Tarladan Topladığı Bitkiyi Yiyen Suriyeli Kız, Öldü - Son Dakika
Güncel

Tarladan Topladığı Bitkiyi Yiyen Suriyeli Kız, Öldü

Tarladan Topladığı Bitkiyi Yiyen Suriyeli Kız, Öldü

Adana'da Dersim Hacı, rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Aile, kızlarının akşam tarladan topladığı bir bitkiyi yediğini ileri sürdü.

28.04.2015 14:01  Güncelleme: 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da tarım işçiliği yapan Suriyeli 16 yaşındaki Dersim Hacı, sabah çalışmaya giderken fenalaşınca hastaneye kaldırıldı. Genç kız, doktorların müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Suriyeli aile, kızlarının akşam ne olduğunu bilmedikleri tarladan topladığı yeşil bir bitkiyi yediğini ileri sürdü. Genç kızın kesin ölüm nedeni, Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak otopsinin ardından belirlenecek.

HASTANEYE KALDIRILDI ANCAK KURTARILAMADI

Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp Adana'ya gelen 8 çocuklu Suriyeli Hacı Ailesi, merkez Yüreğir İlçesi'nin Yakapınar Vayvaylı Mahallesi'nde kurdukları çadırlarda yaşamaya başladı. Geçimlerini kendileri gibi çadırlarda kalan ailelerle birlikte tarlada tarım işçiliği yaparak sağlayan ailenin 16 yaşındaki kızları Dersim Hacı, karın ağrısıyla uyandı. Kusan genç kız daha sonra tarlaya gitmek için yola çıktı, ancak fenalaşınca tarım işçilerinin elçiliğini yapan Mehmet Canatar tarafından minibüsle Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil müdahaleye alınan genç kız yapılan tüm müdahaleye karşın kurtarılamadı.

ANNE BAYGINLIK GEÇİRDİ

Kızının öldüğünü öğrenen anne Zeliha Hacı, gözyaşına boğuldu. Çevredekilerin sakinleştirmeye çalıştığı acılı kadın, sinir krizi geçirip bayıldı. Zeliha Hacı'ya sağlık ekipleri müdahale etti.

Baba Müslüm Hacı ise dün akşam tarladan gelen kızının topladığı yeşil bir bitkiyi yediğini ancak kendilerinin ne olduğunu bilmediğini söyledi. Müslüm Hacı, "Akşam tarladan geldikten sonra yattı. Sabah da hiç bir şey yemeden tarlaya gitmek için çadırdan çıktı. Birkaç dakika sonra elçi kızımın fenalaştığını söyledi. Alıp hastaneye getirdik, ne oldu bilmiyorum" dedi.

Genç kızın cesedi, kesin ölüm nedeninin belirlenebilmesi için otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tarladan Topladığı Bitkiyi Yiyen Suriyeli Kız, Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • musti: allah yardimcilari olsun sonucda fakirlikten dolayi olan seyler. allah kimseye evlat acisi vermesin.o insanlarda bu durumda olmak istemezlerdi. 29 2 Yanıtla
  • neco: Bunlarin vebali hep tayyibindir, turkiye suriyede sinirin 10 km sini tampon bolge ilan edemezmiydi. oraya satasani vururdu. yardimlari oraya yapardi. ama bunlarin niyeti baska. tum ulkeye kasten yaydilar, simdide yoksulluk, sefalet. hesabini kim verecek allaha bunlarin. 19 10 Yanıtla
  • YABAN GULU: TAYIP DUYMASIN UZULUR AGLAR MAGLUM ARAB HASDASI 13 11 Yanıtla
  • yardım: Allah annesine yardım etsin. 20 0 Yanıtla
  • Sedat baydar: Gelmeselermiş her savaşan millet türkiyeye gelse sen burda barınamassın 10 10 Yanıtla
  • k: Çok üzüldüm sizi bu duruma düşürenlerin yanına bırakmasın Rabbim 13 1 Yanıtla
  • soner: Olum ne.lan. bu adadandan baska.sehir.haberi yokmu.bu sitede 9 5 Yanıtla
  • 1: Cok yazik 13 0 Yanıtla
  • 123: Ben almanyadan temmeli dônüs yaptim vatanimiz harika ama daha coooook eksiklikler var hastende trafikte vs. Gülerlerde azarlarlarda Allah merhametli insanlarla karsilastirsin bu arada gülme komsuna gelir basina tabiiki anlayana ay Neyse 3 4 Yanıtla
  • Deli: Anne ağlarken gülen hastane görevlisi hakkında işlem yapılmalı. 5 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement