Temel Trafik ve Kaza İnceleme" Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Temel Trafik ve Kaza İnceleme" Eğitimi

Temel Trafik ve Kaza İnceleme" Eğitimi

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Daire Başkanı Avan, Eskişehir Trafik Polis Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen "Temel Trafik ve Kaza İnceleme" eğitiminde konuştu.

01.09.2014 18:43  Güncelleme: 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Daire Başkanı Yusuf Avan, "BM, dünyada 2011-2020 yılları arasında meydana geleceği tahmin edilen trafik kazası ölümlerinin yüzde 50 oranında azaltılarak 5 milyon hayatın kurtarılması hedefini belirlemiştir. Trafik güvenliği sorununun çözümü için dünya ile birlikte ülkemizde de ciddi çalışmalar yürütülmektedir" dedi.

Avan, Eskişehir Trafik Polis Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen "Temel Trafik ve Kaza İnceleme" eğitiminde yaptığı konuşmada, trafik polislerinin başarılı görev yapmalarını sağlamak amacıyla söz konusu eğitimlerin düzenlendiğini belirtti.

Türkiye'de temmuz ayı sonu itibariyle 25 milyon 327 bin 355 sürücü, 18 milyon 453 bin 287 tescilli araç bulunduğunu bildiren Avan, yıllık ortalama 1 milyon civarında yeni sürücünün trafiğe çıktığını dile getirdi.

TÜRKİYE'DE TRAFİK KAZALARINDA YILDA 4 BİN KİŞİ YAŞAMINI YİTİRİYOR

Trafiğin, sosyal ve ekonomik boyutlarıyla dünyanın en önemli sorunlarından birisi olduğunu vurgulayan Avan şunları söyledi:

"Her yıl trafik kazaları nedeniyle dünyada bir milyon 250 binden fazla insan hayatını kaybetmekte ve yine 50 milyondan fazla insanda yaralanmakta veya hayatının geri kalan bölümünü engelli olarak sürdürmek zorunda kalmaktadır. Bugüne kadar trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin sayısının, tüm dünya savaşlarında ölenlerin sayısından daha fazla olduğu bilinmektedir. Bu kazaların neden olduğu can ve mal kayıplarının yanında geride bıraktığı manevi acıları da düşünecek olursak, üzerinde çalışılması ve mutlaka çözüm bulunması gereken çok önemli bir problemdir.

Türkiye'de meydana gelen trafik kazalarında ise yıllık ortalama 4 bine yakın vatandaşımız kaza mahallinde hayatını kaybetmek. Kaza sonrası bir aya kadar hayatını kaybedenleri de dahil ettiğimizde bu rakam 8-10 bin arasında değişmektedir. Sağlık Bakanlığı verilerine göre günde hayatını kaybedenlerin sayısı bin civarındadır. Bunun yüzde 2.5'ini trafik kazası nedeniyle vuku bulan ölümler oluşturmaktadır."

"GEÇEN YIL TRAFİK KAZALARINDA 275 BİN KİŞİ YARALANDI"

Avan, geçen yıl Türkiye'de meydana gelen trafik kazalarında 275 bin kişinin yaralandığını anımsatarak, "2013 yılında trafik kazalarında 275 bin vatandaşımız yaralanmıştır. Bu kazalar da 23.4 milyar liralık milli servetimiz heba olmuştur. Bu rakama ülkemizin Gayri Safi Milli Hasıla'nın yüzde 1.5'ine ve yıllık reel yatırım bütçesinin yüzde 51'ine denk gelmektedir. Buda tablonun büyüklüğünü ve önemini net olarak ortaya koymaktadır" diye konuştu.

Dünyadaki trafik kayıplarını azaltmak için bölgesel ve küresel birçok karayolu güvenliği çalışması yürütüldüğünü aktaran Avan şöyle devam etti:

"Birleşmiş Milletler (BM), dünyada 2011-2020 yılları arasında meydana geleceği tahmin edilen trafik kazası ölümlerinin yüzde 50 oranında azaltılarak 5 milyon hayatın kurtarılması hedefini belirlemiştir. Trafik güvenliği sorununun çözümü için dünya ile birlikte ülkemizde de ciddi çalışmalar yürütülmektedir. Ülkelerin gelişmişlik düzeyi, oluşturmuş olduğu trafik kültürü ile paralellik göstermektedir. Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu'nca, 2020 yılına kadar ülkemizde trafik kazalarından kaynaklanan ölümlerin yüzde 50 oranında azaltılmasını amaç edinen 'Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı' kabul edilmiştir. Bu plan ülkemizdeki trafik sorununu çözme adına atılmış önemli bir adımdır."

TEŞKİLATIN VİTRİNİNİ TRAFİK POLİSLERİ OLUŞTURUYOR

Teşkilatın vitrinini oluşturan trafik polislerinin mesleki bilgi birikimini korumak ve iyileştirmek, hizmetteki uygulamaları belirli bir standarda ulaştırmak, teknolojik yenilikleri takip edebilmelerini, değişen ve gelişen şartlara kolay uyum göstermelerini, görev ve sorumluluklarının bilincine erişebilmelerini sağlamak için eğitim faaliyetlerinin önemli olduğuna değinen Avan, Eskişehir'de 12'cisi düzenlenen "Temel Trafik ve Kaza İnceleme" eğitimine şimdiye kadar bin 847 personelin katıldığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Temel Trafik ve Kaza İnceleme' Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement