Tatar Ramazan'ın Kaldığı Cezaevinde "Kültür Mantarı" Yetiştirilecek - Son Dakika
Yerel

Tatar Ramazan'ın Kaldığı Cezaevinde "Kültür Mantarı" Yetiştirilecek

Yazar Kerim Korcan'ın romanında adı geçen "Tatar Ramazan" adlı karakterin kaldığı cezaevlerinden birisi olan Karabük'ün Ovacık ilçesindeki cezaevinde kültür mantarı yetiştirilecek AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin: "İlçemizde yıllardır cezaevi olarak kullanılan binada en az 25 kişinin istihdam edileceği.

24.08.2014 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AHMET ÖZLER -  Yazar Kerim Korcan'ın romanında adı geçen  "Tatar Ramazan" adlı karakterin kaldığı cezaevlerinden birisi olan Karabük'ün Ovacık ilçesindeki cezaevinde kültür mantarı yetiştirilecek.

"Tatar Ramazan" adıyla ilk kez 1976'da tiyatroya uyarlanan, aynı isimle Kadir İnanır'ın başrolünü üstlendiği 1990 yapımı film ve geçen yıl Bülent İnal'ın canlandırdığı televizyon dizisiyle ünlenen romandaki karakterin, 48 yılını geçirdiği 38 cezaevinden biri olan Ovacık K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu iki hafta önce kapatıldı.

Ovacık Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğince hazırlanan, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından desteklenen projeyle cezaevinde kültür mantarı yetiştirilecek.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, AA muhabirine, şehir merkezine yapılan bölge cezaevinin ardından kapatılan ilçedeki cezaevini değerlendirmek istediklerini söyledi.

Projeyle hem istihdamı arttırmayı hem de ilçe ekonomisini kalkındırmayı amaçladıklarını ifade eden Şahin, "Organik kültür mantarı yetiştirmek zor ve meşakkatli. Bu nedenle titiz çalışma yapıyoruz. Cezaevi binasında incelemelerde bulundum. Bu iş için uygun ve ilçede bu işi yapabilecek personel var. 20-25 kişi istihdam edilecek. Ayrıca, ilçemizde başka açık cezaevi olacak. Açık cezaevi inşaatı devam ediyor" diye konuştu.

Ovacık Kaymakamı Bahattin Çelik de kapatılan cezaevinin çok eski olduğunu, birçok anıyı barındırdığını anlattı.

Çelik, sözlerini şöyle tamamladı:

"Romanda adı geçen Tatar Ramazan'ın kaldığı cezaevi kapatılmıştı. Bu binayı değerlendirmek için kültür mantarı projesini hayata geçirdik. Özellikle milletvekilimizin desteğiyle proje kısa sürede tamamlanacak. İlçemizde yetiştirilecek organik mantarlar ülkemizin her köşesine pazarlanacak. Bu sayede istihdam ve ekonomi gibi alanlarda getirinin yanında bu cezaevinin ayakta kalmasını da sağlayacağız." - Karabük

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tatar Ramazan'ın Kaldığı Cezaevinde 'Kültür Mantarı' Yetiştirilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement