Tavşanlı'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Tavşanlı'dan Kısa Kısa

İlçede, kentsel dönüşüm projeleri uygulanmaya başlandı

21.08.2013 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tavşanlı Belediyesi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında şehir meydanı düzenlemesinin ihalesini yaptı.

Belediye Başkanı Mustafa Güler, yaptığı açıklamada, şehir meydanının genişletilmesi planı çerçevesinde, en önemli adımlardan biri olan otogar ihalesinin yapıldığını söyledi.

Tavşanlı merkezindeki genişleme için, Hükümet konağının yıkılarak, şimdiki otogarın yerinde yapılacak yeni hizmet binasına taşınmasının planlandığını belirten Güler, şunları kaydetti:

"Tavşanlı- Kütahya karayolu üzerinde, Çukurköy mahallesinde bulunan alanda, Tavşanlı'nın otogar ihtiyacına 20 yıl cevap verecek vasıfta modern otogar olacak. 2014 eylül ayında teslim alınması öngörülen otogarın şimdiki yerinden taşınmasını takiben, buraya Hükümet konağı yapılacak. Böylece Tavşanlı meydanı, geniş, ferah bir meydan olarak düzenlenebilecek. İhalesi yapılan Otogar, 16 bin 602 metrekare alan üzerinde, toplam bin 828 metrekareden oluşacak. Yeni otogar, lokanta, kafeterya, sağlık kabini, marketler, internet salonu, büfeleriyle, her türlü ihtiyaca yönelik özellikte planlandı. 5 firmanın katıldığı ihalenin sonucu, komisyonun incelemelerinin ardından açıklanacak."

Pegasus'un Zafer Havalimanı'nandan uçuşlarını iptal ettirmesini açıklaması

Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası, Pegasus Havayolları Şirketi'nin Zafer Havalimanı'ndan uçuşlarını kaldıracağını duyurması üzerine bir açıklama yaptı.

Konuyla ilgili şirket yetkilileriye bir görüşme yaptıklarını belirten Oda Başkanı Davut Efe, yaptığı açıklamada, havayolu şirketinin iptal nedeninin doluluk oranlarındaki düşüklük olduğunu söyledi.

Pegasus Havayolları'na ait uçakların 180-200 yolcu kapasiteli olduğunu belirten Efe, şunları kaydetti:

"Bu nedenle doluluklarda beklenen oran yakalanamamış. Şirket yetkilileri, verim alınamadığı için de iptal kararı aldıklarını söyledi. Yapılacak en önemli görevimiz, Zafer Havalimanı'ndan yararlanan bölge insanlarının uçak yolculuğunu tercih etmelerinin sağlanması. Hem THY hem de Pegasus doluluklarının artırılması için destek verilmesi halinde, iptal gerekçesinin ortadan kalkacağı bilinmeli ve tüm gücümüzle doluluk sağlanması için kendimizi görevli saymalıyız."

Tavşanlı'da asfalt çalışmaları

Tavşanlı-Derecik- Ayvalı arasındaki 9 kilometrelik yolun asfaltlama çalışmaları tamamlandı.

Ayvalı köyü Muhtarı Ali Ramazan, yolun tamamlanmasının Derecik ve Ayvalı köy halkını memnun ettiğini söyledi.

İki köyünde ilçeye yakın olduğundan dolayı fazla göç vermediğini belirten Ramazan, "İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan asfalt için, katkıları olan, Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu'ya, ilçe Kaymamı Numan Hatipoğlu'na ve hizmetin takibi ile ilgili, İl genel Meclisi üyeleri, Ali Uysal'a, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Demir'e ilgili birim personeline teşekkür ederim" dedi.

Ramazan, bin 360 nüfusu olan Ayvalı köyünün, çok amaçlı bir salon ve orman köyü olarak da Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünden su tankı ve çöp toplama aracı talep ettiklerini sözlerine ekledi. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tavşanlı'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement