Tarihi Hazine Kızkalesi - Son Dakika
Yerel

Tarihi Hazine Kızkalesi

Tarihi Hazine Kızkalesi

Mersin’in Erdemli Kaymakamı Osman Taştan, Kızkalesi’nin bir hazine olarak düşünülmesi gerektiğini söyledi.

03.05.2015 09:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Erdemli Kaymakamı Osman Taştan, Kızkalesi'nin bir hazine olarak düşünülmesi gerektiğini söyledi.

Tarihi turizm merkezi Kızkalesi sahilinde incelemelerde bulunan Taştan, sanatsal etkinliklerin gerçekleştirilebileceği mekan konusunda birkaç binayı da inceleyerek, Kızkalesi ve turizm konusunda açıklamalarda bulundu.

İnsanların tatil için unutamayacakları yerleri tercih ettiğini belirten Taştan, "İnsanlar genelde tatillerini normal hayatlarının dışında hiç unutamayacakları yerlerde yapmak istiyor. Bu noktada yöremize gelen insanlar ne istiyorlar, neyin peşindeler, onlara sunduğumuz her türlü gerek kalacak yer, gerek deniz, iyi vakit geçirebilecekleri mekanlar olsun bunları değerlendirip, mekanları onların istediği şekle getirmeliyiz ki turizm gelişsin. Oteller olsun, konaklama tesisleri olsun en mükemmel hizmeti sunma anlayışında olduklarında turizm de o anlayışa göre paralel olarak gelişecektir" dedi.

Hizmet anlayışının geleceği görerek şekillenmesi gerektiğini ifade eden Taştan, "Aslında Kızkalesi, bir hazine olarak düşünülmeli. Burada muhteşem bir eser var, bütün dünyanın tanıdığı bildiği. Muhteşem bir kumsal var. Harika bir hava var, iklim var. Garsonlarımızdan tutunda gelen turistleri karşılayan resepsiyoncumuza kadar, işletmede çalışan bütün insanlarımızın geleceği bunda görüp gerçekten sadece o sezon için, o yıl için kazanacaklarını değil de, geleceği düşünerek hizmet üretmeleri gerekiyor" diye konuştu.

TARIMSAL ÜRETİM TURİZMLE KIYMETLENİR

Tarımsal üretiminde turizmle hak ettiği değeri alabileceğinin altını çizen Taştan, "Yöremizin yayla kısımlarına baktığınız zaman yaz aylarında insanların sofralarında isteyebilecekleri her türlü meyvenin sebzenin en taze şekliyle var olduğunu görüyoruz. Ama bunları sunma ve ekonomik bir kıymete dönüştürme sadece bu varlıklara sahip olmakla yeterli olmuyor. İnsanında kendisinin değişmesi bunlarla örtüşür bir şekilde hem davranışlarını hem anlayışını, hem geleceğe, hem de müşterisine bakışını değiştirmesi lazım" dedi.

REKLAMINIZ YAPTIĞINIZ İŞİN KALİTESİ OLACAK

"Buradaki potansiyelin karşılığı, böyle bir imarın olmaması lazım" diyen Taştan, "Burada da insanların tatil dönüşü anlattıkları 5 yıldızlı, 7 yıldızlı otellerin olması lazım. Sizin kendi ürettiğiniz, gerek fiziksel mekanla ilgili, gerek hizmetle ilgili gerekse sunduğunuz ürünlerle ilgili kaliteyi arttırdığınız ölçüde elde edeceğiniz gelir artacaktır. Globalleşen ve iletişimin bu kadar geliştiği bir dünyada başka bir reklama ihtiyaçta yok. Reklamınız yaptığınız işin kalitesi olacak. Kendinizi ona vereceksiniz" şeklinde konuştu.

ORTAK YOL HARİTASI ÇİZİLMELİ

Sektörün kendisine bir yol haritası belirlemesi gerektiğine de dikkat çeken Taştan, "Tek tek değil, bu sektörden ekmek yiyen, çalışan her insanın bir şekilde bir araya gelip ortak yol haritası çizmesi gerekiyor. Bunları yaptığımızda bu potansiyeli tam anlamıyla kullanırız diye düşünüyorum. Burada nasıl böyle birçok harabe varsa, bence potansiyelde harabe şeklinde duruyor. Bizim bu potansiyeli ayağa kaldırıp gerçek anlamıyla kullanmamız lazım. Bunu kullandığımızda elde ettiğimiz gelir de 10 misli, 20 mislini ve beklide daha fazla artacak. ve daha fazla insan istihdam etmek mümkün olacak" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarihi Hazine Kızkalesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement