TBMM Genel Kurulun'da MİT Kanun Teklifi Görüşmeleri - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulun'da MİT Kanun Teklifi Görüşmeleri

TBMM Genel Kurulun\'da MİT Kanun Teklifi Görüşmeleri

TBMM’de görüşmeleri devam eden MİT Kanun Teklifine yeni eklenen madde ile MİT Müsteşarlığı tarafından yürütülen devlet istihbarat hizmetleri ile Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı tarafından görevleri gereği yürütülen güvenlik faaliyetlerine ve istihbari nitelikteki faaliyetlere ilişkin olarak ilgili kurumlar ile Başbakanlıkça hazırlanacak yıllık raporlar kurulacak komisyonda ele alınacak.

17.04.2014 18:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM'de görüşmeleri devam eden MİT Kanun Teklifine yeni eklenen madde ile MİT Müsteşarlığı tarafından yürütülen devlet istihbarat hizmetleri ile Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı tarafından görevleri gereği yürütülen güvenlik faaliyetlerine ve istihbari nitelikteki faaliyetlere ilişkin olarak ilgili kurumlar ile Başbakanlıkça hazırlanacak yıllık raporlar kurulacak komisyonda ele alınacak.

Genel Kurul'da görüşmeleri devam eden MİT Kanun Teklifine eklenen ek maddenin tam metni ise şöyle:

"Bu maddede belirtilen görevleri yerine getirmek üzere, Türkiye Büyük Millet Meclisi bünyesinde Güvenlik ve istihbarat Komisyonu kurulmuştur. Milli istihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı tarafından yürütülen devlet istihbarat hizmetleri ile Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı tarafından görevleri gereği yürütülen güvenlik faaliyetlerine ve istihbari nitelikteki faaliyetlere ilişkin olarak içişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve MİT Müsteşarlığınca hazırlanacak yıllık raporlar Başbakanlığa gönderilir. Başbakanlıkça bu raporlar üzerine hazırlanacak yıllık rapor Mart ayı içinde Güvenlik ve istihbarat Komisyonuna sunulur. Komisyon, incelemelerini ve görüşmelerini raporun kendisine intikalinden itibaren doksan gün içinde tamamlar ve hazırlayacağı raporu bu süre içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunar. Komisyonun üye sayısı 17'dir. Üye dağılımı siyasi parti gruplarının parti grupları toplam sayısı içindeki yüzde oranlarına göre yapılır.

Komisyonun görevleri şunlardır: Milli güvenliğe ilişkin konularda görüş ve öneriler sunmak, güvenlik ve istihbarat konularında uluslararası alanda kabul gören gelişmeleri izlemek, kendi faaliyetlerine ilişkin rapor hazırlamak, güvenlik ve istihbarat hizmetleri sırasında elde edilen kişisel verilerin güvenliğini ve bireyin hak ve özgürlüklerini koruyucu öneriler geliştirmek.

Komisyon görüşmeleri kapalı oturumla yapılır. Kapalı oturumda komisyon üyeleri, ilgili bakanlar, görevli hükümet temsilcileri ve Komisyonda görev yapan yasama uzmanları ile stenograflardan başkası bulunamaz. Komisyon çalışmalarına ilişkin bilgi ve belgelerin saklanmasında ve korunmasında gizlilik esastır. Komisyon görüşmelerine katılanlar ile bu görüşmelere herhangi bir suretle vakıf olanlar, komisyon çalışmaları ve görüşülen konular hakkında hiçbir açıklama yapamaz ve bunları sır olarak saklamakla yükümlüdürler. Komisyon tarafından hazırlanan raporları ve bunların eklerini taşıyan, çoğaltan, teslim alanlar da dahil olmak üzere tüm görevliler, bu raporların ve eklerinin korunması için gereken dikkat ve özeni göstermek zorundadır. İlgili kurumlar ve Başbakanlıkça hazırlanacak raporlarda, komisyon raporlarında ve bunların ekleri ile komisyon tutanaklarında, devlet sırrı niteliğindeki bilgi ve belgelere yer verilmez. Komisyonun çalışma usul ve esaslarına ilişkin olarak bu maddede hüküm bulunmayan hallerde Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü hükümleri uygulanır.

ilgili kurumlar ve Başbakanlıkça hazırlanacak raporların hazırlanmasına ve kapsamına ilişkin usul ve esaslar Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe konulacak yönetmelikle belirlenir." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulun'da MİT Kanun Teklifi Görüşmeleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Silopi'de seçim görevlilerine bilgilendirme toplantısı düzenlendi
    18:57 Silopi'de seçim görevlilerine bilgilendirme toplantısı düzenlendi

    Şırnak'ın Silopi ilçesinde İlçe Seçim Kurulu Başkanlığınca seçimde görev yapacaklara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya köy, belde ve ilçede görevli memur ve 281 sandık başkanı katıldı. İlçe Seçim Müdürü Beşir Ertaş ve Hakim Hüseyin Tuncay Türk tarafından katılımcılara bilgilendirme yapıldı.

  • Trakya'da Sandık Kurulu Başkanlarına Malzeme Torbaları Dağıtıldı
    18:55 Trakya'da Sandık Kurulu Başkanlarına Malzeme Torbaları Dağıtıldı

    Trakya'da il seçim kurullarınca, il ve ilçe merkezi dışında kalan köy, mahalle ve beldelerde görevli sandık kurulu başkanlarına seçim malzemeleri dağıtıldı. Malzeme torbaları içinde birleşik oy pusulası, oy zarfları, mühür, imza cetveli, ıstampa, mühür mumu ve sicim, tutanak defteri, tutanak kağıtları, tükenmez kalem, bağlama kartonu ve sandık seçmen listeleri bulunuyor.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Havran ilçesinde vatandaşlara hitap etti
    18:55 Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Havran ilçesinde vatandaşlara hitap etti

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Hamambaşı Meydanı'ndaki açık hava toplantısında Havran ilçesindeki vatandaşlara seslendi. Yılmaz, Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin 31 Mart Pazar günü yapılacağını hatırlatarak, ilçe halkına teşekkür etti ve sandıkları patlatacaklarını belirtti. Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy da Yılmaz'a BalBucks ile ilçeyi buluşturduğu için teşekkür etti ve 31 Mart'ta büyük bir coşkuyla yeni bir zafer için hazır olduklarını ifade etti.

  • Fatih'te Asayiş Uygulaması: 42 Kişi Yakalandı, 9 Düzensiz Göçmen Sınır Dışı Edildi
    18:54 Fatih'te Asayiş Uygulaması: 42 Kişi Yakalandı, 9 Düzensiz Göçmen Sınır Dışı Edildi

    İstanbul'un Fatih ilçesinde gerçekleştirilen geniş çaplı asayiş uygulamasında, 42 kişi askeri ceza kanununa muhalefet suçundan aranırken, 844 şüphelinin sorgusu yapıldı ve 9 düzensiz göçmen sınır dışı edildi.

  • Adıyaman'da İsrail'in Gazze'deki hastanelere saldırılarını protesto eden yüzlerce kişi bir araya geldi
    18:53 Adıyaman'da İsrail'in Gazze'deki hastanelere saldırılarını protesto eden yüzlerce kişi bir araya geldi

    Adıyaman'da Demokrasi Parkı'nda toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, İsrail'in Gazze'deki hastanelere yönelik saldırılarını protesto etti. Filistin ve Türk bayraklarıyla İsrail aleyhine slogan atan grup, insanlık dramının yaşandığı Gazze'deki saldırıları kınadı. Anadolu Gençlik Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Gezici, siyonist İsrail rejiminin Gazze'de gerçekleştirdiği saldırıları kınayarak, Şifa Hastanesi'ne yönelik akıl almaz bir saldırıda bulunduklarını belirtti.

  • Çanakkale'de Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    18:52 Çanakkale'de Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Çanakkale'de 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ilde huzur ve güven ortamı içerisinde yapılmasına yönelik Seçim Güvenliği Toplantısı, Vali İlhami Aktaş başkanlığında yapıldı. Toplantıda, seçim sürecinde herhangi bir olumsuzluğa meydan vermemek için alınan tedbirler ve yapılacak çalışmalar değerlendirildi.

  • Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Genel Kurul Sonrası Ne Yapacaklarını Açıkladı
    18:51 Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Genel Kurul Sonrası Ne Yapacaklarını Açıkladı

    Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, 2 Nisan'da yapılacak olağanüstü genel kurul öncesinde Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, genel kurulun ardından ne yapacaklarının tam olarak belli olmadığını ama hiçbir şey yapmadıkları bir durumun da olmayacağını söyledi.

  • İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu
    18:49 İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu

    İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Bilecik'te yerel seçim çalışmaları kapsamında Osmaneli ve Gölpazarı ilçelerinde esnafı ziyaret etti. Zorlu, Bilecik Belediyesi'nde Belediye Başkanı Mustafa Sadık Kaya ile görüştü ve Atatürk Parkı'nda vatandaşlarla sohbet etti. İYİ Parti Bilecik Belediye Başkan adayı Göksel Aydın ve diğer adaylara destek isteyen Zorlu, gazetecilere 81 ilde kendi adaylarıyla seçimlere gireceklerini söyledi.


Advertisement