Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Muharrem Ayı'nın başlangıcı, Hicri Yılbaşı dolayısıyla ilçelerdeki cemevlerini ziyaret etti.

14.10.2015 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Muharrem Ayı'nın başlangıcı, Hicri Yılbaşı dolayısıyla ilçelerdeki cemevlerini ziyaret etti.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ahmet Poyraz ile birlikte, Çerkezköy'de Ehlibeyt Dergahı'nı ziyaret eden Albayrak, dergah yöneticileri ile bir süre sohbet ederek, yetkililerin Muharrem Ayı ve Hicri Yılbaşı'nı tebrik etti.

Çerkezköy'deki ziyaretinin ardından, Cem Vakfı Kapaklı Erenler Cemev'ni de ziyaret eden Albayrak, cem evi yetkilileri ile bir süre görüşerek Hicri Yılbaşı'nın hayırlı olması temennisinde bulundu.

Ziyaretlerine, Çorlu Cem Vakfı Kırklar Cemevi'ni ziyaret ederek devam eden Albayrak, daha sonra sırasıyla Marmara Ereğlisi ve Yeniçiftlik Cemevleri ile Süleymanpaşa İlçesi Gündoğdu Mahallesi'nde bulunan Şah Hatayi Sultani Alevi ve Bektaşi Cemevi Kültür ve Dayanışma Derneğini ziyaret etti.

- Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi itfaiye personeline, Fransız İtfaiyeciler Birliği'nden eğitim

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi itfaiye personeline, Fransız İtfaiyeciler Birliği üyeleri tarafından eğitim veriliyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurka, yaptığı yazılı açıklamada, itfaiye personeline, Fransa'dan gelen itfaiye eğitmenleri tarafından eğitim verilmeye başlandığını bildirdi.

İtfaiye için eğitimin her şeyden önce geldiğini, itfaiyecilik mesleği açısından son gelişmeleri takip edebilme ve yeni müdahale yöntemleriyle ilgili bilgi ve becerilerin personele kazandırabilmesi için uluslararası kurumlarla işbirliği yapıldığını ifade eden Dodurka şu ifadeleri kullandı:

"Fransız İtfaiyeciler Birliği'nden gelen 4 uzman İtfaiyeci ile eğitimlerimize başladık. Dört gün sürecek bu eğitimde personelimiz, yangına müdahale teknikleri, trafik kazalarına müdahale teknikleri, 110 Acil Çağrı Merkezi'nde çağrı karşılanması ve ekiplerin olay yerine sevk edilmesi konularında ileri düzeyde eğitim alacaklar."

-  Hicri Yılbaşı ve Muharrem Ayı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Hicri Yılbaşı ve Muharrem Ayı" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Albayrak mesajında, Muharrem ayının İslam tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu ve hicri takvimin ilk ayı olduğunu belirterek, şu ifadelere yer verdi:

"Peygamberimiz Hz. Muhammed'in Mekke'den Medine'ye hicretinin esas alınarak hicri yılbaşı olarak kabul edilen ve Allah'ın ayı olarak nitelendirilen Muharrem Ayı, paylaşmanın, birlik ve beraberlik içinde olmanın hatırlandığı değerli zaman dilimlerimizden biridir. Bolluk ve bereketin simgesi, şükretmenin ve paylaşmanın adı olan aşurenin de içinde yer aldığı Muharrem Ayını tebrik eder, İslam alemine ve tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement