TBMM'nin Açılışının 94. Yıldönümü - Son Dakika
Politika

TBMM'nin Açılışının 94. Yıldönümü

TBMM\'nin Açılışının 94. Yıldönümü

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Her konuda aynı fikirde olma mecburiyetimiz yok. Söz konusu milletin istiklali, birliği ve dirliği olunca kader birliği etmek mecburiyetindeyiz.

23.04.2014 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Her konuda aynı fikirde olma mecburiyetimiz yok. Söz konusu milletin istiklali, birliği ve dirliği olunca kader birliği etmek mecburiyetindeyiz. Devletimize ve milletimize yönelen tehditlere el birliğiyle karşı koymak durumundayız" dedi.

TBMM'nin açılışının 94. yıldönümü dolayısıyla Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılımıyla anma töreni düzenlendi. Çiçek, bugünün yeni bir başlangıç olduğunu belirterek, "Türk milletinin tarih sahnesine yeniden dönüş günüdür. Gencimizle, yaşlımızla çocuğumuzla hepimizin gurur günüdür. Eski anlayışla yeni düzen kurulamayacağına inanan milletvekilleri büyük bir dönüşüme karar vermiştir. Hür ve bağımsız Türkiye'nin yol haritası 94 yıl önce buradan çizilmiştir. 19 Mayıs 1919'da Gazi Mustafa Kemal'in öncülüğünde Samsun'da başlayan bu kutlu hareketin meyveleri Ankara'da toplanmıştır. Ankara'da toplanan millet meclisiyle düşmana karşı savunmada meşru yöntemlerle kalıcı bir mücadele sürdürülmüştür. TBMM' Ankara'da açıldığı zaman Anadolu düşman tarafından kuşatma altındaydı" dedi.

94 yıl önce bugün TBMM'nin milletin kurtuluş meşalesini ateşlediğini belirten Çiçek, "Halkımızın bir kısmını bu mücadeleye inandırmak hiç de kolay olmamıştır. Bu ülkede kahramanlar vardı. Tarih bize gösteriyor ki Anadolu milletler mezarlığıdır. Bu topraklar zaaf götürmez. Milletin arasına fitne girdiğini hürriyet ve istiklalin tehlikeye düşmesi kaçınılmazdır. Tarih gösteriyor ki ordusu olmayan bir devletin Anadolu'da barınma imkanı da yoktur" ifadelerini kullandı.

Çiçek, "Her konuda aynı fikirde olma mecburiyetimiz yok. Söz konusu milletin istiklali, birliği ve dirliği olunca kader birliği etmek mecburiyetindeyiz. Devletimize ve milletimize yönelen tehditlere el birliğiyle karşı koymak durumundayız. Birinci Meclis olağanüstü şartlarda çalışmasına rağmen meşruiyetten şaşmadı. Meclisin iradesi milletin iradesidir. Milletin ve devletin menfaatlerini kendi menfaatlerimiz üzerinde tutmalıyız" şeklinde konuştu.

BİRİNCİ MECLİS'TEKİ TÖRENE KILIÇDAROĞLU KATILMADI

Başbakan Erdoğan ile MHP Lideri Bahçeli, anma töreninde aynı sırada yer aldı. BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile kısa süreli sohbet etti. Törende, 23 Nisan 1920'de TBMM'nin açılışında, en yaşlı üye sıfatıyla Sinop Mebusu Şerif Bey'in yaptığı konuşma seslendirildi. Törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katılmadı. TBMM Başkanı Çiçek, konuşması sonrası Özel Defter'i imzaladı. Törende, Ankara Seğmenler Kulübü Derneği gösterisi oldu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika TBMM'nin Açılışının 94. Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, IMF Başkan Yardımcısı Gopinath ile görüştü
    15:54 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, IMF Başkan Yardımcısı Gopinath ile görüştü

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, IMF Başkan Yardımcısı Gita Gopinath ile görüşerek dünyanın görünümü üzerine sohbet etti. Gopinath, görüşmeye ilişkin fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştı.

  • Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Seçim Sözlerini Gerçekleştiriyor
    15:52 Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Seçim Sözlerini Gerçekleştiriyor

    Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, seçim sürecinde verdiği sözleri gerçekleştirmeye başladı. İlk 2 ton suyun 1 lira olması ve cemevlerinin sudan ücretsiz yararlanması gibi sözlerini yerine getiren Zeyrek, borçları da inceleyerek gereksiz faturaları tespit etti ve ödemeleri gerçekleştirdi. Manisa'nın gelir elde etmesi için projeler üzerinde çalıştıklarını belirten Zeyrek, halkın sesini duyan ve parasını halk için harcayan bir anlayışın geleceğini söyledi.

  • TBMM'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri düzenlendi
    15:44 TBMM'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri düzenlendi

    TBMM'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında 'Meclis Bahçesi Çocuk Bahçesi ve Bilim Şenliği' yapıldı. Çocuklar, Meclis bahçesinde çeşitli etkinliklerle keyifli anlar yaşadı. Türkiye'nin uzay giden ilk astronotu Alper Gezeravcı da etkinliklere katılarak çocuklarla zaman geçirdi.

  • Beyoğlu'nda kaçak otopark işgali sona erdi
    15:39 Beyoğlu'nda kaçak otopark işgali sona erdi

    Beyoğlu'nda seçim öncesi çocuk oyun alanına dökülen mıcır ile kaçak otopark yapılmak istendi. Beyoğlu Belediyesi ekipleri işgale müdahale ederek alanın girişini kapattı.

  • Ereğli Belediyesi'nde 528 Milyon TL Borç
    15:38 Ereğli Belediyesi'nde 528 Milyon TL Borç

    Konya'nın Ereğli ilçesinde Belediye Başkanı seçilen CHP'li Umut Akpınar, önceki dönemden kalan 528 milyon TL borcu açıkladı.

  • AKP'li İBB Grup Başkanvekili Kent Lokantalarını Destekliyor
    15:36 AKP'li İBB Grup Başkanvekili Kent Lokantalarını Destekliyor

    AKP'li İBB Grup Başkanvekili Zeynel Abidin Okul, Kent Lokantalarını olumlu bulduklarını ve desteklediklerini açıkladı.

  • Perşembe Belediyesi, yeni dönemde çalışmalara başladı
    15:18 Perşembe Belediyesi, yeni dönemde çalışmalara başladı

    Perşembe Belediyesi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Cihat Albayrak başkanlığında yapılan toplantıda, meclis üyeleri ve ekip arkadaşlarıyla birlikte Perşembe için çalışmaların sürdürüleceği ifade edildi. Toplantıda yapılan oylamada ise başkan vekilliği, katip üyelikleri ve komisyon üyelikleri belirlendi.

  • CHP Bursa Belediye Başkanları Yerel Yönetimler Çalıştayı'na Katıldı
    15:17 CHP Bursa Belediye Başkanları Yerel Yönetimler Çalıştayı'na Katıldı

    Bursa'da CHP'den belediye başkanı seçilen 5 belediye başkanı ve CHP Bursa İl Başkanı, Yerel Yönetimler Çalıştayı'na katıldı. Çalıştayda seçim sürecindeki deneyimler ve belediye başkanlarının yapacağı çalışmalar ele alınıyor.


Advertisement