Tçmb Başkanı Tüzün: 102 Ülkeye 640 Milyon Dolar Çimento İhracatı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Tçmb Başkanı Tüzün: 102 Ülkeye 640 Milyon Dolar Çimento İhracatı Yapıldı

Tçmb Başkanı Tüzün: 102 Ülkeye 640 Milyon Dolar Çimento İhracatı Yapıldı

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) Yönetim Kurulu Başkanı Şefik Tüzün, Türk çimento sektörünün üretim sıralamasında Avrupa'da birinci, dünyada beşinci olduğu 2014 yılında, 102 ülkeye 640 milyon dolar tutarında ihracat gerçekleştirdiğini söyledi.

08.10.2015 13:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) Yönetim Kurulu Başkanı Şefik Tüzün, Türk çimento sektörünün üretim sıralamasında Avrupa'da birinci, dünyada beşinci olduğu 2014 yılında, 102 ülkeye 640 milyon dolar tutarında ihracat gerçekleştirdiğini söyledi.

TÇMB'nin 1987 yılından bu yana düzenlediği ve çimento teknolojisindeki son gelişmelerin paylaşıldığı TÇMB Uluslararası Teknik Seminer ve Sergisi'nin 13'üncüsü, Antalya'nın Serik İlçesi'ne bağlı Belek turizm merkezindeki Titanic Deluxe Otel'de başladı. 'Sürdürülebilir Çevre & Enerji' başlığı altında gerçekleşen ve 10 Ekim'e kadar sürecek seminerin açılışına TÇMB Başkanı Şefik Tüzün, Avrupa Çimento Birliği CEO'su Koen Coppenholle, Dünya Bankası Grubu Türkiye Müdürü Aisha Elaine Williams, Hindistan Çimento ve Yapı Malzemeleri Ulusal Konseyi Genel Direktörü Shri Ashwani Pahuja ve Arap Çimento ve Yapı Malzemeleri Genel Sekreteri Ahmad Al Rasan katıldı.

'DÜNYADA İLK 3 İÇİNDEYİZ'

Seminerin açılış konuşmasını yapan TÇMB Yönetim Kurulu Başkanı Şefik Tüzün, 1911 yılında üretim yolculuğuna başlayan Türk çimento sektörünün bugün gerek kapasitesi, teknolojik altyapısı, ürün kalitesi ve gerekse yetişmiş insan gücü ile global oyuncu olarak dünyanın birçok pazarında uluslararası ticarette rol aldığını söyledi. Dünya çimento ihracatçısı ülkeler arasında ilk 3 içinde yer alan Türkiye çimento sektörünün, ülke ekonomisine önemli düzeyde ihracat geliri ve döviz girdisi sağladığını vurgulayan Şefik Tüzün, 2014 yılı itibariyle 102 ülkeye yaklaşık 640 milyon dolar tutarında ihracat gerçekleştirildiğini belirtti.

'ÜRETİM KAPASİTESİ 85 MİLYON TONA ULAŞTI'

Türk çimento sektörünün 2014 yılı itibariyle üretim sıralamasında Avrupa'da birinci, dünyada ise beşinci sırada yer aldığını kaydeden Şefik Tüzün, sektörün hızlı bir gelişme sürecine girerek 2000'li yılların başından itibaren 45 milyon ton olan çimento üretim kapasitesinin 2007 yılında 57 milyon tona, 2014 yılı itibariyle de 85 milyon ton seviyesine ulaştığını anlattı. 2007 yılında kişi başına çimento tüketiminin 626 kilo olduğunu aktaran Şefik Tüzün, bu oranın günümüzde 826 kiloya yükseldiğinin altını çizdi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tçmb Başkanı Tüzün: 102 Ülkeye 640 Milyon Dolar Çimento İhracatı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement