Telefon Dolandırıcıları "Primli Taşeron" Çıktı - Son Dakika
Güncel

Telefon Dolandırıcıları "Primli Taşeron" Çıktı

Çanakkele'de telefon dolandırıcısı 2 kişi, polise verdikleri ifadede, bu işi prim sistemine göre yaptıklarını söyledi.

23.10.2014 13:11  Güncelleme: 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'de, telefonda vatandaşları dolandıran 2 kişi, ifadelerinde bu işi prim sistemiyle yaptıklarını söyledi. Kendilerini başka bir ilde bulunan adını bilmedikleri bir kişinin yönlendirdiğini öne süren zanlılar, topladıkları para üzerinden yüzdelik pay aldıklarını iddia etti.

4 BİN EURO ÇEKİP VERDİ

Çanakkale'de, önceki gün bir vatandaşı telefonla arayan dolandırıcı, kendisini polis olarak tanıtıp, evde bulunan altınları kendisine vermesini istedi. Telefondaki şahsa inanan vatandaş, evinde bulunan 4 adet kulplu cumhuriyet altını, 2 adet düz bilezik ve 2 adet burma bileziği, evinin yakınında, polis olduğunu söyleyen şahsa teslim etti. Altınları alan dolandırıcı, bankada parası olup olmadığını sordu. Bankadan 4 bin euro çekerek yine evinin yakınındaki bakkalın orada şahsa teslim etmek üzere gelen vatandaş, gerçek polislerin zanlıyı yakaladığını görünce dolandırıldığını anladı.

İFADELER POLİSLERİ BİLE ŞAŞIRTTI

Polis tarafından kıskıvrak yakalanan H.Y. (33) ve H.E. (33) adlı zanlıların verdiği ifade ise polisleri bile şaşırttı. Zanlılar, kendilerini gerçek ismini bilmedikleri, başka bir ilde bulunan K. lakaplı şahsın bu işe teşvik ettiğini, aynı şahıs ile daha evvel de bu şekilde iş yaptıklarını, yüzde 10 pay ile çalıştıklarını öne sürdü. K. lakaplı şahsın telefonda mağdurlar ile konuşup kendilerini yönlendirdiğini anlatan zanlılar, verilen adreslere giderek mağdurların getirdikleri para ve ziynet eşyalarını aldıklarını ve K. isimli şahsa teslim ederek yüzdelik paylarını aldıklarını iddia etti. Yakalanan 2 zanlı ifadelerinin ardından savcılığa teslim edildi.

ALTINLARI BALKONDAN ATTI

Yine Çanakkale'de bir başka olayda ise, bir vatandaşı ev telefonundan arayan ve kendisini polis olarak tanıtan bir kişi, 'G. beyin eşi siz misiniz? Araba alacakmışsınız. G. şu an emniyette bizim yanımızda' diyerek, eşinin cep telefonunu ve kendisinin kimlik bilgilerini söyledi. Dolandırıcı, kimliğinin fotokopisi ile dolandırıcılık yapıldığını da belirterek, 'Bankadaki para sizin üzerinizeymiş. Takılarınız evdeymiş. Eşiniz öyle söyledi. Takılarınızı almaya geldim. Balkondan at, ben dışarıdayım' dedi. Bunun üzerine ev hanımı, 45 gramlık 1 adet bilezik, 7-8 bin TL değerindeki 1 adet boyun zinciri, 4 takım küpe, 1 adet bilezik zinciri ve bin 500 TL değerindeki altın zinciri poşete koyarak, balkonun altında telefonla konuşan adama attı.

BANKADAKİ PARANIN DETAYLARINI VERDİ

Altınları alan şahıs, bu kez, 'Hazırlan, git bankadan parayı çek. Eşin eve gelecek. cep telefonunu kapatma, açık dursun' diyerek bankaya yönlendirdi. Bankada bulunan parasının vadeli tarihlerini ve meblağını bile söyleyen şahsa inanan mağdur, bankaya giderek parayı çekti. Tekrar eve dönen kadın şahsın gelmesini beklerken, gerçek polisler eve geldi. Polislerden dolandırıldığını öğrenen kadın, şikayetçi oldu.

Telefon Dolandırıcıları "Primli Taşeron" Çıktı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Telefon Dolandırıcıları 'Primli Taşeron' Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement