TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü; - Son Dakika
Yerel

TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü;

TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü;

TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, 17 Aralık’ta AK Parti’ye darbe girişiminde bulunulduğunu söyledi.

27.03.2014 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, 17 Aralık'ta AK Parti'ye darbe girişiminde bulunulduğunu söyledi.

Köyle, partisinin Ünal Düğün Salonunda düzenlenen toplantıya katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Köylü, 30 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerine değinerek, bu seçimlerin normal bir zamanda yapılan seçimlerin ötesine geçtiğini kaydetti.

Türkiye'nin daha önce savunma sanayisindeki ihtiyaçlarını diğer ülkelerden karşıladığını ifade eden Köylü, "Uçağını, helikopterini, tankını, İHA'sını bunun gibi bütün savunma sanayisinde kullandıklarını ihale yaparak yurt dışından alıyordu. Fakat şimdi Türkiye, ben artık bildiğiniz eski Türkiye değilim diyor. Bu dünyada bende varım, benim yerim burası değil demeye başladı. Artık topu kendimiz üretip satmaya başladık. Kendi uçağını üreten, kendi tankını üreten, kendi İHA'sını (insansız hava aracı) üreten bir ülke konumuna geldik. Uçak projemizi başlattık inşallah 20 yıla kadar savaş uçakları dahil kendimiz üreteceğiz. Tankı kendimiz yapıp satıyoruz. Bunların dışında Sayın Başbakanımız 'uçak gemisi yapmaya başladık' diye açıklama yaptı. Şimdi diğer devletler, 'bizden artık bunları almıyor ama bunun yanında bizim pazarlarımıza girdiler' diye tepki göstermeye başladı" dedi.

Türkiye'nin siyasi olarak dünyanın her yerinde olmaya başladığını aktaran Köylü, "Bölgesine hakim, Asya'da Afrika'da veya diğer kıt'alarda konuşulan bir ülke konumuna geldi. Bir ay içerisinde 120 milyar liralık bir ihale gerçekleştirildi. Dünyada bunun emsali başka bir ülke yok. Marmaray, Hızlı Tren, 3. Boğaz Köprüsü, 3. Havalimanı yani Almanya'nın bütün işlerini bitirecek bir havalimanı olacak. Dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacak, İzmir-İstanbul otoyolu ile nükleer santraller, bunlar gündeme gelince diğer ülkeler tepki göstermeye başladı. Birçok kişiye zarar verdi" şeklinde konuştu.

"HÜKUMETE DARBE GİRİŞİMİNDE BULUNDULAR"

17 Aralık operasyonuyla AK Parti hükumetine darbe girişiminde bulunulduğuna dikkat çeken Köylü, bu kapsamda Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu'nun da bu yönde bir açıklamasının olduğunu hatırlatarak, "Türkiye, Ortadoğu ile ilgilenmeye başlayınca başta İsrail olmak üzere bazı ülkelere, küresel şirketlere, ABD'ye, Almanya'ya, İngiltere'ye, Fransa'ya zarar verdi. Bunun üzerine hem ekonomik yönden hem de siyasi yönden diğer ülkelere zarar verip söz sahibi olmaya başlayınca Türkiye, bunu bir şekilde önlememiz gerekiyor şeklinde birlik oldu. Bunların vasıtasıyla harekete geçtiler. Belki bizde burada, biraz geç kaldık. Yani içimizdeki geç tespit ettik ya da bildik de böyle bir ihanet olabileceğini düşünemedik. Şimdi Kastamonu'yu düşünelim. Cemaate mensup insanlar var. Bunlar, cemaat ne yapıyor. Okul, yurt yapıyor, öğrenci okutuyor, hayır işlerinde bulunuyor. Bende bu cemaate yardım edeyim diyor. Ama bu yardımların nereye gittiğini bilmiyorlar. Bir cami derneğine 5 kuruş kestiğinizde makbuz keser. Kesmezse hesabı sorulur. Fakat cemaate giden paraların hiç hesabı sorulmuyor. Makbuz falan ortada yok. Herkesten bir miktar para topluyorlar. Bu paralarla birileri zengin oluyor. Bunun dışında yukarıdan birileri de başkalarının güdümüne giriyor. Türkiye'nin içerisinde memleketin istikrarını bozacak, altını oyacak hükümeti düşürecek çalışmalar var" diye konuştu.

Türkiye'de yolsuzlukla en çok mücadele eden partinin AK Parti olduğuna işaret eden Köylü, "Biz, herhangi bir yolsuzluk dosyasını rafa kaldırdığımız falan yok. Eski bakanlarla ve bakan çocuklarıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Muhalefet, bu konuda kafanızı karıştırmasın" dedi.

"ILGAZ TÜNELİNİN DURDURULMASINA BİZ ENGEL OLDUK"

Kastamonu'da 17 Aralık operasyonu sonrası Ilgaz Tüneli'nin durma noktasına geldiğini aktaran Köylü, bir gazetecinin alay edercesine "Nerede durdu, tıkır tıkır işliyor" şeklinde bir cevabının olduğunu belirterek, "Kastamonu'da Ilgaz Tüneli delinmeye başladı. Ilgaz Tüneli'nin durdurulduğunu biliyor musunuz? Ilgaz Tüneli, durma safhasına geldi, eğer müdahale etmeseydik. Çünkü bu tüneli yapan vatandaşın bütün varlığına el koydular. Hepsine el koydular. Atadan, dededen, babadan kimden ne kaldıysa el koydular. Sadece onun değil 7 tane yapılması planlanan büyük projeleri yapanların hepsinin mal varlığına el koydular. Bunun kanunda, hukukta falan yeri yok. Bu kanunu yazanlardan bir tanesiyim. Savcılar, polisten evraklar geldi, kapağını hiç açmadan iki satır bir yazıyla bu iş adamların bütün mal varlıklarına el koydular. Mantıklı düşünüldüğünde neden başkalarına dokunulmadığına anlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de büyük iş yapan ve ülkenin kalkınmasına büyük katkı sunan bu iş adamlarına zarar vermek istendiğini belirten Köylü, cemaatinde bu konuda Türk milletine ve Türkiye'ye ihanet ettiğini ve bu büyük projelerin durdurulmasına çanak tuttuğunu ifade ederek, bu şekilde Türkiye'nin ilerlemesini engellemek istediklerini kaydetti.

"DÜNYANIN HER YERİNDEKİ TÜRKLERE YARDIM ETTİ"

Muhalefet partileri tarafından kendilerine 'her tarafa yardım yaptınız, fakat Türkleri ihmal ettiniz' şeklinde söylemlerin olduğuna işaret eden TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili Hakkı Köylü, şunları kaydetti: "Suriye meselesinde CHP'nin tavrı belli hiç konuşmaya gerek yok. Kendilerine göre hesap kitapları var. Ama MHP, 'siz, dışarıdaki Türkleri savunmuyorsunuz, Türklerin haklarını korumuyorsunuz' diyorlar. Yani Doğu Türkistan'daki Türklerden bahsediyorlar. Devlet olarak ne yapılması gerekirse oraya da yapıyoruz. Ama tutup da Çin'de komünizmi ortadan kaldıracak halimiz yok. Çin, komünist bir ülkedir. Çin'in uygulaması başkadır. Ama buna rağmen resmi olarak diplomatik yollarla her şeyi yapıyoruz. Nerede bir Türk var, nerede bir Türk eseri var bu hükumet oradadır. Onların hepsini ayağa kaldırmıştır. Hepsine yardım etmiştir"

"TIR'LARIN GEÇ GİTMESİ SONUCU SURİYE'DEKİ TÜRKLER YURTLARINDAN KOVULDU"

Suriye'de 3 milyon Türk'ün yaşadığını hatırlatan Köylü, şunları söyledi: "Tek dayanakları Türkiye'dir. Suriye'deki iç savaşta 16 bin Türk'ün öldürüldü. Hemen kapımızın önündeki bir ülkede yaşanıyor. Biz, kalkıp burada yaşayan Türklere yardım ediyoruz. Savaşa giriyoruz desek zaten bu insanlar en başta karşı çıkar. Fakat biz, çeşitli yollarla burada yaşayan Türklere yardım ediyoruz. Türkleri sevdiğini söyleyenlere sesleniyorum. Peki, bu kadar Türkleri seviyorsunuz da neden ağzınızdan 'O, TIR'lar nereye gidiyordu. O TIR'ların içerisinde ne vardı, o TIR'ları niye saklıyorsunuz' diye her gün bağırıyorsunuz. Nereye gidiyordu o TIR'lar? Suriye'ye gidiyordu. Suriye'ye gittiğini biliyorlar. Suriye'deki Türklere de yardım ettiklerini biliyorlar. Savaşmıyoruz fakat onların savaşabilmesi için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bunları gizli gönderiyoruz, zaten devlet olarak açıktan böyle bir şey gönderemezsiniz. Amaçları, bu TIR'ların içerisinden silah çıksın, ondan sonra bizlerde, 'bunlar el kaide'ye yardım ediyorlar' diyelim ve dünyaya, Türkiye terörü yardım ediyor diye listeye almasını amaçlıyorlardı. CHP, zaten bunu yapıyor ama MHP'ye ben çok kızıyorum. Hem Türkleri savunacaksınız hem de çıkıp 'bu TIR'larda ne vardı' diye soruyorsunuz. Sonuç itibariyle, bu TIR'ların Suriye'ye girmesi birkaç gün gecikti"

"SURİYE'DEKİ TÜRKLER 500 YILLIK VATANLARINDAN SÜRÜLDÜ"

Suriye'deki Türklerin 500 yıllık vatanlarından sürüldüğünü belirten Köylü, şöyle devam etti: "Suriye'deki 3 milyon Türk, 50 senedir Beşar Esad rejiminin baskısı altında inledi. Şu an çok daha mı iyi durumdalar, hayır, çok daha kötü durumdalar. Devlet her türlü riski alarak buradaki Türklere yardım etmek istiyor. Bu TIR'lar, bu Türklere yardım için gidiyordu. Milli İstihbarat Teşkilatı'nın kontrolü altında gönderiliyordu. İçinde ne vardı? Bu sefer de onu soruyorlar. Sana ne, ne varsa var. İçinde yardım malzemesi var. Bunun içerisine her şey girebilir. Ne oldu TIR'larla uğraştınız? 4 gün sonra oradaki Türkleri evlerinden, yurtlarından attılar. 500 senelik vatanlarından sürdüler. Memnun mu oldunuz buna, sevindiniz mi? Hani nerede o Türkleri seviyordunuz. TIR mücadelesi yaparken hani nerede kaldı Türklük, nerede kaldı Milliyetçilik. Yazık değil miydi bu insanlara, bu insanlar vatanlarını terk etmek zorunda kaldı. Şimdi geri alabilir misiniz, alamazsınız. Eğer sen, vatanımı milletimi seviyorum ve bu ülkenin dışında da yaşayan Türklerin sahibiyim diyorsan, bunu yapmayacaktın. Siyaset için bu, yapılacak bir şey değildi. Bir devletin yaptığı her şey, ulu orta yerde açıklanacak şeyler değildir. Diğer ülkeler neler yapıyor, bunlardan kimin haberi var. Kimsenin haberi yok. Yazıklar olsun size, yazıklar olsun sizin yaptığınız siyasete, yazıklar olsun sizin milliyetçiliğinize, vatanseverliğinize. Orada ki Türkleri mahvettikten sonra nasıl Türkçülükten, milliyetçilikten bahsedersiniz? Ama bütün bunlara rağmen bu hükümet, bu millet, bu devlet onların hakkını koruyacaktır, korumaya devam edecektir"

"30 MART, TÜRKİYE'NİN VAR OLMA SEÇİMİDİR"

Türkiye'nin 30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde dış güçlere karşı var olma mücadelesi verdiğini vurgulayan Köylü, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu var olma mücadelesidir. Türkiye artık silkelenecek, biz istikrardan yanayız. Parti ve ufak tefek hesapları bir kenara bırakmamız gerekiyor. Hizmet, kim yaparsa biz onun başımızın üzerine koyarız. Ama bu, seçim sadece belediye başkanı seçimi değil. Türkiye'nin dik durma seçimidir. Dışarıya karşı var olma seçimidir. Biz, varız var olacağız, bize başka bir devletin oyun oynamasına müsaade etmeyeceğiz seçimidir. Sizden bunu düşünerek bu seçimde oy kullanmanızı istiyoruz. Eğer, Başbakanın dışında bir başka birisi olsaydı, bu badireleri atlatamazdı. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıkmamız ve destek vermemiz gerekiyor. Belediye başkanlığı seçimi ama bu sadece belediye başkanlığı seçimi değildir. Dış güçlere rağmen bir mücadele, bir muharebedir. Sandıkta yapılacak bir mücadele, sandıkta verilecek bir muharebedir. Silahlı mücadele değildir. İşte sandıkta sizden bunu bekliyoruz. Belediye seçimlerinde il genel meclisi üyeliklerinde, köyde, kentte her yerde bunu bekliyoruz"

Köylü, konuşmasının sonunda daha büyük projelerin Kastamonu'ya kazandırılması için belediye başkan adayları Tahsin Babaş'a Kastamonu halkından destek istedi. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü; - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement