Tavşanlı'da 'Mısır' Duyarlılığı - Son Dakika
Yerel

Tavşanlı'da 'Mısır' Duyarlılığı

Tavşanlı\'da \'Mısır\' Duyarlılığı

Tavşanlı'nın AK Parti'li Belediye Başkanı Mustafa Güler, 3 Eylül günü düzenlenmesi planlanan Leblebi ve Kömür Festivali'nin Mısır'da yaşanan katliamlar sebebiyle iptal edildiğini açıkladı.

26.08.2013 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tavşanlı'nın AK Parti'li Belediye Başkanı Mustafa Güler, 3 Eylül günü düzenlenmesi planlanan Leblebi ve Kömür Festivali'nin Mısır'da yaşanan katliamlar sebebiyle iptal edildiğini açıkladı.

Güler, bu yıl sponsor anlaşmalarıyla daha renkli bir festival hedeflediklerini, son gün ünlü popçu Bengü konseriyle Tavşanlılıları eğlendirmek istediklerini ancak bu planlamadan Mısır'da yaşanan katliamlar nedeniyle vazgeçtiklerini kaydetti.

Mustafa Güler "İslam coğrafyasında büyük acılar yaşanırken bizim hiçbir şey yokmuş gibi davranmamız beklenemez. Bu yıl daha renkli bir festival planlıyorduk ama iptal ettik. Sadece sünnet şöleni ve tasavvufi etkinliklerle festivalimizi gerçekleştireceğiz" dedi.

YENİ OTOGAR İHALESİ YAPILDI

Yeni terminal konusunun seçim vaadleri arasında yer aldığını hatırlatan Mustafa Güler, mevcut otogar alanının hükümet binası için tahsis edildiğini projeninde onaylanarak sene sonunda ihale aşamasına geleceğini kaydetti. Süreci hızlandırmak adına Ağustos ayının 20'sinde yeni terminal binasının ihalesini gerçekleştirdiklerini söyleyen Güler " 2.3 milyon TL'ye ihalemezi yaptık. İnşallah 2014 yılının Nisan - Mayıs ayında Çukurköy yolu üzerinde bölge trafik binasının arka kısmında yeni otogarımız hizmete açılacak " ifadelerini kullandı.

ARITMA TESİSİ YENİDEN YENİDEN YAPILACAK

Tavşanlı'nın beklentileri arasında yer alan su arıtma tesisinde son karaların alındığını kaydeden Mustafa Güler, Afyonkarahisar'da Kütahya milletvekili Vural Kavuncu ile birlikte Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'yla görüştüklerini, bu görüşmede son kararın verilerek 2013 yılının son aylarında mevcut arıtma tesisinin yanına yeniden, sıfırdan bir arıtma tesisinin bakanlık tarafından yapılacağını söyledi.

"TKİ TAVŞANLI LİNYİTSPOR'A ZAMAN GEREKİYOR"

PTT 1. Lig'de yeni sezona genç bir kadro ile başlayan TKİ Tavşanlı Linyitspor konusuna da değinen Başkan Güler, bazı kesimlerin belediyeyi yıpratmak adına iki kurumu karşı karşıya getirmeye çalıştığını ifade ederek takımın göbel kaplıcalarını kullanması konusunda karşılıklı mutabakatın sağlanması gerektiğini vurguladı. Taraftarlarda seslenen Güler " Şu anda takım yapısına baktığımızda Mustafa Reşit Akçay, hocamızın döneminde ki bir yapıyı görüyoruz. Ümit hocamıza ve genç oyuncularımıza zaman gerekiyor. Taraftarımız skor ne olursa olsun Linyitspor'a desteğini esirgememeli "dedi

Bu arada stad konusuna da değinen Mustafa Güler, 30 Ağustos Zafer bayramı ve 1 Eylül Hayme Ana'yı anma şenliklerine katılacak olan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ı Tavşanlı'ya getirerek konu hakkında bilgilendireceklerini, hukuki problemlerinde aşılmış olmasıyla parça parça inşaat yerine sıfırdan stad yapılması için bakan Kılıç'tan destek isteyeceklerini kaydetti.

"OSB GENİŞLEYECEK"

Organize Sanayi Bölgesi'nin ( OSB ) genişletilmesi konusunda mütevelli heyetiyle çalışma yürüttüklerini söyleyen Mustafa Güler, bakanlığında kendilerine yardımcı olduğunu, bölgeye yatırım yapmak isteyen yatırımcıyı geri çevirmeyeceklerini belirtti.

Tavşanlı'nın bir çok noktasında devlet yatırımları ve belediye yatırımlarının devam ettiğini vurgulayan Belediye Başkanı Mustafa Güler, 2013 yılının sonuna kadar Kanal Caddesi'nde olduğu gibi yol yapım çalışmalarının süreceğini kaydetti. Vatandaşların "Çalışma başlatılıyor ama kısa sürede kazılan yerler kapatılmıyor " şikayetlerinin aşılması konusunda belediye olarak üstlerine düşen görevi yerine getirdiklerini ifade eden Güler, " Çinigaz, Tedaş, Telekom gibi kurumlarında alt yapı, üst yapı çalışmaları var. Bu kurumlar arasında da zaman zaman iş birliğinin sekteye uğradığını görüyoruz. Ancak işin bitmesi daha önemli. Halkımız başladığımız işi bitirdiğimizi görüyor " diye konuştu.

Başkan Güler, son olarak halkın yapılan işleri sahiplenmesini isteyerek " burada harcanan paraları halkımız kendi cebinden çıkıyormuş gibi değerlendirip sahip çıkmalı. Halkımıza bundan sonraki yaşamlarında mutluluklar diliyor ve dualarının Mısır ve Suriye için yapmalarını özellikle istirham ediyorum " ifadelerini kullandı. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tavşanlı'da 'Mısır' Duyarlılığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement