Tarihi Vali Konağı Restorasyon Bekliyor - Son Dakika
Yerel

Tarihi Vali Konağı Restorasyon Bekliyor

Tarihi Vali Konağı Restorasyon Bekliyor

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, dönemin valisi Orhan Düzgün tarafından kamulaştırılan ve halen restorasyon çalışmasına başlanması beklenen tarihi Vali Konağı’nı gezerek, incelemelerde bulundu.

17.07.2014 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, dönemin valisi Orhan Düzgün tarafından kamulaştırılan ve halen restorasyon çalışmasına başlanması beklenen tarihi Vali Konağı'nı gezerek, incelemelerde bulundu.

Taşbaşı mahallesi Sıtkıcan Caddesi'nin girişinde yer alan 19.yüzyılın sonlarına doğru Osmanlı mimarisiyle yapılan, Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren 1970'li yılların başına kadar 'Valilik Konutu' olarak kullanılan, daha sonra İl Özel İdaresince satılan ve özel mülkiyete geçtikten sonra yeniden kamu mülkiyetine geçirilen eski Vali Konağı'nda incelemelerde bulunan Vali İrfan Balkanlıoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Sevim Gürdal'dan konak ile ilgili bilgiler aldı.

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Sevim Gürdal, Eski Vali Konağı'nın, Müzik Aletleri Müzesi ve Ustalar Müzesi olması yönünde bir çalışma yapıldığını ve projenin de onaylandığını belirterek, Vali Balkanlıoğlu'na detaylı bilgiler verdi.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Eski Vali Konağı'nın Osmanlı mimarisinin özgün örneklerinden birisi olarak dikkat çektiğini ve tescili yapılarından birisi olduğunu söyleyerek,"Eski Vali Konağı binasının Ordu'nun bir kültürel değeri olarak korunması ve gelecek nesillere taşınması gerektiği düşüncesindeyim" dedi.

Eski Vali Konağı, Ordu'nun ilk Valisi Fazıl Özelçi'den itibaren 1973 yılına kadar 31 Vali tarafından konut olarak kullanıldı. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarihi Vali Konağı Restorasyon Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement