Taşeron İşçilerden Akdeniz Üniversitesinde Eylem - Son Dakika
Güncel

Taşeron İşçilerden Akdeniz Üniversitesinde Eylem

Taşeron İşçilerden Akdeniz Üniversitesinde Eylem

Akdeniz Üniversitesi’nde çalışan 100 taşeron işçi A Blok önünde eylem yaptı.

22.04.2014 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Üniversitesi'nde çalışan 100 taşeron işçi A Blok önünde eylem yaptı.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi A Blok önünde toplanan 100 taşeron işçi, sendikal haklarını almak için hastane yönetimini protesto etti. Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (Dev-Sağlık-İş) Antalya Şube Başkanı Bekir Çivi, taleplerinin kabul edilmemesi halinde mücadelelerinin devam edeceğini söyledi. Haklarının verilmemesi durumunda örgütlü bulundukları hastanelerde iş bırakacaklarını dile getiren Dev-Sağlık-İş Antalya Şubesi Başkanı Bekir Çivi, şöyle konuştu: " Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Ocak 2014 çalışma hayatı istatistiklerine göre 11 milyona yakın işçi var ve bunların yalnızca 1 milyonu sendika üyesi. İş Kolları Yönetmeliği'ne göre iş kolumuz Sağlık ve Sosyal Hizmetler'de aynı verilere göre 278 binden fazla işçi çalışıyor ve bunların yalnızca 7 bini sendikaya üye. Bu istatistiklerde sendikamızın üye sayısı bin 178 kişi olarak görünüyor. Yani üyesiyle, temsilcisiyle iradesini burada ortaya koyan bizler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kayıtlarına göre üzerimizde taşıdığımız önlüğümüzün sendikasının üyesi görünmüyoruz. ILO normlarına uyum ve sendikal özgürlükler vaadiyle yıllar süren bir bekleyişin ardından çıkarılan 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu biz taşeron işçileri yok sayıyor."

"TALEBİMİZ KABUL EDİLMEZSE İŞ BIRAKACAĞIZ"

Taşeron işçinin sendika ve toplu sözleşme hakkının bu uygulama ve tavır karşısında gasp anlamına geldiğini ileri süren Çivi, şunları kaydetti:

"Hangi kapıyı çalsak bize 'Haklısınız' denildi. Mahkeme kararlarını ve taşeron işçinin sendikal örgütlülük iradesini yok sayıyorlar. Biz taşeron işçiler emeğimiz ve haklarımızdan daha fazla çalınmasına izin vermeyeceğiz. Bu nedenle bizi yok sayan bu yasa ya değişecek ya da biz de bu yasayı yok sayıp anlaşmalardan doğan, örgütlü irademiz ve fiili mücadelemizden güç alan haklarımızı kullanarak fiili toplu sözleşme sürecini yürüteceğiz. Yaptığımız toplu sözleşme çağrılarına bahaneler bulup olumsuz yanıt veren hastane yönetimlerini son kez uyarıyoruz. Taleplerimiz kabul edilmezse Mayıs ayında Türkiye'de örgütlü bulunduğumuz hastanelerde iş bırakacağımızı ilan ediyoruz." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Taşeron İşçilerden Akdeniz Üniversitesinde Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement