Teog'da Gözler Yerleştirme İşlemlerine Çevrildi - Son Dakika
Eğitim

Teog'da Gözler Yerleştirme İşlemlerine Çevrildi

Teog\'da Gözler Yerleştirme İşlemlerine Çevrildi

1 Milyondan fazla 8. sınıf öğrencisinin katıldığı ve 28-29 Nisan tarihlerinde düzenlenen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) Merkezi Ortak Sınavları sonuçları açıklandı.

12.06.2014 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öğrenciler şu anda e-okul sistemi üzerinden bu yılki performans çalışmalarını, okulda yapılan yazılıları ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından TEOG kapsamında yapılan merkezi sınav sonuçlarını ve hem 1'inci dönem, hem de 2'nci dönemin başarı puanlarını ayrı ayrı görebiliyor. Ancak, öğrencilerin 8'inci sınıf Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP) ise henüz açıklanmadı. Bakanlık, liselere yerleştirme puanlarını 7 Temmuz'da açıklayacak. 4 Temmuz'da ise resmi okulların kontenjanları açıklanacak. Tercihler 31 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Öğrenciler hangi lisede eğitim alacaklarını ise 22 Ağustos'ta öğrenecek. Uzmanlar, e-okul'dan gördükleri karnelerinde beklemedikleri sonuçlarla karşılaşan öğrencilere, 16-20 Haziran arasında itiraz edebileceklerini hatırlattı. Beklenenden daha düşük notlar alan öğrencilerin velilerine de, "Çocuklara baskı yapmayın, sonuçlarla ilgili yargılamada bulunmayın" uyarısında bulundu.

Özel okullar tek tek puan hesaplayacak

Resmi okullara kayıt yaptıracak öğrencilerin puan hesaplaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılarak 7 Temmuz'da açıklanacak. Ancak sınavla öğrenci alan özel okullar tercih listesinde yer almayacak ve öğrencilerin yerleştirme puanları Bakanlık tarafından özel okullara verilmeyecek. Bu nedenle özel okullar öğrenci kaydı yaparken, e-okul üzerinden her öğrencinin tek tek yerleştirme puanını hesaplayacak. Özel okullar, resmi okullara yerleştirme puanından farklı bir hesaplama yöntemi kullanacak. Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Yönetim Kurulu Eşbaşkanı Cem Gülan, "Kayıt döneminde öğrenci bize başvuru yaptığında velisi ile birlikte e-okul sistemine girip notlarını göreceğiz. Puanını hesaplayacağız. Ortaya çıkacak puanlara göre de kayıt yapılacak" dedi.

Hürriyet Eğitim

Kaynak: EgitimNerede.com

Son Dakika Eğitim Teog'da Gözler Yerleştirme İşlemlerine Çevrildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement