TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli: "Hükümetimizin politikası, uygulaması maksimum seviyede engelli kadrolarının doldurulması çerçevesindedir"

04.12.2014 19:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "Hükümetimizin politikası, uygulaması maksimum seviyede engelli kadrolarının doldurulması çerçevesindedir" dedi.

Canikli, TBMM Genel Kurulu'nda, Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) 176 Sayılı Maden İşyerlerinde Güvenlik ve Sağlık Sözleşmesinin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri sırasında milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Canikli, son yıllarda engellilerin kamuda ve özel sektörde istihdamına yönelik olarak çok ciddi tedbirler alındığını söyledi.

Bunun sonucu olarak özellikle kamuda engellilerin istihdamının sağlandığını vurgulayan Canikli, "Hükümetimizin politikası, uygulaması maksimum seviyede engelli kadrolarının doldurulması çerçevesindedir" diye konuştu.

Canikli, sosyal devlet uygulamasının bir gereği olarak imkanı olmayan vatandaşlara kömürün ücretsiz, fon kararıyla dağıtıldığını anımsattı. Bu kömürlerin büyük bölümünün yerli üretim kaynaklarından karşılandığını kaydeden Canikli, "Burada amaç bir taraftan imkanı olmayan vatandaşlarımıza bu katkının, yardımın sağlanması, diğer taraftan atıl olan, üretilmeyen kömür kaynaklarımızın üretilerek istihdam imkanının ortaya çıkarılması" dedi.

Canikli, bir milletvekilinin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca gereken şartları taşımadığı gerekçesiyle kapatılan Dodurga Linyit İşletmeleri'nde işverenin işçileri yerüstünde asgari ücretle çalıştırmaya zorladığı ve işten çıkarmakla tehdit ettiği ifadeleri üzerine "Eğer daha düşük olan yerüstü ücretleriyle çalıştırılmaya zorlanıyorsa bu kuralların ihlali anlamına gelir. Gereği yapılır. Biz bakanlığımıza takdim edelim" dedi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement