Erdoğan'dan ABD'ye: Tereddütümüz Yok, Oturup Konuşalım - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'dan ABD'ye: Tereddütümüz Yok, Oturup Konuşalım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin IŞİD ile mücadeleye katkısı konusunda ABD'den gelen çağrılara yanıt verdi.

23.09.2014 01:02  Güncelleme: 09:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BM Genel Kurulu toplantılarına katılmak üzere New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin önde gelen düşünce kuruluşlarından Dış İlişkiler Konseyi'nde konuştu. Erdoğan'a konuşma sonrasında Türk dış politikası konusunda birçok soru soruldu. Bunlardan biri de, IŞİD'in elindeki 46 Türk vatandaşının serbest kalmasının ardından Türkiye'nin örgüte karşı ABD önderliğinde oluşturulan koalisyona nasıl bir katkı vereceğiydi.

"OTURUP KONUŞACAĞIMIZ BİRÇOK BOYUT OLABİLİR"

Türk vatandaşlarının IŞİD'in elinde olduğu sırada Türkiye'nin sadece insani yardımda bulunabileceğini söylediğini hatırlatan Erdoğan yeni durumla ilgili şunları söyledi:

"49 rehineyi kurtardıktan sonra oturup konuşacağımız birçok boyut olabilir. Görüşmeler sürüyor, bu çalışmalar devam ediyor. Teröre karşı asla tereddütümüz yok, zaafımız yok. Çünkü biz terörle çok ciddi mücadele veren bir ülkeyiz. Bu mücaedeleyi 40 bin insamızı kaybederek sürdürdük. Hiçbir terör örgütüne sıcak bakmamız mümkün değil."

"HİÇBİR TERÖR ÖRGÜTÜNE DESTEK VERMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL"

"Türkiye'yi terörle yanyana gösterme gayretleri var. Özellikle ABD'deki bazı yayın organları Türkiye'yi hedef alıyorlar. Özellikle IŞİD konusunda bazı medya kuruluşları tarafından son derece haksız ve art niyetli haberlere konu ediliyoruz. Hiçbir terör örgütüne destek vermemiz asla mümkün değildir. O kadar densiz, o kadar aslı astarı olmayan iftiralar atılıyor ki, IŞİD ile petrol ticareti yaptığımız öne sürülüyor. Tamamen asılsızdır, iftiradır, tamamen yalandır."

"YERİ GELİR TAKAS DA YAPILIR"

Yabancı basının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sorduğu sorulardan biri de rehinelerin serbest kalması karşılığında IŞİD'e bir şey verilip verilmediğiydi. Erdoğan şunları söyledi:

"Bu operasyonda parasal hiçbir ilişki kesinlikle olmamıştır. Bu işin en açık yanıdır. Bunun dışındaki yanına gelince... Bazıları 'Takas yaptılar' dedi. Yeri gelir takas da yapılır. Ama ona hazırlanmak ayrı bir mahareettir. Bu tür adımlarla bu sağlanmıştır. Bir tane esiri için bin 500 rehineyi veren İsrail'e bu soruyu sordular mı, onu merak ediyorum. Bin 500 rehine verdi, sadece bir askerini alabilirmek için. Demek ki olabiliyormuş."

Erdoğan\'dan ABD\'ye: Tereddütümüz Yok, Oturup Konuşalım
Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel Erdoğan'dan ABD'ye: Tereddütümüz Yok, Oturup Konuşalım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • OSMAN TOROS: HELAL SANA RT ERDOĞAN SENİN GİBİ BRİ BIRAKIN TÜRKİYEYİ DÜNYAYA BİLE 40 YILDA BİR GELİR OSMAN LIN TEKRAR DOĞUŞU YAKIN 17 0 Yanıtla
  • amed: kıvır osman kıvır dünya alem kıvırmaları görüyor. birtek sen görmüyorsu))çıplak güzlerle kulaktan duyma değil c. pınar devlet hastanesinde bizat kendim yaşadım işit itleri içerde dışarda özel harekat hastaneye kimseleri almıyorlardı yasak başka hastaneye içerde osmanın itleri vardı ya bukadarda yalan olmazya 1 6 Yanıtla CAHİL CHP Lİ: AMEDDDD TAYYİP TC CUMHURBAŞKANI ANLAŞAMADINA GÖRE SEN NERENİN VATANDAŞISIN 0 0
  • şato: çevir bakalım hadi lehinede görelim ne kadar büyüksün 0 0 Yanıtla
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement