Tecavüze Uğrayan 15 Yaşındaki Kız, Şikayetçi Olmadı - Son Dakika
Yaşam

Tecavüze Uğrayan 15 Yaşındaki Kız, Şikayetçi Olmadı

Tecavüze Uğrayan 15 Yaşındaki Kız, Şikayetçi Olmadı

Diyarbakır'da kaldığı yurttan kaçtıktan sonra tecavüze uğrayan 15 yaşındaki B.Ç., duruşmadaki ifadesinde şikayetçi olmadığını söyledi.

06.05.2015 11:16  Güncelleme: 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da Kız Yetiştirme Yurdu'ndan kaçtıktan sonra cinsel istismara uğradığını iddia eden 15 yaşındaki B.Ç., duruşmadaki ifadesinde sanık Ş.D.'nin tecavüzüne uğradığını, ancak şikayetçi olmadığını söyledi.

Diyarbakır'da 2013 yılının Mayıs ayında Nevruz Parkı'nda bir aracın içinde İ.T. ve B.Ç. cinsel ilişkiye girerken yakalandı. B.Ç.'nin şikayetçi olmaması üzerine, İ.T. hakkında 'reşit olmayanla cinsel ilişki' suçundan takipsizlik kararı verilirken, kız başından geçenleri Çocuk Şube Müdürlüğü'nde anlattı.

"RIZAM DIŞINDA 6-7 KEZ..."

Diyarbakır Kız Yetiştirme Yurdu'ndan bir arkadaşı ile birlikte kaçtığını belirten B.Ç. şunları söyledi:

"Birlikte kaçtığımız arkadaşım F.'nin 15 yaşındaki erkek arkadaşı D.'nin evine gittik. Bir süre o evde kaldık. Bu süre içinde Ş. isimli kişi beni Çınar İlçesi yoluna götürerek zorla cinsel ilişkiye girdi. Bu olaydan sonra yakalanarak yurda teslim edildim. Ancak daha sonra kaçarak yeniden D.'nin evinde kalmaya başladım. Bir gün Ş.'nin arkadaşı Ş.D. eve gelerek benimle ilişkiye girmek istedi. Ben kabul etmeyince Ş., beni korkutarak ölümle tehdit etti. Ben de korkup endişeye kapılarak sesimi çıkaramadım. Bu şekilde Ş.D. rızam dışında 6-7 kez benimle ilişkiye girdi."

25 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ

B.Ç.'nin şikayetçi olması üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında B.Ç.'nin evinde kaldığı Ş.'nin dosyası 18 yaşındaki küçük olduğu için ayrılırken, gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Ş.D.'nin, 'B.Ç. ile 6-7 kez rızası dışında, ölüm tehdidiyle ilişkiye girdiği' iddiasıyla 'Zincirleme şekilde çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 25 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

SANIK TAHLİYE EDİLDİ

İddianamenin kabulünün ardından Ş.D.'nin yargılanmasına Diyarbakır 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmadaki ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen sanık Ş.D., "Bana küfür ettiği için tokat attım. Ancak cinsel ilişkide bulunmadım. Kendisini 2-3 kez görmüşlüğüm var" diye konuştu.

Daha sonra ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Ş.D.'nin kaçma ve delilleri karartma şüphesi olmadığından tahliyesine karar verdi.

ANNESİ DE ŞİKAYETÇİ OLMADI

Davanın son celsesinde ifadesi alınan mağdur B.Ç. ise, Ş.D.'nin kendisiyle zorla cinsel ilişkiye girdiğini tekrarladı, ancak "Ben şikayetçi değilim. Bu olayın uzamasını istemiyorum. Şikayetimden vazgeçiyorum." dedi.

Duruşmada söz verilen B.Ç.'nin annesi H.Ç. de şikayetçi olmadığını söyledi.

Mahkeme, esas hakkındaki görüşünü hazırlaması için dosyanın savcıya verilmesine hükmederek, duruşmayı erteledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam Tecavüze Uğrayan 15 Yaşındaki Kız, Şikayetçi Olmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (43)

  • doğrucu: 15 yaşındaki kızın ırzına geçen şerefsizi mahkeme nasıl serbest bırakır bu nasıl adalet evlenip çoluk çocuğa karışanı küçük yaşta evlendi diye cezaevine at ırza geçen şerfsizi serbest bırak böyle adaletmi olur 47 0 Yanıtla
  • Çakal avcısı: Adalet ve Hukuk tecavüze uğrayınca olağan karar. Hırsız serbest! Katil serbest! Tecavüzcü serbest! Uyuşturucu satıcısı serbest! POLİS TUTUKLU! SAVCI TUTUKLU! HAKİM TUTUKLU! GAZETECİ TUTUKLU! Ne adalet ama? 26 8 Yanıtla
  • saygı: 18 yaşından küçük kızların babası devlettir..nokta........... 30 2 Yanıtla
  • yeterrr: bence erkeğin ailesi şantaj yapmış olabilir ayrıca anneside kızına bakabilirdi ben anneler tanıyorum çocuklarınıza sahip çıkın hemen yetiştirme yurduna atmayın devlet evinde çocuğuna bakan anneye çocuk başı 400 tl para veriyor sen de çalış biraz anne olun ya 28 0 Yanıtla
  • of: Diyarbakır adanadan bayrağı aldı lo lo kürdoo 13 11 Yanıtla
  • botan73: Adi devlet yurdu nerde devlet yaziklar olsun ulkeyi yonetene 6 17 Yanıtla
  • ..: Birilerinden korkmustur yavrum. 22 0 Yanıtla
  • angara canavarı : Tecavüz culere yol açılmış oldu bu demekki alan memnun veren memnun tahliye serbest 16 4 Yanıtla
  • HIDIR: YAZIK YAV ÇOCUK NEYLE UĞRAŞILIYOR ATIN ŞEREFSİZİİÇERİ NE BU. BELİKİ ZAVALLI FAKİR ŞİKAYET EDECEK GÜCÜMÜ VAR. KAMU DAVASI YOKMU. 19 0 Yanıtla
  • Frankfurt mardinli: Galiba tecavuzcuyu ölürecekler diye sikayet olmadilar 13 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kahramanmaraş'ta çift, traktörlerini gelin arabasına dönüştürdü
    19:54 Kahramanmaraş'ta çift, traktörlerini gelin arabasına dönüştürdü

    Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde yaşayan çift, düğünlerini unutulmaz kılmak için çiftçilikte kullandıkları traktörü gelin arabası yapmaya karar verdi. Gelin ve damat, traktörle şehir turu yaparak düğün salonuna geldi. Davetliler, süslenmiş traktörün önünde fotoğraf çektirdi.

  • Depo olarak kullanılan alan küle döndü
    19:44 Depo olarak kullanılan alan küle döndü

    Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde bir apartmanın yanında bulunan garaj ve depo olarak kullanılan alan, çıkan yangında küle döndü. Yangın sonucunda depodan geriye sadece küller kaldı. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına alırken, olayla ilgili polis ekipleri inceleme başlattı.

  • Adana'da zincirleme trafik kazasında 3 kişi yaralandı
    19:33 Adana'da zincirleme trafik kazasında 3 kişi yaralandı

    Adana'nın Seyhan ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında, Türkocağı Mahallesi Regülatör Köprüsü'nde 3 araç çarpıştı. Kazada 3 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sıkışan hafif ticari araç sürücüsü itfaiye ekiplerince kurtarıldı ve yaralılar ambulanslarla hastanelere sevk edildi.

  • Denizli'de 60 yaşındaki adam ofis olarak kullandığı evinde ölü bulundu
    19:20 Denizli'de 60 yaşındaki adam ofis olarak kullandığı evinde ölü bulundu

    Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde, 60 yaşındaki Mehmet Fikrettin Koyuncu'nun evinde ölü bulundu. Yakınları tarafından haber alınamayan Koyuncu'nun evine giren polis ekipleri, yaşlı adamın cansız bedenini buldu. Olayın kesin ölüm sebebi otopsi sonucunda belirlenecek.

  • Sakarya'da Besi Çiftliği Alev Alev Yandı
    19:06 Sakarya'da Besi Çiftliği Alev Alev Yandı

    Sakarya'nın Karapürçek ilçesinde bulunan bir besi çiftliğinde çıkan yangında çok sayıda kurbanlık büyükbaş telef oldu. Yangını kontrol altına alan ekipler soğutma çalışmalarını sürdürüyor.

  • Gaziantep'te polisler kavga ihbarına gittiklerinde sürprizle karşılaştı
    19:03 Gaziantep'te polisler kavga ihbarına gittiklerinde sürprizle karşılaştı

    Nurdağı ilçesindeki bir apartmanda yaşayan Asya Akkaya, Türk Polis Teşkilatının kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası dolayısıyla polis ekiplerine pasta ve çiçek buketleriyle sürpriz yaparak teşekkür etti.

  • Tekirdağ'da bir apartmanın garajı ve deposu yangında küle döndü
    18:40 Tekirdağ'da bir apartmanın garajı ve deposu yangında küle döndü

    Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde bulunan bir apartmanın garaj ve depo olarak kullanılan alan, çıkan yangında tamamen yanarak küle döndü. Yangın sonucunda hayatını kaybeden veya yaralanan olmazken, polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Trabzon'da tır, otobüs ve kamyonetin karıştığı kaza: 1 yaralı
    18:28 Trabzon'da tır, otobüs ve kamyonetin karıştığı kaza: 1 yaralı

    Trabzon'un Ortahisar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, GT 600 TR plakalı tır, 61 AH 754 plakalı yolcu otobüsü ve 61 AFH 775 plakalı kamyonet çarpıştı. Kazada otobüste bulunan bir kişi hafif yaralandı. Olay yerine polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Kazanın nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu'nun Trabzon-Rize istikametinde ulaşımda aksamalar yaşandı.

  • Sinop'ta korkutan orman yangını
    18:18 Sinop'ta korkutan orman yangını

    Sinop'un Ormantepe köyü Gökçam Mahallesi'nde çıkan orman yangınında 1,5 hektarlık alan zarar gördü. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ve orman arazözleri sevk edildi. Rüzgarın etkisiyle yangın hızla yayıldı ancak ekiplerin müdahalesiyle 6 saatlik çalışmanın ardından söndürüldü. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

  • Konya'da motosiklet ile cip çarpıştı: 1 yaralı
    18:01 Konya'da motosiklet ile cip çarpıştı: 1 yaralı

    Konya'nın Seydişehir ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, motosiklet ile cip çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralının durumu ağır olduğu belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Baharın Gelişiyle Bingöl'deki Menderesler Göz Kamaştırıyor
    17:27 Baharın Gelişiyle Bingöl'deki Menderesler Göz Kamaştırıyor

    Bingöl'de bahar aylarının gelmesiyle birlikte, ovalar içinde bulunan menderesler görsel şölen sunuyor. Solhan ilçesi ve Muş ili sınırları arasında bulunan ovadaki akan menderesler, dron ile görüntülendi. Akan mendereslerin etrafında otlanan hayvanlar ile yeşil doğalın birleşmesi görsel şölen sunuyor.

  • Aksaray'da Bayram Tatilinin Bitmesiyle Trafik Denetimleri Gerçekleştirildi
    17:22 Aksaray'da Bayram Tatilinin Bitmesiyle Trafik Denetimleri Gerçekleştirildi

    Aksaray'da bayram tatilinin bitmesinin ardından yaşanan trafik yoğunlukları ve oluşabilecek olumsuzluklara karşı şehir genelinde 3 farklı trafik denetimi gerçekleştirildi. İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi tarafından yapılan denetimlerde, emniyet kemeri kullanımı, güvenli yaya ve okul geçidi kullanımı ile güvenli servis taşımacılığı ve diğer okul güvenliği konularında kontroller yapıldı. Sürücüler trafik kuralları ve seyahat güvenliği konusunda uyarıldı ve denetim faaliyetlerinin devam edeceği açıklandı.


Advertisement