Tarımsal Yenilik ve Bilgi Sistemleri Bölge Grup Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Tarımsal Yenilik ve Bilgi Sistemleri Bölge Grup Toplantısı

Kırşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şahin: "Yamula Barajı Sulama Projesi'nin hayata geçmesi ile sulama yapılacak alan miktarı 650 bin dekar artarak 1 milyon 71 bin dekara yükselecek.

18.11.2014 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kenan Şahin, Yamula Barajı Sulama Projesi'nin hayata geçmesiyle sulanacak alanın 650 bin dekar artarak 1 milyon 71 bin dekara yükseleceğini belirterek, "Böylece inşallah İç Anadolu'nun Çukurovası olmaya adayız" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, tarım teknolojisindeki gelişmelerin çiftçiye aktarılmasını sağlamak ve tarımsal üretimde karşılaşılan sorunlara çözüm getirmek amacıyla bir otelde organize edilen, "Tarımsal Yenilik ve Bilgi Sistemleri Bölge Grup Toplantısı"na Kırşehir'in yanı sıra Ankara, Kayseri, Sivas, Çorum, Çankırı, Kırıkkale ve Yozgat'tan il ve şube müdürleri katıldı.

Şahin, toplantının açılış bölümünde yaptığı konuşmada, tarımın dünyada artık stratejik ürün haline geldiğini ifade ederek, "Çeşitli kurumlar olarak 'karnımızı nasıl doyururuz değil, en sağlıklı şekilde nasıl doyururuz ve en stratejik noktalara nasıl ürün gönderebiliriz' noktasında çalışmalarımızı yürütüyoruz" diye konuştu.

Kırşehir'in, Anadolu'nun önemli tarım illerinden olduğunu vurgulayan Şahin, "Kurak topraklarda ilimize ve ülkemize tarımla katkı sağlamak için çalışıyoruz. Çukurova, Güney Anadolu gibi değiliz. Bir mevsimde üç ürün alan illerden de değiliz. Nadasa bırakılan topraklardan, 'yılda nasıl iki kez ürün alabiliriz' düşüncesinin peşindeyiz" dedi.

Şahin, Kırşehir'de 6,5 milyon dekar alanın 4,5 milyon dekarında tarım yapıldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Üreticimiz bu noktada şanslı. Şehrimizin topraklarının yüzde 70'e yakını tarım arazisi. Tarım alanlarımızda sulak alan miktarı ise 421 bin dekardır. Yani tarım arazilerinin yaklaşık yüzde 10'u sulak alan özelliği taşıyor. Yamula Barajı Sulama Projesi'nin hayata geçmesi ile sulama yapılacak alan miktarı 650 bin dekar artarak 1 milyon 71 bin dekara yükselecek. Böylece inşallah İç Anadolu'nun Çukurovası olmaya adayız."

Şahin, Kırşehir'de ceviz üretiminin yanı sıra besiciliğinde güçlü olduğuna işaret etti.

Toplantıda, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Mevlüt Şahin, enstitünün tarihi ve yürüttüğü çalışmalara ilişkin bilgi sundu.

Aynı zamanda ziraat mühendisi olan Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam ise üniversitenin tarımsal faaliyetleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

İki gün sürecek toplantı, katılımcıların şehirdeki çeşitli tarım arazilerinde yapacağı incelemenin ardından sona erecek. - Kırşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tarımsal Yenilik ve Bilgi Sistemleri Bölge Grup Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement