Televizyonunuz Android Bilgisayara Dönüşsün - Son Dakika
Teknoloji

Televizyonunuz Android Bilgisayara Dönüşsün

Televizyonunuz Android Bilgisayara Dönüşsün

Rikomagic'in satışa sunduğu MK802-IV ve MK902 ile televizyon ve monitörler birkaç dakika içinde Android bilgisayara dönüşecek.

21.04.2014 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
-

Günlük hayatın vazgeçilmezleri arasında yerini alan internet, bilgisayar ve cep telefonundan sonra televizyon kullanım alışkanlıklarını da tarihe karıştırıyor. MK802-IV ve MK902 modelleri ile Türkiye pazarına giriş yapan Rikomagic, kullanıcılara farklı bir deneyim sunmaya hazırlanıyor.


USB hafıza kartı boyutlarında tasarlanan MK802-IV, Android 4.2 işletim sistemine sahip. Cortex Quad Core (4 Çekirdekli) A9 mimarisiyle donatılmış. Dahili 2 GB DDR3 belleği bulunan MK802-IV, ekran kartı ile TV karşısında oyun oynama, film izleme keyfini farklı hale getiriyor. Dahili 8 GB, harici 32 GB hafıza desteği bulunan ürün, üzerinde HDMI, MicroSD, USB Host, USB OTG ve USB powered port girişlerini barındırıyor. Televizyonun ya da monitörün HDMI girişinden bağlanan ürünün WiFi ve bluetooth desteği de mevcut.


Rikomagic'in MK902 adlı diğer ürünü ise 4 çekirdekli Rockchip 3188 işlemcisine sahip. Cihaz yuvarlatılmış hatlarda küçük bir kutu tasarımına sahip. Android 4.2 işletim sistemiyle çalışan MK902'yi serinin diğer üyelerinden ayıran en belirgin özelliği ise dahili kamera ve mikrofon bulunması. Bu özellik sayesinde görüntülü görüşmeler yapılabiliyor. 8 GB dahili, 32 GB'a kadar artırılabilen hafıza desteği bulunan MK902, WiFi ve bluetooth özelliğini de üzerinde barındırıyor. Geniş video ve ses formatını destekleyen üründe, 4 USB, AV, RJ45, mikrofon ve kamera girişleri bulunuyor.


Rikomagic'in ürünleri klavye ve mouse işlevlerine sahip uzaktan kumanda ile yönetiliyor. Kullanıcısına yattığı yerden internette dolaşma, harici hard disk bağlayarak müzik ve film arşivlerine ulaşma, oyun oynama imkanı tanıyan ürünlerin mini klavyesi ile yazışmalar kolayca yapılabiliyor. Türkiye'de 2 yıl garantili olarak R2Servis güvencesi ile satışa sunulan, küçük boyutlarıyla gideceğiniz her yerde yanınızda taşıyabileceğiniz MK802-IV 399 TL, MK902 ise 499 TL fiyat etiketine sahip.



Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Televizyonunuz Android Bilgisayara Dönüşsün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement