TED Ayrıcalıklar Sunuyor - Son Dakika
Eğitim

TED Ayrıcalıklar Sunuyor

TED Ayrıcalıklar Sunuyor

Diyarbakır'da hizmet vermeye başlayan Türk Eğitim Derneği (TED) Koleji, eğitimde çığır açmayı hedefliyor

06.11.2015 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2015-2016 eğitim öğretim yılında 35'inci ama en büyük kampus alanına sahip okulu Diyarbakır'da hizmet vermeye başlayan Türk Eğitim Derneği (TED) Koleji, eğitimde çığır açmayı hedefliyor. 300 öğrenci ve 30 öğretmen ile Diyarbakır'ın en gözde okulları arasında dikkat çeken TED Diyarbakır Koleji Müdürü Ozan Demiralp, 87 yıllık mazisi olan TED'in 35. okulu olarak Diyarbakır'da faaliyete başladıklarını ifade ederek, "Bu yıl yeni açılan TED 4 kolejinden birisiyiz. Bilindiği gibi TED Koleji Kocaeli, Tokat, İstanbul ve Diyarbakır'da açıldı. Hızla büyüyen ve hedefi 81 İl'de 81 TED şeklinde vizyonu olan bir kuruluşuz. TED 87 yıllık bir dernektir" dedi.

2015-2016 eğitim öğretim yılında 35'inci ama en büyük kampus alanına sahip okulu Diyarbakır'da hizmet vermeye başlayan Türk Eğitim Derneği (TED) Koleji, eğitimde çığır açmayı hedefliyor. 300 öğrenci ve 30 öğretmen ile Diyarbakır'ın en gözde okulları arasında dikkat çekiyor. 20 bin metrekarelik alanda, 3D sınıfından, Apple sınıfına, kapalı spor salonundan, yarı olimpik yüzme havuzuna, açık hava spor alanlarına ve geniş, klimalı, bireysel dolabı bulunan dersliklerine kadar pek çok fiziksel alanın bulunduğu TED Koleji'nde bu yıl anaokulundan ortaokul 7. sınıfa kadar olan sınıflar açıldı. Sosyal ve yabancı dil alanında ayrıcalıklı bir okul olma yolunda ilerleyen TED Diyarbakır Koleji, 2 yıl sonra Lise'yi de açmaya hazırlanıyor.

Türk Eğitim Derneği (TED) Diyarbakır Koleji Müdürü Ozan Demiralp, 87 yıllık mazisi olan TED'in 35. okulu olarak Diyarbakır'da faaliyete başladıklarını ifade ederek, "Bu yıl yeni açılan TED 4 kolejinden birisiyiz. Bilindiği gibi TED Koleji Kocaeli, Tokat, İstanbul ve Diyarbakır'da açıldı. Hızla büyüyen ve hedefi 81 İl'de 81 TED şeklinde vizyonu olan bir kuruluşuz. TED 87 yıllık bir dernektir" dedi.

Burs sistemi

En önemli özelliğinin burslu bir sistemi olması olduğunu vurgulayan Demiralp, "Tam eğitim bursu denilen bir burslu sistemimiz var. Şuanda 5 tane öğrencimiz var. Üniversite sonuna kadar destekliyoruz. Hem başarılı hem de ailelerinin ekonomik durumu çok yetersiz öğrencilerin arasında aldığımız, Diyarbakır'dan birçok gecekondu mahallesinde gelen öğrencilerimiz var. Onları okulumuzu sürükleyecekler. Okulumuz yaklaşık 20 bin metre kare alan içerisinde 2 binadan oluşuyor. Bir bağımsız anaokulumuz var. Bağımsız anaokulumuzda 6 sınıfımız, 120 kontenjanımız, şuanda İlkokul ve ortaokulumuz açık. 7.sınıfa kadar. 8. sınıf almıyoruz. Temel yaklaşımımız kendi öğrencimizi yetiştirmek o yüzden 8. sınıflarımız yok şuanda. Okulda 2 yıl sonra Liseyi açacağız" dedi.

TED Takımı

Demiralp, Eğitim kadrosundaki bütün öğretmenlerin Ankara genel Merkezde bir mülakatta tabi tutulduklarını ifade ederek, "ODTÜ, TED Üniversitesi'nden ve çevredeki TED okullarının müdürlerinin yaptığı sınava tabi tutuldular. Sonrası bize yönlendirilen öğretmenleri biz de mülakata tabi tutuyoruz. Sonuçta bir takım oluşturuyoruz. Bizim Diyarbakır çevresinden de öğretmenlerimiz var. İstanbul'da, Konya'da ve çeşitli İllerde çalışmış özel okul tecrübesi bulunan öğretmenlerimiz de var. Ayrıca bir Amerikalı, Cezayirli, Gürcü öğretmenimiz var. TED Olarak temel amacımız akademik anlamda başarılı öğrenciler, ama bunun yanında sosyal yönü ve İngilizceyi bilen öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Diğer Okullara Oranla Programımız Zengin

Diğer okullara göre programlarının biraz daha zengin olduğunu belirten Demiralp, "Günde 9 saat, haftada 45 saat dersimiz var. Cumartesi 9-13,00 arası kulüplerimiz ve etütlerimiz bulunmakta. Bunlarla beraber yeni bir okul olduğumuz içinde özellikle basketbol kültürünü geliştirmeyi hedefliyoruz. Bunların yanında yüzme, voleybol ve tenis takımlarımızda olacak. Bizim Ankara Genel Merkezden okul öncesi ve yabancı dil koordinatörlerimiz ayda 5 gün okulumuza gelirler. Burada öğretmenlerimizle derse girerler. Bu derslerin gidişatını izlerler, değiştirilecek hususlar varsa bunları ortaya koyarlar sürekli bir mesleki gelişimi vardır öğretmenlerimizin" dedi.

Çocuğun ürünü

Temel amaçlarının çocuğu ürün olmaktan ziyade çocuğun ürününü sergilemeyi benimseyen bir okul olduklarına işaret eden Demiralp, şöyle dedi:"Yani bizi TED'i hiçbir zaman işte Alışveriş Merkezinde öğrencileri dans ederken göremezsiniz. Ama bizim okulda öğrencilerimiz sürekli etkinlik yaparlar. Barış günü ile ilgili bir etkinlikte öğrencilerle beraber güvercin uçurduk. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında burada değişik istasyonlar halinde etkinlikle düzenledik. Bu şekilde yapılanmamız gerçekleşir. Şuana kadar velilerden olumlu öneriler alıyoruz. Moralimiz yüksek. 300 öğrencimiz ve 30 öğretmenimiz var. İlk yıl için normal bir rakam.

TED'ayrıcalığı

Umarım öğrencilerimiz TED olmayı özümseyecekler. Biz burada sadece matematik ve Fen ile ilgilenmiyoruz. İnanın çocukların merdivenden çıkması, yemek yerken ağzını şapırdatmasına kadar, drama öğretmenimiz var. O burada bizzat bu görgü kurallarıyla ilgili eğitimler veriyor. Yüzme dediğiniz zaman. Sadece yüzme olarak bakmıyoruz. Çocukların kıyafetlerini giymesinden tutun, temizlik konularına kadar bunlarla ilgili sürekli bültenler hazırlayıp velilere gönderiyoruz. TED'li olmak ayrıcalıktır. En önemli sloganımız bu. Bu ayrıcalıkta dediğim gibi sosyal ve yabancı dil alanında ayrıcalık. Çünkü diğer okulların bir türlü beceremediği başaramadığı bir alan bu. Biz bu alanı üstün tutmaya çalışıyoruz"

KAYNAK: ÖZGÜR HABER GAZETESİ

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Eğitim TED Ayrıcalıklar Sunuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement