Tarihi Kent Zeytinburnu'na Başarı Ödülü - Son Dakika
Güncel

Tarihi Kent Zeytinburnu'na Başarı Ödülü

Tarihi Kentler Birliği'nin 14 yıldır düzenlediği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Projelerini Özendirme Yarışması'nın ödül töreni, Antalya YAPEX Fuarı'nda yapıldı.

28.11.2015 09:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

32 belediyenin 51 projeyle katıldığı ödül töreninde, Zeytinburnu Belediyesi'ne tarihi ve kültürel mirasın korunması konusunda değerli katkılarından ve başarılı faaliyetlerinden dolayı başarı belgesi verildi.

ÇEKÜL Vakfı ve Akdeniz Tanıtım'ın işbirliğinde Tarihi Kentler Birliği'nin (TKB) desteğiyle düzenlenen YAPEX Restorasyon Fuarı, yapı sektörünü, tarihi belediyeleri, akademisyenleri ve uzmanları bir araya getirdi. Fuarın en önemli etkinliklerinden biri olan ve TKB tarafından 14 yıldır düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nın ödül töreninde, Zeytinburnu Belediyesi'ne tarihi ve kültürel mirasın korunması konusunda değerli katkılarından ve başarılı faaliyetlerinden dolayı başarı belgesi verildi.

2005 yılından bu yana 5 farklı etapta ve 139 ayrı projeyle 10 yıldır aralıksız devam eden Kültür Vadisi projesiyle ödüle layık görülen Zeytinburnu Belediyesi, Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluğu Dönemi'nden bu yana günümüze kadar ayakta kalmayı başarmış, fakat zamanla kaderine terk edilen, tarihi ve kültürel değerleri tekrar hayata döndürmeye çalışıyor. Bugün 95'i bitmiş, 11'i devam eden, 33'ü projeye yeni dahil edilmiş bir şekilde ilerleyen Kültür Vadisi projesi kapsamında; 1500'lü yıllardan kalma Şeyh Çelebi ve İsmail Dede Efendi'nin şiirlerini bestelediği Yenikapı Mevlevihanesi, Merkezefendi'nin ömrünü geçirdiği ve halihazırda metfun olduğu Merkezefendi Camii, Seyitnizam Camii ve Kazlıçeşme Fatih Sultan Mehmet Camii gibi tarihi mekanlar restorasyondan geçirildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tarihi Kent Zeytinburnu'na Başarı Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement