Taşköprü Meslek Yüksekokulu'nun Sitesini Hackleyerek, Ders Notlarını Değiştirdiler - Son Dakika
Güncel

Taşköprü Meslek Yüksekokulu'nun Sitesini Hackleyerek, Ders Notlarını Değiştirdiler

Taşköprü Meslek Yüksekokulu\'nun Sitesini Hackleyerek, Ders Notlarını Değiştirdiler

Taşköprü Meslek Yüksekokulu'nun internet sitesinin hacklenerek, ders notları değiştirilerek öğretmenlerin hesaplarından öğrencilere hakaret mesajları gönderildi.

26.04.2015 17:49  Güncelleme: 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu Üniversitesi'ne bağlı Taşköprü Meslek Yüksekokulu'nun internet sitesinin hacklenerek, ders notlarının değiştirildiği ileri sürüldü.

Kastamonu Üniversitesi'ne bağlı Taşköprü Meslek Yüksekokulu Öğrenci Bilgi Sistemi, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından ele geçirildi.

BÜTÜN NOTLARI 100 YAPARAK, ÖĞRETMENLERİN HESAPLARINDAN ÖĞRENCİLERE HAKARET MESAJLARI GÖNDERDİLER

Taşköprü MYO'da eğitim gören öğrenciler, vizelerin bitmesinin ardından, notlarını öğrenmek için üniversitenin öğrenci bilgi sistemine girdiklerinde, gördükleri manzara ile şaşkına döndü. İddiaya göre, sisteme sızan kişi veya kişiler, okuldaki birkaç öğretmenin girdiği bütün derslerin sınav sonuçlarını 100 puan yaparken, A.Y. isimli öğrencinin notlarını ise 02 yaptı. Öğrenci Bilgi Sistemi'ne sızan kimliği belirsiz kişiler, bununla da yetinmeyip açtıkları facebook sayfası üzerinden ele geçirdikleri bazı bölüm öğretmelerinin özlük bilgilerini de paylaştı. Ardından öğretmenlerin hesaplarından öğrencilere, içinde öğretmenlere ağır ithamlarda bulunulan hakaret içerikli mesajlar gönderdi.

ÖĞRETMENLER ŞİKAYETÇİ OLDU

Olayın ardından Öğrenci Bilgi Sistemi kullanıma kapatılırken, mağdur olan öğretmenler, savcılığa dilekçe vererek şikayetçi oldular. Birkaç gün önce meydana gelen olayla ilgili Kastamonu Üniversitesi ve Taşköprü Meslek Yüksekokulu yönetiminden herhangi bir açıklama yapılmazken, emniyet güçlerinin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Taşköprü Meslek Yüksekokulu'nun Sitesini Hackleyerek, Ders Notlarını Değiştirdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • 1908 Devrimcisi: AKPnin bir beceriksizligi daha! 8 17 Yanıtla
  • fırtına2: bu ülkede herşemiz hile hurdaya döndüya allah sonumuzu hayır etsin 8 2 Yanıtla
  • met: Saçmalık Zaten öğrenilmesini istediğiniz soruları verin çocuklara çalışsınlar öyle girsinler sınava. Öğrettiğiniz şeyler iş hayatında çok mu kullanışlı 6 1 Yanıtla
  • 1: Sahtekarliklarla fazla gidemeyiz 2 2 Yanıtla
  • Uşak'ta Fırtına: Ev ve Ahırların Çatısı Zarar Gördü
    16:43 Uşak'ta Fırtına: Ev ve Ahırların Çatısı Zarar Gördü

    Uşak'ta sabah saatlerinden itibaren etkili olan fırtına nedeniyle Sivaslı ilçesi Cinoğlu köyü ile merkeze bağlı Fakılı köyünde evlerin çatısı uçtu. Eşme ilçesi Elvanlar Mahallesi'nde iki ahırın çatısı ile Banaz ilçesi Ulupınar köyünde de bir evin çatısı fırtına nedeniyle zarar gördü. Olaylarda can kaybı ya da yaralanma olmadığı belirtildi.

  • Bandırmaspor ve Tuzlaspor Teknik Direktörleri Maç Sonrası Açıklamalarda Bulundu
    16:39 Bandırmaspor ve Tuzlaspor Teknik Direktörleri Maç Sonrası Açıklamalarda Bulundu

    Trendyol 1. Lig'in 31. haftasında Bandırmaspor ile Tuzlaspor arasında oynanan maçın ardından iki takımın teknik direktörleri basın toplantısında konuştu. Bandırmaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, hedeflerinden sapmadıklarını ve süper lige çıkmak istediklerini belirtirken, Tuzlaspor Kaleci Antrenörü Mazhar Sevgi ise oyuncularının iyi mücadele ettiğini ve daha fazla gol atabileceklerini ifade etti.

  • Denizli'de 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da kar etkili oldu
    16:38 Denizli'de 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da kar etkili oldu

    Denizli Kayak Merkezi'nin bulunduğu Tavas ilçesine bağlı Nikfer Mahallesi'ndeki 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da öğle saatlerinde kar yağışı başladı. Karla birlikte Bozdağ beyaza büründü ve bazı vatandaşlar kar görmek için bölgeye gelerek fotoğraf çektirdi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri Haniye ile görüştü
    16:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri Haniye ile görüştü

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde bir araya geldi. Görüşmede, İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı saldırıların ele alındığı öğrenildi.


Advertisement