsınız o zaman başarılı olursunuz. 11 5 Yanıtla
  • hakkı: Hakem ne yaptı gol attikta vermedi mi bırakın birilerini suçlamayı daha Letonya yı yenemiyorsunuz birde avrupa şampiyonasina gidecekmisiz bırakın artık kendinizi dev aynasında gormeyi 12 2 Yanıtla
  • Adf: Bırak fatih ne diyon sen ya 10 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Mihalıççık Belediyesi 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Şampiyonu
    19:05 Mihalıççık Belediyesi 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Şampiyonu

    2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları sonucunda Mihalıççık Belediyesi şampiyon oldu ve Süper Lig'e yükselmeye hak kazandı.

  • Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday
    18:49 Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday

    Eski kulüp yöneticisi Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Becan, Fenerbahçe'nin değerlerinin her zaman birlik ve beraberliği ön planda tuttuğunu vurgulayarak, kamplaşma ve karşıtlıkların sona ermesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulunun reforma ihtiyaç duyduğunu ve daha farklı bir yönetim anlayışına ihtiyaç olduğunu ifade etti.

  • Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı
    18:29 Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı

    Adana'da düzenlenen 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında, ziyaretçiler el işi ürünlerin yer aldığı stantları gezdi, spor etkinliklerine katıldı ve yöresel yemeklerin tadını çıkardı. Karnaval, 21 Nisan'a kadar devam edecek.

  • Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi
    18:18 Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi

    Adana'nın Çukurova ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığınca farklı illerde yapılan açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Alman Kalkınma Bankasınca, Avrupa Birliği'nin (AB) desteğiyle yürütülen 'Korunmasız Gençlerin Daha İyi ve Kapsayıcı Spor ve Gençlik Altyapısı ile Güçlendirilmesi' projesi kapsamında 100. Yıl Mahallesi'nde yapılan tenis kortunda toplu açılış töreni düzenlendi.


Advertisement