Tel Örgüye Takılan Ayı Kurtarıldı - Son Dakika
Güncel

Tel Örgüye Takılan Ayı Kurtarıldı

Tel Örgüye Takılan Ayı Kurtarıldı

Artvin’in Şavşat ilçesinde tel örgüye takılan boz ayı kurtarıldı.

07.10.2015 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin'in Şavşat ilçesinde tel örgüye takılan boz ayı kurtarıldı.

Doğa Koruma Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü Artvin Şube Müdürlüğü'ne, Artvin İli Şavşat İlçesi Pınarlı Köyünde Şahsın bahçesinde bulunan tel örgüye takılı bir boz ayı olduğu ihbarı yapıldı. Olay yerine giden Artvin Şube Müdürü Yunus Aydemir, 12. Bölge Müdürlüğü Veteriner Hekimi Gökhan Ergin, Artvin Çoruh Üniversitesi Artvin Meslek Yüksek Okulu Avcılık ve Yaban Hayatı Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Yasin Uçarlı ve Artvin Şube Müdürlüğü teknik personeli tarafından Şavşat İlçe Jandarma komutanlığı ekiplerinin de desteğiyle, tel örgüye yakalanmış olan boz ayı kurtarıldı.

Yaklaşık 5 yaşında 250 kg olduğu tahmin edilen boz ayının arka sol ayağından yakalandığı tuzaktan insanlara ve kendisine zarar vermeden kurtarılabilmesi için 12.B ölge Müdürlüğü Veteriner Hekimi Gökhan Ergin tarafından narkotik tabanca ile uygun dozda narkozla uyutulması sırasında yakalandığı tel örgüden kurtularak alandan uzaklaştı. Boz ayıya yırtıcılar ve çoban köpekleri tarafından zarar verilebileceği ihtimaline karşı belli noktalarda konuşlandırılan ekipler ayının ormana girmesiyle birlikte ekipler olay yerinden ayrıldı. - ARTVİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tel Örgüye Takılan Ayı Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement