Taşeron İşçilerle İlgili Düzenleme - Son Dakika
Yerel

Taşeron İşçilerle İlgili Düzenleme

Taşeron İşçilerle İlgili Düzenleme

Hak İş Konfederasyonu Genel Başkanı Arslan: "Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldı, umarım kendisinin (Bakan Faruk Çelik) de ifadesi nisan ayında parlamentoda görüşülmeye başlanacak"

20.03.2014 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Taşeron işçilerle ilgili düzenlemeye ilişkin ,"Bakanlar Kurulunda imzaya açıldı, umarım kendisinin (Bakan Faruk Çelik) de ifadesi nisan ayında parlamentoda görüşülmeye başlanacak" dedi.

Büyükşehir Belediyesi, Kocasinan Belediyesi, Melikgazi Belediyesi ve KASKİ Genel Müdürlüğü ile Hak-İş'e bağlı Hizmet İş Sendikası arasında toplu sözleşme imzalandı.

İmza töreni öncesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, işçilerle halay çekti.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Arslan, toplu sözleşmenin her kesime hayırlı olmasını temenni etti.

Kayseri'de toplu sözleşmeleri bayram havasında, şenlik havasında imzaladıklarını dile getiren Arslan, Kayseri'ye her gelişlerinde kendisini yenileyen ve geliştiren bir belediyecilikle karşılaştıklarını vurgulayarak, "Bu güzellikler içeriden bakılınca belki fark edilmiyor ama dışarıdan bakılınca şehrin gelişimini görmek mümkün. Kayseri'nin bu dinamizmini devam ettirmesi gerekiyor" dedi.

Taşeron işçilerle ilgili çalışmalara da değinen Arslan şunları kaydetti:

"Biz yaklaşık 2 yıldır sayın Başbakanımızın talimatıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile çalışma başlattık. Bu çalışma hizmet alımında taşeron dediğimiz alanlarda çalışan işçilerle ilgili ne yapılabilir. Nasıl bir çözüm bulunabilir. Bu çalışmaları sayın Bakan Bakanlar Kuruluna götürdü. Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldı, umarım kendisinin (Bakan Faruk Çelik) de ifadesi nisan ayında parlamentoda görüşülmeye başlanacak." - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Taşeron İşçilerle İlgili Düzenleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement