Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Kapaklı'da ilaç fabrikası önündeki eylem devam ediyor.

14.08.2014 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesindeki Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir ilaç fabrikasının önünde, işten çıkarıldıkları gerekçesiyle işçiler tarafından başlatılan eylem devam ediyor.

Fabrika önünde 45 gündür devam eden eyleme katılan işçilerin sayısı 12'ye çıktı. Eyleme destek vermek amacıyla, Çerkezköy Belediye Başkanı Vekili Uğur Erem, eylem yapan işçileri ziyaret etti.

Erem, burada yaptığı konuşmada, eylem yapan işçilere destek olduklarını belirterek, "Belediye olarak elimizden bu konuda pek bir şey gelemese de milletvekillerimiz konuyla yakından ilgileniyor ve biz de onlarla beraber sizlere her konuda destek olmaya çalışıyoruz. CHP olarak da size destek vermeye devam edeceğiz. Bizler emeğin ve emekçinin ne demek olduğunu iyi bilenleriz" dedi.

Sendika Sözcüsü Ali Bayram da 12 milyon işçiden sadece 300 bininin sendikalı olduğunu söyledi.

Sonuna kadar haklarını arayacaklarını belirten Bayram, "45 gündür buradayız. Şirketin genel merkezi önünde de basın açıklamasında bulunduk ve hakkımızı alana kadar devam edeceğiz. Biliyorum sizlerin yapacağı çok şey yok ama yanımızda olup destek vermeniz bizlere yetiyor" diye konuştu.

Çerkezköy TSO'dan, İŞKUR'a ziyaret

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, yönetim kurulu üyeleriyle Çerkezköy İŞKUR Müdürü Levent Taş'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Taş ile bir süre görüşen Kozuva, Çerkezköy, Kapaklı ve Saray'da istihdamın artması gerektiği düşüncesinde olduklarını söyledi.

Çerkezköy, Saray ve Kapaklı gibi ilçelerde istihdam edilen çalışan sayısının artması gerektiğini düşündüklerini belirten Taş, "Bizim de desteklediğimiz 'UMEM Başarı 10 Projesi'ni bu söylemlerimiz doğrultusunda destekliyor ve konuyla ilgili her türlü çalışmayı yapıyoruz" dedi.

Taş da Çekezköy TSO ile koordinasyon içerisinde olduklarını ifade ederek, "Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası bizim de destek verdiğimiz Umem Başarı 10 Projesi ortaklarından biri. Bu sayede koordinasyon içerisinde iletişimimizi sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

Ziyarete, Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin ve Yönetim kurulu üyeleri Sinan Sifil, Murat Taşdelen ile Murat Seymen de katıldı.

1911 Çerkezköyspor'da transfer

Süper Amatör Lig ekiplerinden 1911 Çerkezköyspor, Çorlu Gençlerbirliğispor'da forma giyen Abdullah Hün ile anlaştı.

Kulüpten yapılan açıklamada, Çorlu Gençlerbirliğispor'da forma giyen defans oyuncusu Abdullah Hün'le bir yıllık anlaşma sağlandığı belirtildi.

Yeni transfer Hün'ün, sezon başında takım arkadaşlarıyla çalışmalara başlayacağı kaydedildi. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement