Tarımsal Elektrik Borçları Faizlerinin Silinmesi - Son Dakika
Yerel

Tarımsal Elektrik Borçları Faizlerinin Silinmesi

Türkiye Sulama Kooperatifleri Birliği Başkanı Uysal: "Bu karar ile çiftçilerimiz biraz olsun rahat nefes alacaktır"

16.09.2014 19:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği (TÜSKOOP BİR) Genel Başkanı Halis Uysal, kamuoyunda "torba yasa" olarak bilinen düzenlemeyle tarımsal sulamadan kaynaklanan elektrik borçlarının faizlerinin silinmesinin çiftçiyi rahatlatacağını belirtti.

Uysal, yaptığı yazılı açıklamada, elektrik borçlarının üreticinin önemli sorunları arasında yer aldığını, faiz yükünün altında ezildiğini, sorunun çözümü için geçmişte faizlerin silinmesini talep ettiklerini hatırlattı.

Kabul edilen 6552 sayılı İş Kanunu ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ve Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun kapsamına bu konunun ele alınmış olmasının çok sevindirici olduğunu vurgulayan Uysal,  açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu karar ile çiftçilerimiz biraz olsun rahat nefes alacak. Hükumete teşekkür ediyoruz. Üretici, tarımsal sulama için kullandığı elektriğin bedelini her ay değil, 6 ayda bir ödemek istiyor. Bu durum yeni borçların birikmesinin önüne geçecek. Bu ödeme kolaylığının da hükümet tarafından sağlanacağına inanıyoruz."

Çiftçinin kullandığı elektriğe uygulanan KDV'nin düşürülmesini de istediklerini ifade eden Uysal, KDV oranının yüzde 18'den yüzde 1'e indirilmesi halinde Türk çiftçisinin dünya ile rekabet edebilir seviyeye geleceğini savundu. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tarımsal Elektrik Borçları Faizlerinin Silinmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement