Teiaş Başmühendisliği Kuruluyor - Son Dakika
Yerel

Teiaş Başmühendisliği Kuruluyor

Teiaş Başmühendisliği Kuruluyor

Bor Karma Organize Sanayi Bölgesi yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

17.12.2014 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bor Karma Organize Sanayi Bölgesi yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Vali Necmettin Kılıç, Bor OSB ile ilgili yapılan çalışmaları değerlendirirken Bor ve Niğde için çeşitli müjdeler verdi.

Vali Kılıç, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yapılan çalışmalarda Bor OSB'de 100 civarında fabrika binasının hızla yapılmaya devam ettiğini ve 4 bin dönümlük genişleme çalışması yaptıklarını söyledi.

Niğde Valisi Necmettin Kılıç'ın başkanlığında yapılan Yönetim Kurulu toplantısına Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Niğde İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol, Bor Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Yavuz Kavaklıoğlu katıldı.

Vali Kılıç toplantıda yaptığı değerlendirmede şunları söyledi; "Bor OSB olağan toplantılarını yapıyoruz. Bilindiği üzere Bor Organize Sanayi Bölgesi ciddi atılımlar içerisinde. 100 civarında fabrika binası şuan yükseliyor. Bor OSB'de tahsis edilecek parsel neredeyse kalmadı. Ama Bor OSB'de de ilkleri yapmaya başladık inşallah. 1 Megavat ve 6 Megavat elektrik enerjisine yatırım yapmak isteyen yatırımcılarımız için 9 adet parsel ürettik burada yatırımlarını yapabilecekler. Bu ilk örneklerinden birisi olacak Türkiye'de. Bor OSB'nin 4 bin dönümlük bir alana genişlemesi için de bir çalışmamız var ve yine Bor Karma organize sanayi bünyesinde yine ilklerden olacak Enerji İhtisas Organize sanayi bölgesi kurmayla ilgili çalışmalarımız var. Bu çalışmalar nihayete erdiğinde Bor için, ilimiz için ülkemiz için çok hayırlı sonuçları beraberinde getireceğini düşünüyoruz"

TEİAŞ Başmühendisliğinin kurulması ile ilgili kararın verildiğini önümüzdeki günlerde de personel atamasıyla başlayacağını belirten Kılıç, "Toplantımıza Kayseri TEİAŞ Bölge müdürü katıldı. Uzun süredir devam eden 2 gayretimiz vardı, bu gayretlerimizin de hayırlı haberlerini aldık. Birincisi TEİAŞ'ın Başmühendisliğini kuracağız. Bu teşkilatın kurulmasıyla beraber elektrik iletiminde yaşanan arızaların asgariye inecektir, daha düzenli bir elektrik akımı ilimiz dahilinde gerçekleşecek. TEİAŞ Yönetim kurulundan karar çıktı atamalar yapılarak Başmühendislik teşkilatı oluşturulmaya başlanacak" diye konuştu.

Bor OSB'ye yapılacak olan 7 milyonluk trafo merkezinin ihalesinin de Ocak ayı içerisinde yapılacağının altını çizen Kılıç, "Bor OSB'ye yapacağımız trafo merkezi ihalesinin Ocak ayı içerisinde gerçekleşeceği müjdesini verildi. Bu da çok ciddi bir yatırım 7 milyonluk bir yatırım ama yatırımdan daha çok Bor OSB, diğer OSB'lerle rekabet etme ve yatırımcı çekme konusunda çok önemli bir teşebbüstür. Bu da Bor ilçemize ve Niğde'mize hayırlı uğurlu olun. Bu hizmetlerde çalışma arkadaşlarımda çok gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Teiaş Başmühendisliği Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement