Tavşanlı'da İmzalar Atıldı - Son Dakika
Yerel

Tavşanlı'da İmzalar Atıldı

Tavşanlı\'da İmzalar Atıldı

Tavşanlı Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında toplu görüşmeler tamamlandı.

19.03.2014 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tavşanlı Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında toplu görüşmeler tamamlandı. İmza töreninde konuşan belediye başkanı Mustafa Güler taşeron işçilere seslenerek "2015'te hepiniz sendikalı olacaksınız. Dolayısıyla mevcut haklarınız daha da iyi konuma yükseltilecek" dedi.

Tavşanlı Belediyesiyle Hizmet İş Sendikası arasında varılan toplu iş görüşmelerinde ki anlaşmanın ardından imza töreni düzenlendi. Akşam yemeğinde bir araya gelen taraflar sözleşmeleri imzalayarak belediye işçilerine hayırlı olmasını temenni etti.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, sağlanan mutabakatın 30 Mart Yerel Seçimleri öncesine denk gelmesi nedeniyle bazı çevrelerde spekilasyonlara neden olduğunu, kendilerinin seçim yatırımı yapmakla suçlandığını ifade ederek, "Bu anlaşma 30 Mart öncesine denk gelmiştir. Burada biz doğru olanı yaptık. Göreve geldiğimiz 5 yıllık süreç içerisinde işçilerimizin haklarını savunduk. Bugün aldığınız kazanımlar ananınızın sütü gibi helaldir. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Mustafa Güler açıklamasında taşeron işçilerin durumuna da değinerek bu konuda yasal boşluklar olduğunu, kendilerinin de bu konuda ki düzenlemeler ışığında tüm işçilerin haklarını gözeterek hareket edeceklerini kaydetti. Güler " Sendikalar kurumla işçiler arasında ki bir köprüdür. Tabii ki her iki tarafında haklarını gözetmekle mükellefler. Bugüne kadar yaptığımız tüm anlaşmalarda hem belediyemizin hem de sizlerin haklarını gözettik. Yollarımızı ayırdığımız arkadaşlarımız oldu. 70 binin hakkını gözeterek kararlarımızı aldık. Bizim gençliğimizde ki sendikalar yakmak, yıkmak üzerine kurulmuştu. Bugün ise ideolojik sendikalar ve işçinin hakkını gözeten sendikalar olmak üzere ikiye ayrılıyorlar. Bu nedenle muhatabımız Hak-İş Sendikasına ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. Görüşmelerimiz 15 dakikayı geçmedi. Taşeron işçilerimizle ilgili sorunlarımızı devletin yasal düzenlemeleri yapmadığı için zorlandık. Belediyemizde 242 taşeron işçimiz var. Sadece 20-30 işçimiz asgari ücretle çalışmaktadır. Tazminat hakları da vardır. Bu nedenle bizim işçilerimiz özel sektörde ki işçilerden daha iyi konumdadır. Bu nedenle vicdanımız rahattır. 2015 yılında hepiniz sendikaya geçecek ve mevcut şartlarınız daha da iyi konuma yükselecek. Şimdiden hayırlı olsun" diye konuştu. (MY-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tavşanlı'da İmzalar Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement