Tarım Bakanlığı Denetim Elamanı Sayısı 25 Bin Kişiye Çıkıyor - Son Dakika
Güncel

Tarım Bakanlığı Denetim Elamanı Sayısı 25 Bin Kişiye Çıkıyor

Halkın sağlığını tehlikeye sokanlara karşı piyasa gözetim yapan birimleri güçlendirmek için denetmen sayısı arttırılıyor. Devlet böylece 600 bin ürünü denetleyecek.

21.12.2014 12:00  Güncelleme: 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Etten süte, baldan baharata, çikolatadan kahveye kadar birçok ürünün taklidi yapılarak halkın sağlığı ile oynanıyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bunun önüne geçmek için denetim elemanı sayısını 25 bine çıkararak 600 bin ürünü denetleyecek. Halk sağlığıyla oynayan fimalara acınmayacak.

HER İHBAR MERCEK ALTINA ALINIYOR

Bakanlık denetim sıklığı açısından büyük ya da küçük firma ayrımı gözetmeksizin, şüphe ve 174 ihbar hattı üzerinden mercek altına alıyor.

İşletmenin hijyen durumu, gıda işletmecisinin uyguladığı otokontrol amaçlı gıda güvenilirliği planları, daha önce idari yaptırım uygulanıp uygulanmadığı ve ürünün taşıdığı risk göz önünde bulunduruluyor. Ayrıca ürün güvenilirliği açısından daha riskli olarak kabul edilen hayvansal gıdaları üreten işletmeler daha yüksek sıklıkta denetleniyor.

25 BİN KİŞİLİK ORDU

Geçen yıl 515 bin ürün ve firmaya denetimler gerçekleştiren Bakanlık, bu yılın ilk 10 ayında 438 bin denetim gerçekleştirdi. Bu kapsamda, tüketicilerin haklarının korunması için görev yapan 5 bini aşkın denetim ordusu önümüzdeki yıl genişletilecek. Denetleme elemanları ile birlikte Tarım Bakanlığına bağlı toplam 25 bin kişi 2018 yılına kadar her yıl en az 600 bin ürün denetlenecek.

RİSKLİ DENETİMLERE AĞIRLIK VERİLECEK

Tarım Bakanlığı, özellikle şüphe ve ihbar hattı 174 üzerinden gelen çağrılardan yola çıkarak risk haritası oluşturdu. Bu harita üzerinden risk bazlı denetimlere ağırlık verecek denetmenlerin, başta insan sağlığı, hayvan sağlığı, çevre kirliliği ve sosyo ekonomik açıdan zarar verecek hiçbir üretime izin vermeyecek. (Kaynak: Türkiye Gazetesi)

Tarım Bakanlığı Denetim Elamanı Sayısı 25 Bin Kişiye Çıkıyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Tarım Bakanlığı Denetim Elamanı Sayısı 25 Bin Kişiye Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • DİYOJEN: İŞSİZ gezen gıda mühendislerine ve teknisyenlerine bir umut olur umarım. Bizde biraz sağlıklı beslenebiliriz. Tam denetim şart. 9 0 Yanıtla
  • AHMET TUNAY: GIDA MÜHENDİSLERİ İŞ AŞ EKMEK BEKLİYOR SAĞ OLSUN BAKAN BEYE ZİRAAT MÜH VE ÖĞRETMENLERE İŞ SAHASI AÇIYOR 4 1 Yanıtla

Advertisement