Tavşan Adası 22 Milyon Dolara Satılık - Son Dakika
Ekonomi

Tavşan Adası 22 Milyon Dolara Satılık

Tavşan Adası 22 Milyon Dolara Satılık

Çanakkale'nin Bozcaada İlçesi'nin 1 mil kuzeyinde bulunan bin dönüm büyüklüğündeki Tavşan Adası, 22 milyon dolara alıcı bekliyor.

30.01.2015 09:43  Güncelleme: 10:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Bozcaada İlçesi'nin 1 mil kuzeyinde bulunan bin dönüm büyüklüğündeki Tavşan (Mavriya) Adası, 22 milyon dolara alıcı bekliyor. Adanın sahipleri Gülter Ünal ile damadı Barış Tansever, doğal güzellikleri bünyesinde barındıran ve rüzgar potansiyeliyle cazibe oluşturan adaya alıcı beklerken bir yandan da turizm yatırımı için imar almaya çalışıyor.

YILLARDIR SATIŞTA

Bozcaada'nın en büyük bağcılarından ve tanınmış ailelerinden olan Latif Aral, 1942 yılında halk arasında 'Eşek Adası' olarak da bilinen bin dönüm büyüklüğündeki Tavşan Adası, 62 dönüm büyüklüğündeki Pırasa Adası ve 22 dönüm büyüklüğündeki Orak Adası'nı kızı Gülter Ünal'a verdi. Gülter Ünal, daha sonra bu adalardan Tavşan Adası'nın yarısını damadı Barış Tansever'e sattı. 120 dönümünün üzerinde bir deniz fenerinin de yer aldığı Tavşan Adası ilk olarak 2003 yılında satışa çıkartıldı. Dört yıl sonra da adanın 10 milyon dolara satışa çıkartıldığı basında yer aldı. Ancak ada satılamadı. 2012 yılında fiyatı 20 milyon dolara çıkartılan adaya talip olanlarla yıllardır pazarlıklar yapılmasına rağmen hep son anda bir pürüz çıktığı için ada elde kaldı. Adanın fiyatı bu yıl 22 milyon dolara yükseltildi.

RÜZGAR POTANSİYELİ FAZLA

Gülter Ünal, yarı hissesine sahip olduğu Tavşan Adası'na bugüne kadar Araplar dahil olmak üzere çok sayıda ünlünün talip olduğunu, ancak her seferinde pazarlıkların son aşamada kaldığını söyledi. Şu an adaya 2 holdingin talip olduğunu belirten Ünal şöyle dedi:

"Tavşan Adası Çanakkale Boğazı'nın Ege Denizi girişinde bulunuyor. Bir süredir rüzgar ölçümleri yaptırıyoruz. 5 yıllık ortalamaya göre saniyede 9.5 metre rüzgar verimliliği var. Bu ada, rüzgar bakımından 1974 yılından bu yana 1 numaralı kırmızı nokta olarak gözüküyor. Yani rüzgar enerjisi santrali bakımından önemli bir potansiyele sahip. Adayı satın alacak kişiler bunu göz önünde bulundurmalı" dedi.

İMAR PLANLARI ONAY BEKLİYOR

Tavşan Adası'nın imarı için 2008 yılında Bozcaada Belediyesi'ne 1/5 bin, 1/10 bin ve 1/25 bin ölçekli planlarını sunarak imar başvurusu yaptıklarını da anlatan Ünal, şu ana kadar bir sonuç alamadıklarını ve başvurularının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayacak şekilde hazırlatılan 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planının onaylanmasına bağlı olduğunun belirtildiğini söyledi.

ADANIN ÖZELLİKLERİ

Sayısız batık ve zengin canlı yapısının yanı sıra, temiz deniziyle dalış tutkunları için cazibe merkezi olan Tavşan Adası'nda önceki yıllarda hayvancılık yapılıyordu. Adada bir fener, iki iskele, tatlı su ve akarsu kaynağı bulunuyor. Üzerinde yüzlerce tavşanın yaşadığı ada, eşsiz güzellikteki koylarıyla potansiyel turizm merkezi olarak gösteriliyor. Alt yapısı ve elektriği bulunmayan ve gemi seferi olmayan adaya ulaşım özel teknelerle sağlanıyor. Yaz sezonunda dalış turizmine meraklı kişilere özel turlar düzenleniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Tavşan Adası 22 Milyon Dolara Satılık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • dilan: Buralari kazanmak için ne savaşlar yaptik ne çok sehitler verdik. böyle mi sahip cikiyorsunuz. Yaziklar olsun. Sabah sabah moral bırakmadiniz. 17 3 Yanıtla
  • ercan: 300 yıl taksitle verirlerse alırım 18 2 Yanıtla
  • Özgür : Kimse almaz Orayı. Deniz Seviyesi gittikçe yükseliyor kimse almaz 9 2 Yanıtla
  • baba: yaww ben 2199999 bin dolar verdim vermediler neymiş illa 22000000 dolar olacakmış pehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh 6 4 Yanıtla
  • kolik23: Aldım gitti 5 3 Yanıtla
  • selim: 5 000 peşin gerisi senet olursa almaya talibim 7 1 Yanıtla
  • selami ertürk: bir zamanlar bu adaya rüzgar santrali kuracağız deyip vatandaşı mağdur eden borsada iflas eden ÜNAL TARIM sahibi yaşar-gülter ÜNAL OĞLU LATİF ÜNAL ile bir bağlantısı var mı? 4 0 Yanıtla
  • mete: DENİZLER, AKARSULAR, TEPELER, KIYILAR, DERELER VE ADALAR GİBİ TABİ OLUŞUM VE VARLIKLAR, O ÜLKENİN DEVLET MALIDIR, HALKIN MALIDIR. . KİMSE, SATAMAZ, KATAMAZ. . BABASINDAN MI KALMIŞ. . VELEV Kİ, PADİŞANI BÖYLE BİR VASİYET DAHİ OLSA, TÜRKİYE CUMHURİYETİ MEDENİ KANINLARI BU TÜR VASİYETLERİ GEÇERSİZ KABUL EDER. . YÜRÜRLÜKTEKİ AVRUPA HUKUK DA BUNU TEYİT EDER. . EĞER AKSİ OLSA İDİ, PADİŞAHLARIN CUMUHİRYET KURULMADAN ÖNCESİ YÜZYILA KADAR, YOK ASKERE, YOK ŞUNA YOK BUNA VERDİĞİ TOPRAKLAR YÜZÜNDEN ŞİMDİ MİLLETİN EKECEĞİ BİÇECEĞİ TOPRAK BİLE KALMAZDI. . HADI ARKADAŞLAR, BAŞKA KAPIYA. . SİZ SADECE EVİNİZİ VE O ADANIN ÜSTÜNDEKİ ÖTEDEN BERİ SİZE AİT OLAN İNŞAATALRI SATIN EMİ. . BURASI PATAGONYA DEĞİL. . 2 2 Yanıtla
  • Erciyes: Kapali alan yapip full ot ekmek icin birebir yer. Ruzgarda var o para hemen cikar hatta kucuk bi yemekhane lojman v 50 kadar iscide karnini doyurur. 0 0 Yanıtla
  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement