TEM Eski Müdürü Ömer Köse Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

TEM Eski Müdürü Ömer Köse Tutuklandı

TEM Eski Müdürü Ömer Köse Tutuklandı

Eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse, 22 Temmuz soruşturması kapsamında tutuklandı.

20.08.2014 21:08  Güncelleme: 21:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emniyetteki "paralel yapı" operasyonu kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan 17 polisten biri olan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse tutuklandı.

SORGUSU TAMAMLANDI

İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği'nce, savcılığın itirazı üzerine haklarında yakalama kararı çıkarılan 17 polis arasında yer alan Ömer Köse'nin, bugün avukatı Kemal Şimşek ile birlikte Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek teslim olmasının ardından sorgusu tamamlandı.

KÖSE TUTUKLANDI

Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, Ömer Köse'nin tutuklanmasına karar verdi.

17 POLİSTEN 5'İ TUTUKLANDI

Emniyetteki "paralel yapı" operasyonu kapsamında "casusluk" suçlamalarına ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet savcılarından İrfan Fidan'ın, soruşturma kapsamında 11 kişinin tutuklanmasına ve adli kontrol tedbiri konulan 8 kişi dahil 38 kişinin serbest bırakılmasına ilişkin itirazı, İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliğince değerlendirildi.

Savcılığın, şüphelilerin serbest bırakılmaması ve tutuklanması gerektiğine yönelik talebini inceleyen hakimlik, sevk edildikleri İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği'nde ifadeleri alınamayan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse'nin de aralarında bulunduğu 17 kişi hakkında yakalama kararı çıkardı.

Polislerden 16'sı teslim olurken, İsmail Yalınız gözaltına alındı.

Mahkemece sorgulanan 17 şüpheli hakkındaki yakalama emri kaldırılırken, Kürşat Durmuş, Özgür Açıkgöz, Ramazan Bolat, Erkan Ünal ve Ömer Köse'nin tutuklanmasına, 12 şüphelinin de serbest bırakılmasına karar verildi.

Böylece "casusluk" suçlamalarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün ve müdür yardımcısı Ömer Köse'nin de aralarında bulunduğu toplam 16 kişi tutuklanmış oldu.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel TEM Eski Müdürü Ömer Köse Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • omer: Hayati boyunca terorle mucadele etmis bu insanlari hicbir suclari yokken tutuklamak vicdansizliktir. Hatta ulkeye ihanettir 23 10 Yanıtla
  • bir vatandaş: bu polisler vatan hayınıdır hak ediyorlar bunlara en az 20 sene vermelidi ceza bunlar çok can yakmışlar hak ediyorlar yaşasın akp 10 17 Yanıtla
  • asım: savcı avcı olmuş emniyet müdürü isnad edilen suçun delilini sormuş avcı öyle hissettim demiş patagonya türkiyem seni ne karanlık günler bekliyor 17 8 Yanıtla
  • düşünen insan: ilahi adelet oldugu için tutuklanmış çünkü bugün onu tutuklayanların hizmetindeydi onların agzıyla insanlara suç yükleyip içeri dıkadılar şimi onlar bunu aynı şekilde suçlarını basdırmak için içeri dıkadı üzülmeyin ilahi adelet var şimdi onu dıkayanlarıdaa dıkarlar üzülmeyin ilahi adelet inanın biz 500 yıldır asılık kesldik yakıldık ama hep ilahi adelet dedik 6 5 Yanıtla
  • melo: şovmen 1 1 Yanıtla
  • Sinop'ta makaron ve bandrolsüz puro ele geçirildi
    17:03 Sinop'ta makaron ve bandrolsüz puro ele geçirildi

    Sinop'ta emniyet ekipleri tarafından yapılan aramada bir iş yerinde 1800 makaron ve 162 bandrolsüz puro bulundu. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

  • Hatay'da Denize Kıyısı Bulunan İlçelerde Temizlik Çalışması Gerçekleştirildi
    16:59 Hatay'da Denize Kıyısı Bulunan İlçelerde Temizlik Çalışması Gerçekleştirildi

    Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, Arsuz, Dörtyol, Erzin, İskenderun, Payas, Samandağ ve Yayladağı ilçelerinde denize kıyısı bulunan bölgelerde temizlik çalışması gerçekleştirdi. 80 personelin katıldığı çalışmada, iş makineleriyle birlikte 158 kilometrelik sahil şeridi temizlendi.

  • MIYC Trio Cup Yat Yarışlarında Şampiyonlar Belli Oldu
    16:58 MIYC Trio Cup Yat Yarışlarında Şampiyonlar Belli Oldu

    Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen MIYC Trio Cup Yat Yarışları'nın 4. ayak mücadelesi sonucunda şampiyonlar belirlendi. Türkiye, Hollanda ve Rusya'dan katılan 10 yelkenli yat ve 30 sporcu, rüzgar ve rakipleriyle mücadele ederek bitişe geldi. Dördüncü ayak ve genel sonuçların birincileri, kulüp bahçesinde düzenlenen törende ödüllerini aldı.

  • Sinop Boyabat'ta Engellilere Akülü Engelli Araçları Temin Edildi
    16:53 Sinop Boyabat'ta Engellilere Akülü Engelli Araçları Temin Edildi

    Sinop'un Boyabat ilçesinde, İlçe Müftülüğü tarafından iki engelliye akülü engelli aracı temin edildi. Müftülük Şube Müdürü Bünyamin Çalışkan, ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda yardımı dağıtırken, iki engellinin akülü engelli aracı talebiyle karşılaştıklarını belirtti. Hayırsever vatandaşların bağışlarıyla iki akülü araç temin edildi ve engellilere teslim edildi.

  • Akdeniz Üniversitesi Üstün Performans Gösteren Öğretim Üyelerine Teşekkür Belgeleri Verdi
    16:49 Akdeniz Üniversitesi Üstün Performans Gösteren Öğretim Üyelerine Teşekkür Belgeleri Verdi

    Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenen törende, bilimsel araştırma ve yayınlarda üstün performans gösteren öğretim üyelerine teşekkür belgeleri verildi. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, üniversitenin bilimsel üretimi teşvik eden bir sistem oluşturduklarını ve bu sayede uluslararası iş birliğiyle gerçekleştirilen SCI yayın sayısının arttığını belirtti. Özkan, Akdeniz Üniversitesi'nin araştırma üniversitesi olma hedefine emin adımlarla ilerlediğini vurguladı.

  • Diyarbakır'da depremde yıkılan apartmanın sanıkları yargılanıyor
    16:49 Diyarbakır'da depremde yıkılan apartmanın sanıkları yargılanıyor

    Diyarbakır'da geçen yıl meydana gelen depremde yıkılan Serin-2 Apartmanı'nda hayatını kaybedenlerin aileleri adalet arıyor. 4 tutuksuz sanığın yargılandığı davada, sanıklar hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası isteniyor.


Advertisement