Tarihi Kentler Birliği Toplantısı Başladı - Son Dakika
Güncel

Tarihi Kentler Birliği Toplantısı Başladı

Tarihi Kentler Birliği Toplantısı Başladı

Kayseri'de başlayan tarihi Kentler Birliği (TKB) toplantısında konuşan TKB ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz "Bir okul" olarak nitelendirdiği birliğin çalışmalarının önemli olduğunu söyledi.

27.09.2014 09:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de başlayan tarihi Kentler Birliği (TKB) toplantısında konuşan TKB ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz "Bir okul" olarak nitelendirdiği birliğin çalışmalarının önemli olduğunu söyledi.

TKB Toplantısı dün gece başladı.  Hilton Kayseri Oteli'nde 2 gün sürecek toplantıdan önce 'Kayseri'nin Yeraltındaki Medeniyeti' temalı serginin açılışı yapılırken Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Anadolu topraklarının çok değerli olduğunu söyledi. Özhaseki, Anadolu'yu açık hava müzesine benzetirken şöyle konuştu:

"Dünyanın en eski yerleşim yerlerinden birisi Anadolu'dur. Onlarca medeniyet kurulmuş ve yok olmuş. Bu bilgileri birbirimize aktarmazsak yok olup gider. Bu topraklara hükmeden bir devlet kendinden önceki medeniyeti yakıp, yıkmış. Geride kalan ne kadar tarihi eser varsa onları yok etmeye çalışmışlar. 'Yol açacağız, imar gelecek' diyerek tarihi eserleri yıkmışlar. Böyle bir talan coğrafyasında yaşıyoruz. Geriye kalan ufak tefek eserleri de hazineciler takip etmişler. Yerel yönetimler bu işe sahip çıkmaya başladı. İnsanlarda tarih hassasiyeti başladı. Kayseri'de de 6 bin yıllık geçmişi olan yerler kazılıyor. Buralardan 24 bin tablet çıktı. Her taraftan çanak çömlek fışkırır, bizim buralardan da senet, fatura çıkıyor."

TKB ve Samsun Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, birlik ve çalışmalarının son derece büyük önem taşıdığını anlattı. Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen de, TKB'nin gelecek yıl 15'inci yıldönümünü kutlayacağını hatırlatarak, şöyle dedi:

"Dünyanın en önemli düşünürlerini yetiştiren bu coğrafyanın çocuklarının dünyada yeni kavramlar geliştirmesi ve bulunduğu yerin kimliğini kendisine yakışır biçimde gelecek nesillere aktarması gerekir. Toplum kendi değerlerini geleceğe aktaramıyorsa nefes darlığı sıkıntısı vardır. O toplumun medeniyeti bir gün kesintiye uğrar. Bu toplantılarda birbirimizi öğrenerek, birbirimizin önünü açarak yarınları kurmak istiyoruz."

Toplantıya katılan Vali Orhan Düzgün, Kayseri Büyükşehir Başkanı Mehmet Özhaseki, Samsun Büyükşehir Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, il ve ilçe belediye başkanları ile misafirler Gülşen Kutlu'nun konserini dinledi. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tarihi Kentler Birliği Toplantısı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement