TBB Yönetim Kurulu'ndan Açıklama - Son Dakika
Güncel

TBB Yönetim Kurulu'ndan Açıklama

"(Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilişkin suç duyurusunda bulunan öğretim üyesine kınama cezası verilmesi) Prof. Dr. Hayrettin Ökçesiz'in şahsında, aslında tüm yurttaşların savunma ve hak arama özgürlüğüne yöneltilmiş bu saldırıyı kınadığımızı ve bilimsel özgürlük ve çağdaş üniversite kavramıyla bağdaştıramadığımızı.

29.09.2014 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ilişkin suç duyurusunda bulunan İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayrettin Ökçesiz'e kınama cezası verilmesini eleştirdi.

Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayrettin Ökçesiz'in, 15 Ağustos 2014'te Yüksek Seçim Kurulu tarafından cumhurbaşkanlığı seçim sonucunun açıklanmış olmasına karşın, Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlık görevini sürdürmesinin suç olduğunu ileri sürerek, Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunduğu hatırlatıldı.

İstanbul Aydın Üniversitesinin, Prof. Dr. Hayrettin Ökçesiz'in önce derslere girmesini yasakladığı, daha sonra da kendisini kınama cezasıyla cezalandırdığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İstanbul Aydın Üniversitesi, bu tutumuyla Anayasal hakların yurttaşlar tarafından kullanılmasına zihinsel bariyer örmüş, tüm üniversite öğretim üyelerine ve üniversite gençliğine karşı mobbing uygulamalarıyla caydırıcı bir işlev üstlenmiş ve muhalif düşünceyi sindirmeyi amaçlamış, farklı düşüncelerin üniversite çatısı altında tartışılmasını engelleyerek evrensel anlamda 'üniversite' olma yeteneğini yitirmiştir.

Ülkemizin özgürlüklere en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde Prof. Dr. Hayrettin Ökçesiz'in şahsında, aslında tüm yurttaşların savunma ve hak arama özgürlüğüne yöneltilmiş bu saldırıyı kınadığımızı ve bilimsel özgürlük ve çağdaş üniversite kavramıyla bağdaştıramadığımızı kamuoyuna duyurmayı görev biliriz." - Ankara

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement